Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Gilmore Girls Serie

Boeken van Gilmore Girls Serie

Van 2000 t/m 2007 kende de tv-serie Gilmore Girls zeven zeer succesvolle seizoenen. In de serie staat vooral de relatie tussen de alleenstaande moeder Lorelai en haar tienerdochter Rory centraal.


Gilmore Girls

  1. Zo moeder, zo dochter - Like mother, like daughter
  2. Ik hou van je, sukkel! - I love you, you idiot
  3. Is het ja of is het nee? - I do, don't I?
  4. Alles voor Harvard - The other side of summer
  5. Alles wordt anders! - Lorelai in Liebesnöten
  6. Kleine en grote geheimen - Kleine und größe Geheimnisse

gedetailleerd overzicht

Gilmore GirlsZo moeder, zo dochter

“Dat is het dan. Nu kan ze eindelijk naar Harvard, zoals ze altijd al wilde, de opleiding krijgen die ik nooit heb kunnen volgen en alles doen wat ik zelf nooit heb kunnen doen. Dan kan ik dat haar kwalijk nemen en krijgen we eindelijk een normale moeder-dochterrelatie.”

"Oké, laten we eerlijk zijn: mijn moeder en ik zullen nooit een ‘normale’ moeder-dochterrelatie hebben, want mijn moeder is niet alleen mijn moeder, ze is mijn beste vriendin.

Ze doet alles voor me, bijvoorbeeld haar ouders vragen om Chilton voor me te betalen, een chique school waar ik net ben toegelaten. Dat was waarschijnlijk het moeilijkste wat ze ooit heeft gedaan, hoewel, het instemmen met wekelijkse etentjes in ruil voor het schoolgeld is ongetwijfeld een goeie tweede. Mijn moeder wordt ziek als ze eraan denkt. Maar hoe kijk ik ertegenaan? Ik denk dat het leven een stuk interessanter wordt."

* Geschreven door Catherine Clark.

Schrijver: Gilmore Girls Serie
Oorspronkelijke titel: Like mother, like daughter
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789054255031
Uitgever: Big Balloon
Ik hou van je, sukkel!

“Maar ik snap het niet. We hebben het hier over Dean. Hij is gek op je. Hij belt je wel vijfentwintig keer per dag. Heb je zijn agenda gezien? Het scheelt weinig of hij is een stalker.”

"Het is gek dat het uit ging tussen mij en Dean. Het ging geweldig tussen ons. Ik bedoel, het ene moment vertelt hij dat hij van me houdt, het andere maakt hij het uit.

Mijn moeder vindt dat ik moet zwelgen en me vol moet proppen met junkfood, maar ik weet niet zeker of dat zal helpen. En mijn moeder is nou eenmaal geen ster in het inschatten van relaties, vooral als het om mijn vader gaat. Ik moet toch aan Harvard denken, dus waarom zou ik tijd verspillen aan het treuren om een jongen? Toch?"

* Geschreven door Cathy East Dubowski.

Schrijver: Gilmore Girls Serie
Oorspronkelijke titel: I love you, you idiot
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789054253730
Uitgever: Big Balloon
Is het ja of is het nee?

“Het verbaasde me niets dat mam een citaat van Mussolini voor haar bruiloftsuitnodigingen uitkoos. Ze is nou eenmaal nooit wat je noemt “gewoon” geweest. Het verbaasde me wél een beetje (maar ik vond het ook geweldig) dat ze instemde om met mijn leraar Engels, Max Medina, te trouwen.

Nu is mijn zomer nog drukker - cursussen op Chilton, mijn middelbare school, de bruiloftsvoorbereidingen en, zoals Paris op haar vertrouwde subtiele manier duidelijk maakte, zo’n tien jaar buitenschoolse activiteiten in te halen. Ik vraag me wel eens af: was een zomervakantie niet om uit te rusten?”

* Geschreven door Catherine Clark.

Schrijver: Gilmore Girls Serie
Oorspronkelijke titel: I do, don't I?
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789054255086
Uitgever: Big Balloon
Alles voor Harvard

“Waarom naaien ze ons niet meteen aan elkaar en noemen ze ons Chang en Eng, net als die beroemde Siamese tweeling?”
- Paris Geller

"Dat is waar. Het lijkt wel of de Chilton-goden er lol in hebben om Paris en mij bij elkaar te stoppen, zowel in de les als in ons sociale leven. En ze richten hun gemene bezweringen ook op mam, die van rector Charleston op haar kop heeft gehad omdat ze meer betrokken moet zijn bij de school.

Dus zij doet haar best een goede “Chilton-moeder” te zijn en ik een “Puff.” Dat is voor ons allebei niet echt makkelijk, zeker niet met alles wat daarnaast nog allemaal gebeurt: mijn debutantenbal; de komst van Luke’s neefje, Jess en Tristin die ook weer lekker bezig is. Ik zou Harvard bijna vergeten."

* Geschreven door Amy Sherman-Palladino & Helen Pai.

Schrijver: Gilmore Girls Serie
Oorspronkelijke titel: The other side of summer
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789054255819
Uitgever: Big Balloon
Alles wordt anders!

Lorelai en Rory komen uitgeput thuis van een trip door Europa. Ze zijn blij dat ze nog een hele week de tijd hebben voordat Rory’s introductie op Yale gaat beginnen. Helaas, Rory heeft zich in de datum vergist en hun week samen moet in één dag worden samengeperst. En dan staat op hun laatste avond ook nog eens een etentje bij Rory’s grootouders op het programma!

Op Yale heeft Rory direct duizendeneen dingen te doen. Ze heeft nauwelijks tijd alle indrukken te verwerken. Ze gaat naar de eerste introductiecolleges, keurt haar nieuwe onderkomen en leert haar medebewoners kennen, waarvan er één een oude bekende blijkt te zijn.

Ook Lorelai heeft nauwelijks tijd om Rory te missen: samen met Sookie organiseert ze de catering voor een kinderpartijtje, dat op een ramp dreigt uit te lopen. Maar dankzij haar spontaniteit weet Lorelai het ergste te voorkomen…

* Geschreven door Carina Martinez.

Schrijver: Gilmore Girls Serie
Oorspronkelijke titel: Lorelai in Liebesnöten
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789047800354
Uitgever: Big Balloon


Kleine en grote geheimen

Hoe voelt het als je ex-vriend in het huwelijksbootje stapt, nét in het weekend waarop je niets anders wil doen dan thuis een beetje ontspannen? En als thuis een alarminstallatie een oorverdovend kabaal maakt en ook niet afgezet kan worden?

Rory is in eerste instantie verbijsterd door deze ontwikkelingen, die zich in korte tijd in Stars Hollow voltrokken hebben. Maar in huize Gilmore lopen de dingen nou eenmaal anders dan verwacht - want ook Yale plaatst Rory voor onvermoede uitdagingen: of het nu haar drie medebewoonsters Paris, Jane en Tanna zijn, die vreselijk op haar zenuwen werken, of afspraakjes met jongens, waarbij Rory's syndroom van Gilles de la Tourette met haar op de loop dreigt te gaan... het leven van de Gilmore Girls is hoe dan ook, wat er ook gebeurt, nooit saai!

* Geschreven door Thea Silva.

Schrijver: Gilmore Girls Serie
Oorspronkelijke titel: Kleine und größe Geheimnisse
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789047800477
Uitgever: Big Balloon