Boekenplank:
Kies

Boeken van Dr. Quinn Serie

Een prachtige vrouw, haar strijd voor onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld, een niet onsmakelijke man, en drie kinderen; dé ingrediënten van de hitserie Dr. Quinn, medicine woman. De serie speelde zes seizoenen van 1993 tot 1998. Alle boeken zijn geschreven door Dorothy Laudan en zijn gebaseerd op de filmscripts.


Dr. Quinn

 1. Dr. Quinn - Dr. Quinn
 2. De stem van het hart - Sprache des Herzens
 3. Tussen twee werelden - Zwischen zwei Welten
 4. Zoektocht naar liefde - Was ist Liebe?
 5. In voor- en tegenspoed - Auf immer und ewig
 6. Het verhaal van Sully en Abigail - Die Geschichte von Sully und Abichail
 7. Een vrouw gaat haar weg - Ein Frau geht ihren Weg
 8. Een nieuw leven - Ein neues Leben
 9. Een tijd van verwachting - Zeit der Erwartung

Dr. Quinn Stories

 1. Buffeljacht - Büffeljagd
 2. Dodelijk water - Tödliches Wasser
 3. Het geheim - Das Geheimnis
 4. De macht van de liefde - Die Macht der Liebe

gedetailleerd overzicht

Dr. QuinnDr. Quinn

Michaela Quinn helpt haar vader in een dokterspraktijk in Boston. Het is rond het jaar 1860 en het is niet gebruikelijk dat een vrouw een beroep als arts uitoefent. Als haar vader overlijdt, lijkt voor Michaela dan ook alles voorbij te zijn. De bewoners van Boston accepteren onder geen beding een vrouwelijke arts.

Maar Michaela zit niet bij de pakken neer en ontdekt dat er ver weg in Colorado, bijna op het randje van de beschaving, een arts wordt gezocht. Ze denkt er niet lang over na, maar pakt meteen haar spullen. De inwoners van Colorado Springs maken het haar bij aankomst niet bepaald gemakkelijk. Ook zij hebben in eerste instantie weinig vertrouwen in een vrouwelijke arts en gaan met hun kwalen liever naar een kwakzalver.

Maar langzaam weet Dr. Quinn het vertrouwen van de dorpelingen te winnen en krijgt ze de kans zich te bewijzen. Dan wordt het leven wat draaglijker voor haar.

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Dr. Quinn
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029713467
Uitgever: Kok
De stem van het hart

Als de barbier Jake Slicker een indianenjongen neerschiet, moeten dr. Mike en Sully hun uiterste best doen om bloedige ongeregeldheden in Colorado Springs te verhinderen. Hun gemeenschappelijke inzet voor vrede brengt ze nog dichter bij elkaar dan ze al waren.

Maar dan moet Michaela plotseling met de kinderen naar haar zieke moeder in Boston. Daar ontmoet ze de knappe dokter Burke die haar op handen draagt en haar een huwelijksaanzoek doet.

Nu moet ze snel beslissen naar wie haar hart het meest uitgaat. De keuze tussen een geregeld leven met William Burke in Boston dicht bij haar familie of terug naar Colorado Springs en Sully...

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Sprache des Herzens
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029714143
Uitgever: Kok
Tussen twee werelden

Het leven in Colorado Springs gaat z'n gewone gang... Totdat generaal Custer een geniepige aanslag op de Cheyennes pleegt. Dit doet het oude conflict tussen de indianen en de kolonisten weer helemaal oplaaien.

Tot haar grote ontsteltenis moet Michaela Quinn inzien dat deze wandaad eigenlijk door haar raadgevingen mogelijk werd. Daarnaast heeft dr. Mike tot overmaat van ramp het idee dat haar relatie met Sully steeds gecompliceerder wordt.

En als er dan nog een man in haar leven opduikt, waarvan zij lange tijd dacht dat hij dood was, moet ze een keuze maken die de rest van haar leven zal bepalen...

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Zwischen zwei Welten
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029714532
Uitgever: Kok
Zoektocht naar liefde

Als een oud-bewoner van Colorado Springs komt te overlijden, krijgt Matthew een complete veestapel als erfenis. Het enige wat hij er voor hoeft te doen is ze even op te halen midden in de wildernis. De verantwoordelijkheid voor de kudde en de mensen die hem helpen weegt zwaar op Matthew's schouders. Het is dan ook geen gemakkelijke klus om de dieren veilig in het stadje te krijgen.

Terwijl de voorbereidingen voor het huwelijk van Michaela en Sully in volle gang zijn, denken ze er over om de kinderen officieel te adopteren. De enige die nog roet in het eten kan gooien is Ethan Cooper, de biologische vader van de kinderen.

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Was ist Liebe?
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029714983
Uitgever: Kok
In voor- en tegenspoed

Eindelijk is het dan zover: Michaela Quinn treedt in het huwelijk met Sully. De meeste mensen in hun omgeving hebben echter een totaal ander beeld over de invulling van 'de mooiste dag van je leven' dan Michaela en Sully zelf...

De voorpret van iedereen in Colorado Springs wordt grondig bedorven wanneer Generaal Custer opduikt. Zijn verschijning voorspelt nooit veel goeds, weten de meeste inwoners en hij heeft inderdaad een zeer achterbaks plan. Zou hij de trouwdag van Michaela en Sully kunnen gaan gebruiken in de strijd tegen de indianen?

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Auf immer und ewig
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029714990
Uitgever: Kok


Het verhaal van Sully en Abigail

Nu Michaela Quinn en Sully elkaar voor eeuwig trouw hebben beloofd, lijkt niets het geluk van dit paar nog in de weg te kunnen staan. Maar op een dag valt plotseling een schaduw uit het verleden over hun prille geluk: in een van de vertrekken in het huis, dat Sully voor zijn nieuwe familie heeft gebouwd, stuit Michaela op een kist met vergeelde foto's en andere herinneringen uit lang vervlogen dagen, die zij nog nooit eerder heeft gezien: een herenjasje, een bruidsjurk...

Michaela weet dat ze voorwerpen uit een onbekend verleden van Sully in handen heeft. Ze beseft ongerust dat ze eigenlijk heel weinig van Sully afweet. Na lang aandringen besluit Sully zijn zwijgen te verbreken. Hij vertelt van een tragische jeugd en de dramatische gebeurtenissen die volgden op de dood van zijn ouders.

Maar hoe langer Michaela Sully's verklaringen aanhoort, des te sterker bekruipt haar een grote angst: staat Abigail, zijn eerste grote liefde, nog steeds tussen haar en Sully in?

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Die Geschichte von Sully und Abichail
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029715683
Uitgever: Kok
Een vrouw gaat haar weg

Sully maakt zich zorgen over zijn jonge vrouw: vanaf het moment dat Michaela een nachtmerrie heeft gehad, zit haar kennelijk iets dwars. Een oude wond lijkt te zijn opengereten. Wat Sully ook probeert, Michaela wil er niet over praten.

Sully weet hoeveel kwaad gedachten uit het verleden kunnen veroorzaken. Nu Matthew en Colleen niet thuis zijn en Brian bij zijn broer gaat logeren, is er alle gelegenheid om bij Michaela aan te dringen op het uiten van haar herinneringen.

Aarzelend begint ze te vertellen over haar vader en haar vroegere verloofde David. Heeft Michaela die afschuwelijke gebeurtenissen echt verwerkt? Sully weet dat de hele waarheid boven tafel moet komen om samen echt gelukkig te kunnen worden en hij spoort Michaela dan ook aan verder te vertellen...

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Ein Frau geht ihren Weg
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029715980
Uitgever: Kok
Een nieuw leven

Sully en Michaela zijn nog maar net terug van hun huwelijksreis of er staat alweer een nieuw familiefeest op stapel. Matthew en Ingrid zullen eindelijk gaan trouwen.

Maar dan gebeurt er iets onvoorstelbaars. De jonge bruid wordt ziek door de beet van een hondsdolle hond en dr. Mike heeft geen medicijn tegen deze dodelijke ziekte. Zal ze het leven van haar aanstaande schoondochter kunnen redden?

Tegelijkertijd is Colorado Springs in rep en roer. Dorothy Jennings heeft een onthullend boek uitgegeven over het stadje. Hoewel het met de beste bedoelingen is geschreven, groeit het uit tot een schandaal. Veel inwoners zijn namelijk bang dat er dingen bekend worden die ze liever zouden verzwijgen.

Sully en Michaela worstelen met vragen die voor hen veel belangrijker zijn. Nu ze getrouwd zijn willen ze allebei niets liever dan een baby van hen samen. Maar Sully kan niet vergeten dat hij al eens het liefste dat hij had, moest verliezen bij een bevalling...

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Ein neues Leben
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029716451
Uitgever: Kok
Een tijd van verwachting

Michaela Quinn maakt zich zorgen over haar pleegzoon Matthew die verdwenen is na de dood van zijn vrouw Ingrid. Hij is al langer dan twee weken niet in Colorado Springs gesignaleerd. In haar ongerustheid put zij echter moed uit haar eigen zwangerschap - het nieuwe leven in haar ervaart zij als een teken van hoop op een goede afloop.

Met zorg wijdt zij zich aan de zieken en gewonden van Colorado Springs en merkt niet, dat ze zich in haar positie veel meer zou moeten ontzien. Opeens ontstaan er gevaarlijke complicaties - en Sully is ver weg.

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Zeit der Erwartung
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029716697
Uitgever: Kok

Dr. Quinn StoriesBuffeljacht

Er zijn plannen om een spoorlijn dwars door Colorado Springs aan te leggen. Dr. Michaela Quinn reageert in eerste instantie verheugd. Eindelijk kunnen de bewoners van het dorp gebruik maken van snellere en betere medische voorzieningen.

Maar wat er als een enorme vooruitgang uitzag, blijkt een ongekende ramp: de spoorbaanmedewerkers laten jagers komen om de buffels af te schieten. De jagers doen hun werk zo goed dat de Cheyennes niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Een nieuwe indianenoorlog lijkt onafwendbaar...

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Büffeljagd
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029715409
Uitgever: Kok
Dodelijk water

Het kleine plaatsje Colorado Springs staat voor een raadsel. De praktijk van dr. Quinn wordt veelvuldig bezocht door patiënten die allemaal dezelfde bedenkelijke symptomen hebben. Het gaat om onverklaarbare vergiftigingsverschijnselen.

Michaela koestert al snel argwaan. Zou haar vermoeden, dat het water uit de kreek vergiftigd is, waar zijn? Als dat inderdaad het geval is, wordt het leven van alle inwoners bedreigd. Dr. Mike voelt een zware verantwoordelijkheid. Om een catastrofe af te wenden, begint ze samen met Sully een gevaarlijke reis...

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Tödliches Wasser
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029715416
Uitgever: Kok
Het geheim

Als dr. Quinn een oudere dame gaat bezoeken, die leeft in een afgelegen gebied buiten Colorado Springs, vindt ze tot haar ontsteltenis de vrouw dood in haar armoedige verblijfplaats. Daarna doet ze nog een andere verschrikkelijke ontdekking: in de klerenkast van de overledene heeft zich een volledig in zichzelf gekeerd jongetje verstopt, dat schijnbaar geen woord spreken kan.

Michaela neemt het kind mee naar de stad - en moet daar vaststellen, dat iedereen van het bestaan van de jongen afwist, maar dat niemand er ooit een woord over losliet. Zij was de enige die er niets van afwist! Is de jongen echt gek, zoals de mensen zeggen? Wie zijn zijn ouders? Dr. Quinn zet alles op alles om het geheim te ontsluieren.

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Das Geheimnis
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029715690
Uitgever: Kok
De macht van de liefde

Colorado Springs hoort de huwelijksklokken al luiden: Robert E. en Grace hebben besloten te trouwen. Het hele stadje, met Michaela Quinn voorop, is blij voor het paar.

Dan gebeurt echter het onverwachte: dominee Johnson weigert hen in de kerk te trouwen. Een tientallen jaren oud besluit zegt dat het burgers met een zwarte huidskleur niet toegestaan is in de kerk te trouwen. Zelfs dr. Mike lijkt er niet in te slagen de dominee van gedachten te doen veranderen. Moet hun geluk dan wijken voor onterechte vooroordelen?

Dan verschijnt zuster Ruth in het stadje. Volgens haar geneest alleen de Heer zelf mensen. En Zijn kracht zou door de handen gaan van deze rondtrekkende predikante en niet door die van Michaela. Al snel dringt het tot dr. Mike door hoe gevaarlijk het effect van deze woorden kan zijn...

Schrijver: Dr. Quinn Serie
Oorspronkelijke titel: Die Macht der Liebe
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029716512
Uitgever: Kok