Boekenplank:
Kies

Boeken van Jan Seghers

Meer over Jan Seghers

Genre: Thriller / Spanning

Website: http://www.janseghers.de

Robert Marthaler
  1. De bruid in de sneeuw - Die Braut im Schnee
  2. Een al te mooi meisje - Ein allzu schönes Mädchen
  3. De partituur van de dood - Partitur des Todes

Gedetaileerd overzicht

Robert Marthaler

De bruid in de sneeuw
Als Gabriele Hasler op de vroege avond van 11 november haar tandartspraktijk verlaat, heeft ze een onaangenaam voorgevoel. Bij haar voordeur treft ze een oude bekende. Ze zal deze avond niet overleven... Als de forensentrein in de ochtend van 12 november halt houdt op het station, valt het een passagier op dat naast het vrijstaande huis waarop hij uitkijkt een levenloze gestalte ligt. Hij meldt de vondst meteen bij de politie... Als hoofdcommissaris Robert Marthaler op de vindplaats arriveert, is hij diep geschokt door de situatie. Hij zal deze aanblik nooit kunnen vergeten... Als het onderzoek begonnen is, staan Marthaler en zijn team onder zware druk omdat ze het sterke vermoeden hebben dat deze moordenaar zich niet tevreden zal stellen met één slachtoffer...
Schrijver: Jan Seghers
Oorspronkelijke titel: Die Braut im Schnee
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-445-0890-1
Uitgever: De Geus
Een al te mooi meisje
De politie van Frankfuhrt stuit op twee mannen die met messteken om het leven zijn gebracht. Een van hen ligt in de kofferbak van een auto. Al snel wordt bekend van wie de auto is en dat de auto in de omgeving van Frankfuhrt door getuigen is gesignaleerd, met als inzittenden drie mannen en een beeldschoon meisje. De patholoog-anatoom ontdekt dat de twee mannen met hetzelfde wapen en waarschijnlijk door dezelfde persoon zijn vermoord. Inspecteur Robbert Mathaler gaat op zoek naar de derde man en het meisje. De identiteit van de man is snel achterhaald, maar het meisje blijft voor iedereen een raadsel.
Schrijver: Jan Seghers
Oorspronkelijke titel: Ein allzu schönes Mädchen
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-445-0650-1
Uitgever: De Geus
De partituur van de dood
Nadat Georg Hofmann in een uitzending van Arte vertelt over zijn persoonlijke achtergrond, over zijn Joodse ouders die door de nazi's werden weggevoerd, is er een kijker die beweert een aan Hofmann geadresseerde envelop in zijn bezit te hebben. Afzender: Hofmanns vader in Auschwitz... De envelop blijkt de orginele partituur van een verloren gewaande opera van componist Jacques Offenbach te bevatten: Geheim van een zomernacht. Hofmann herkent het manuscript, dat zijn vader ooit bij een antiquari vond. Arte-journalist Valerie Rochard neemt de partituur mee naar Frankfurt om er meer informatie over te vinden. Kort na haar aankomst lijkt Valerie echter van de aardbodem verdwenen te zijn. Voor hoofdrechercheur Marthaler is het al snel duidelijk dat haar verdwijning met de partituur te maken heeft. De partituur blijkt een belangrijke schakel met een gevoelig verleden te hebben; een verleden waar Hofmann graag mee in het reine wil komen.
Schrijver: Jan Seghers
Oorspronkelijke titel: Partitur des Todes
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-445-1333-2
Uitgever: De Geus