Boekenplank:
Kies

Boeken van Giova Selly

Meer over Giova Selly

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Lavalle Giova

Geboren: 1934

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

Spionne voor Napoleon
Parijs, mei 1814: Lodewijk de Achttiende rijdt de stad binnen. Napoleon is verslagen en verbannen naar Elba. Een Bourbon regeert weer over Frankrijk. Napoleon heeft echter nog veel aanhangers en de Bourbons daarentegen hebben veel tegenstanders, die hen van de troon willen stoten.

Elise is één van hen. Zij haat de Bourbons en vereert Napoleon, die ze als klein meisje eens persoonlijk ontmoette. Toch wordt ze verliefd op kapitein Valentin de Brihon, een koningsgezinde. Ze ligt in zijn armen als haar vader door soldaten van de koning wordt vermoord. Elise besluit hem te wreken.

Hals over kop, met de dolle onvoorzichtigheid van haar achttien jaren, stort ze zich in complotten die tegen de koning worden gesmeed. Ze wordt koerierster van de hertog van Bassano in dienst van de keizer. Maar ze verliest het spel.

Etienne Davray, een raadselachtige jongeman, die ze eens in het openbaar heeft beledigd, stelt haar voor de keus: met hem trouwen of haar vrienden zien sterven als landverraders.

Zo wordt Elise de slavin van een sadist, die haar vernedert en verkracht. Ze komt in een vreemde wereld tussen armoede en weelde. De avonturen in haar leven volgen elkaar op in een steeds snellere maalstroom, waarin ook haar liefdesgevoelens rondwervelen. Is ze verliefd op Valentin of op haar neef, die haar aanbidt en Etienne zal doden?
Schrijver: Giova Selly
Oorspronkelijke titel: Chère Elise
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Boekprodukties