Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Tom Clancy's Power Plays Serie

Boeken van Tom Clancy's Power Plays Serie

Het idee voor Power Plays kwam van Tom Clancy en Martin Greenberg, maar de boeken zijn door Jerome Preisler tot de boekenreeks Power Plays verwerkt.

Powerplays is een reeks boeken waarvan eveneens interactieve cd-rom's verschijnen, waarmee via het Internet de driedimensionale games gespeeld kunnen worden.


Power Plays

  1. Politika - Politika
  2. Genadeloos.com - Ruthless.com
  3. Sabotage - Shadow watch
  4. Virusaanval - Bio-strike
  5. Koude oorlog - Cold war

gedetailleerd overzicht

Power PlaysPolitika

Het is 24 september 1999. In het Kremlin blaast de Russische president Boris Jeltsin zijn laatste adem uit, geveld door een overdosis wodka en aspirine. Het politieke leiderschap van een land dat geteisterd wordt door economische en politieke chaos heeft zijn tol geëist…

Hongersnood, aids- en drugsepidemieën: dit zijn nog maar een paar van de problemen waarmee Rusland te kampen heeft. En nu – onmiddellijk na de dood van Jeltsin – komt daar het probleem van het nieuwe leiderschap bij, want tal van groeperingen en individuen staan in de startblokken om de macht over te nemen.

De oude communistische garde, het driemanschap onder leiding van vice-president Starinov, maar ook terroristische organisaties die er niet voor schuwen door middel van criminele praktijken het land nog verder te destabiliseren… en daarmee ook de rest van de wereld…

Wie zal er uit deze strijd op leven en dood als overwinnaar tevoorschijn komen?

Schrijver: Tom Clancy's Power Plays Serie
Oorspronkelijke titel: Politika
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022983980
Uitgever: Bruna
Genadeloos.com

Het is augustus 2000. De Amerikaanse zakenman Roger Gordian komt in opstand tegen een nieuwe wet die de export van encryption technology (versleuteltechnologie) naar het buitenland mogelijk maakt.

Gordian, zelf producent van een van de meest geavanceerde softwareprogramma's op dit gebied, is er - met vele veiligheidsexperts - namelijk van overtuigd dat er grote risico's ontstaan wanneer deze technologie in verkeerde handen zou vallen: criminelen zouden er hun eigen communicatiesystemen ontoegankelijk mee kunnen maken voor de autoriteiten. Gordian weigert dan ook zijn eigen supergeavanceerde systeem aan buitenlandse bedrijven te verkopen.

Dat blijft niet zonder gevolgen: onmiddellijk wordt er een agressieve aanval gedaan op zijn bedrijf. Zijn grootste concurrent bereidt een overname voor, gesteund door grote sommen zwart geld dat voornamelijk afkomstig is van Aziatische drugshandelaren en extremistische politieke groeperingen.

Gordian ziet zich nu geplaatst tegenover een groep machtige samenzweerders, die tot alles bereid is om het leiderschap van de vrije wereld over te nemen.

Schrijver: Tom Clancy's Power Plays Serie
Oorspronkelijke titel: Ruthless.com
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022984321
Uitgever: Bruna
Sabotage

Het is 2001. De Amerikaanse zakenman Roger Gordian heeft zijn imperium uitgebreid tot in de ruimte. Hij heeft een grote opdracht binnengehaald met het ontwerp en de bouw van Orion, een internationaal ruimtestation.

Maar de lancering van een shuttle met onderdelen voor het station wordt gesaboteerd. En de productie-eenheden in Brazilië en Kazachstan komen onder vuur te liggen van geheimzinnige guerrillagroeperingen.

Goridans diepste angsten worden bewaarheid. Het Orion-project is het doelwit geworden van internationale terroristische ondernemingen die gewelddadig opereren en die uit zijn op politieke instabiliteit.

En het is de terrorist Harlan DeVane die alles in het werk stelt om Gordians veiligheids- en beveiligingsteams uit te schakelen met één verschrikkelijk doel voor ogen: hij wil Orion voorzien van een geavanceerd wapen dat het vermogen heeft om alle grote Amerikaanse steden in chaos te storten...

Schrijver: Tom Clancy's Power Plays Serie
Oorspronkelijke titel: Shadow watch
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022984833
Uitgever: Bruna
Virusaanval

De gevaarlijkste man ter wereld heeft het gevaarlijkste wapen van de nieuwe eeuw ingezet. Terrorist Harlan DeVane heeft een dodelijk, genetisch gemanipuleerd supervirus ontwikkeld en verspreid.

Als een microscopisch kleine tijdbom houdt deze dodelijke ziekte zich schuil in het slachtoffer, tot het door een specifieke biochemische stof zal worden geactiveerd. En alleen DeVane weet om welke stof het gaat.

Zijn plan is om het gruwelijke wapen te verkopen aan de hoogste bieder. Maar niet voordat hij er de enige persoon mee heeft gedood die hem kan tegenhouden: Roger Gordian, hoofd van UpLink Technologies.

En terwijl Gordian ten prooi valt aan het virus, begint er een race tegen de klok voor het medische team en de agenten van UpLink Technologies. Als zij de oorzaak en de remedie voor Gordians ziekte niet vinden, zal hij sterven. En daarmee zal het lot van de wereld zijn bezegeld...

Schrijver: Tom Clancy's Power Plays Serie
Oorspronkelijke titel: Bio-strike
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022985328
Uitgever: Bruna
Koude oorlog

Het is februari 2002. In het ijskoude Antarctica heeft de Amerikaanse zakenman Roger Gordian het wetenschappelijk onderzoekstation Cold Corners opgezet. Hier test het bedrijf UpLink Technologies een robotgestuurd landingsvoertuig, dat op Mars gebruikt kan worden.

De experimenten worden wreed verstoord als een van de testmodellen verdwijnt, samen met het team dat eropuit ging om het te repareren.

Cold Corner is het doelwit geworden van een duister syndicaat, dat illegaal nucleair afval dumpt op Antarctica. Om te voorkomen dat hun louche praktijken ontdekt worden, hebben de leiders van dit syndicaat besloten de wetenschappers uit hun onderzoekstation te verdrijven.

Wanneer de aanvallen heviger worden en de duisternis van een lange poolwinter zich aandient, kunnen de onderzoekers alleen nog op zichzelf vertrouwen...

Schrijver: Tom Clancy's Power Plays Serie
Oorspronkelijke titel: Cold war
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022986462
Uitgever: Bruna