Boekenplank:
Kies

Boeken van Max Seeck

Max Seeck is ondernemer, schrijver, filmproducer en scenarioschrijver. Hij studeerde economie in Tallinn en Zürich en richtte, na zijn studie, samen met medestudenten een e-marketingbedrijf op.

Meer over Max Seeck

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1985

Geboorteland: Finland

Website: Max Seeck


Jessica Niemi

  1. De trouwe lezer - Uskollinen lukija
  2. De ijskring - Pahan verkko
  3. Rancune - Kauna

gedetailleerd overzicht

Jessica NiemiDe trouwe lezer

Wees voorzichtig met wat je leest, het kan je je leven kosten...

De vrouw van bestsellerauteur Roger Koponen wordt dood aangetroffen in een prachtige zwarte avondjurk, zittend aan het hoofd van een lege eettafel. Haar gezicht is bevroren in een afgrijselijke glimlach.

Rechercheur Jessica Niemi onderzoekt de zaak en algauw blijkt dat Maria Koponen niet het enige slachtoffer is. Het lijkt erop dat de dader de moorden exact kopieert uit de thrillertrilogie van Koponen. De slachtoffers stapelen zich op en Jessica ontdekt dat er een sinistere groepering schuilgaat achter de moorden. Als gebeurtenissen uit haar eigen verleden aan het licht komen, blijkt dat Jessica zelf ook niet veilig is. Kan ze een halt toeroepen aan de moorden?

Schrijver: Max Seeck
Oorspronkelijke titel: Uskollinen lukija
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400512382
Ebook: 9789044979176
Uitgever: Bruna
De ijskring

De diepste zee... Het donkerste graf...

Na een releaseparty verdwijnen twee jonge Finse influencers spoorloos. Niet lang daarna wordt er een vreemde foto gepost op hun beider Instagram-accounts. Het is een foto van een oude vuurtoren op een rotsachtig eiland midden in zee. Als bijschrift een gedicht. De tekst beschrijft hun dood.

Jessica onderzoekt de verdwijningen, maar elk spoor lijkt dood te lopen. Dan ontdekt ze dat de twee bloggers een geheim deelden waardoor ze betrokken raakten bij iets heel mystieks en duisters. De dader speelt een levensgevaarlijk spel en lijkt niet van plan te stoppen met spelen...

Schrijver: Max Seeck
Oorspronkelijke titel: Pahan verkko
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400512962
Ebook: 9789044979886
Uitgever: Bruna
Rancune

Een moord in Helsinki. Een sinistere foto. Niets is wat het lijkt...

Vooraanstaand zakenman Eliel Zetterborg wordt op brute wijze vermoord aangetroffen in zijn huis in Helsinki. Zijn bedrijf heeft drastische bezuinigingen aangekondigd waarna Zetterborg talloze bedreigingen ontving.

Maar de zaak wordt complexer als blijkt dat de moordenaar ook andere motieven lijkt te hebben. De enige aanwijzing die de politie heeft, is een foto van Zetterborg met drie andere mannen, van wie de gezichten zijn weggekrast. De politie tast in het duister over de identiteit van de mannen. Zijn het andere slachtoffers? Of zit er iets sinisterders achter?

Jessica Niemi is nog niet hersteld van het trauma dat ze opliep na de vorige zaak. Daarom krijgt Yusuf nu de kans om het onderzoek te leiden en zijn vaardigheden als politieagent te bewijzen. Door de foto van Zetterborg en de drie mannen wordt Jessica gedwongen om opnieuw haar demonen uit het verleden onder ogen te zien...

Schrijver: Max Seeck
Oorspronkelijke titel: Kauna
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400516069
Ebook: 9789044934786
Uitgever: Bruna