Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Klaartje van Setten

Boeken van Klaartje van Setten

Klaartje van Setten studeerde Frans in Utrecht en is bedrijfsjournalist. Ze verhuisde in 2006 met haar gezin naar Zwitserland om er een vijfsterrenchalet te runnen. Haar debuutroman Onder sterren is deels gebaseerd op haar eigen ervaringen. Sinds 2009 woont ze weer in Nederland, van waaruit ze nog steeds het chalet runt.

Meer over Klaartje van Setten

Genre: Roman

Geboren: 1964

Nederland

Overzicht

Onder sterren

Als je een vakantiehuis beheert waar filmsterren en prinsen logeren, moet je niet te snel ergens raar van opkijken...

Als Josefien op een dag een brief krijgt van gravin Victoria, de tante van haar ex Jean, heeft ze nog geen idee hoezeer die haar leven zal veranderen. Victoria zoekt een beheerder voor haar luxe chalet in Zwitsersland. Aan haar neefje Jean, man van twaalf ambachten en dertien ongelukken, wil ze het niet toevertrouwen. Josefien, die met haar twee kinderen midden in het centrum van Amsterdam woont, droomt van rust en ruimte, en grijpt de kans, niet gehinderd door enige ervaring of voorkennis.

Het chalet blijkt hoog op een berg te liggen, vlak bij het mondaine skioord Crans-Montana. Vanwege zijn luxe en privéligging is het bij uitstek geschikt voor verhuur aan exclusieve gasten: van Arabische prinsen en onderwereldfiguren uit Rusland, tot filmsterren en 'keurig' getrouwde zakenmannen vergezeld door hun met privéjets ingevlogen callgirls.

Josefiens gebrek aan ervaring in combinatie met de hoge standaard van haar gasten leidt vaak tot hilarische en bloedstollende taferelen. Ondertussen proberen Josefien en haar kinderen in te burgeren in de stugge lokale dorpsgemeenschap, wat op zijn zachtst gezegd niet meevalt.

Schrijver: Klaartje van Setten
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022584552
Ebook: 9789402311600
Uitgever: Boekerij