Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Antoine Sénanque

Boeken van Antoine Sénanque

Antoine Sénanque studeerde geneeskunde en was werkzaam als neuroloog. Later veranderde hij van koers en studeerde hij geschiedenis aan de Sorbonne.

Meer over Antoine Sénanque

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

Askruis

1348. De pest raast door Europa.

1367. Twee jonge dominicaner monniken vertrekken vanuit hun klooster in de Languedoc naar Toulouse om kostbaar perkament te kopen, omdat hun overste Guillaume zijn levensverhaal daarop wil schrijven. Wanneer dit de inquisiteur ter ore komt, is diens argwaan direct gewekt.

Guillaumes verhaal houdt een groot risico in voor de katholieke kerk: het kan de waarheid onthullen over de oorsprong van de pest en het verband met het lot van Guillaumes leermeester, Meester Eckhart, mysticus en een van de meest bewonderde = maar later vervloekte - predikers van het christendom. Er is de inquisiteur alles aan gelegen dit geheim verborgen te houden.

Op indrukwekkende wijze vervlecht Sénanque kleine met grote geschiedenis, van oorlogen en inquisitie tot vervolging en verraad, in een roman die de lezer meeneemt van de banken van de Sorbonne tot de steppen van Centraal-Azië.

Schrijver: Antoine Sénanque
Oorspronkelijke titel: Croix de cendre
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026367281
Ebook: 9789026367298
Uitgever: Ambo | Anthos