Boekenplank:
Kies

Boeken van Gerald Seymour

Gerald Seymour was jarenlang reporter voor het Engelse ITN-journaal. Voor zijn werk bezocht hij de brandhaarden van de wereld en zijn thrillers zijn gebaseerd op actuele politieke situaties. Sinds 1975 is Seymour fulltime schrijver.

Meer over Gerald Seymour

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1941

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Gerald Seymour


Overzicht

 • Colt - Condition black
 • De bergduivel - The journeyman tailor
 • De confrontatie - A line in the sand
 • De infiltrante - Killing ground
 • De IRA-getuige - Field of blood
 • De jager en zijn prooi - Harry's game
 • De onaantastbare - The untouchable
 • De onbekende soldaat - The unknown soldier
 • De vechter - The fighting man
 • Engelen van de hel - The glory boys
 • In het hart van de strijd - The heart of danger
 • In het vizier - Holding the zero
 • Judaskus - Traitor's kiss
 • Koud vuur - The contract
 • Moed der wanhoop - A song in the morning
 • Noodsprong - Kingfisher
 • Oog om oog - At close quarters
 • Rode Vos - Red fox
 • Siberische roulette - Archangel
 • Sluiproute - Rat Run
 • Stille getuigen - The waiting time
 • Tot elke prijs - Home run
 • Vallei des doods - In honour bound

Dubbel uitgegeven titels

 • De aartsengel - zie Siberische roulette
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtColt
Colin 'Colt' Tuck is een agent annex huurmoordenaar in dienst van Irak. Tijdens een van zijn opdrachten doodt hij per ongeluk een CIA-agent. Deze moord vormt de aanleiding tot een verbeten klopjacht, waarbij Bill Erlich van de FBI en de Britse geheime dienst nauw samenwerken.

Erlichs jacht voert hem al snel naar Engeland, waar Colt alweer aan een volgende opdracht bezig is: hij moet proberen de Britse atoomgeleerde dr. Bisset ertoe over te halen voor Irak te gaan werken.

De Britse geheime dienst krijgt lucht van de zaak en bereidt zich voor om samen met Erlich in één klap zowel Bisset als Colt onschadelijk te maken. Dan nemen de gebeurtenissen een dramatische wending.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Condition black
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022512319
Uitgever: Boekerij
De bergduivel
Jon Jo Donnelly is een 'vrijheidsstrijder'. Hij is een idealist, leeft voor zijn overtuiging, maar is ook bereid ervoor te sterven. Hij is een terrorist in hart en nieren; zijn werkterrein ligt in Londen.

De jacht op de terrorist wordt geopend, maar men tast volledig in het duister. Wat de Engelsen nodig hebben is een overloper, iemand van binnenuit, die tegen betaling informatie aan hen doorspeelt over op handen zijnde aanslagen. Zo'n man móet te vinden zijn.

Donnelly is zoals altijd op zijn hoede en hij ruikt het verraad in eigen gelederen dan ook snel. Het wordt tijd voor een confrontatie...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: The journeyman tailor
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022514078
Uitgever: Boekerij
De confrontatie
Hij dacht met zijn nieuwe identiteit aan de dood te kunnen ontkomen. Maar een huurmoordenaar is hem op het spoor...

In een lieflijk dorpje aan de Engelse kust probeert Frank Perry met vrouw en kind weer een normaal, zorgeloos leven op te bouwen. En dat lijkt te lukken met de nieuwe identiteit die de Britse geheime dienst hem heeft verschaft.

Tien jaar geleden bespioneerde Perry voor zijn regering de chemische en biologische bewapening van Iran. Door zijn informatie kon het oorlogsapparaat van dat land toen grotendeels worden vernietigd.

Maar de wraak van de Iraanse leiders is tijdloos en zij sturen op Perry een gewetenloze huurmoordenaar af, die al diverse succesvolle aanslagen op Amerikaanse doelen op zijn naam heeft staan.

Ondanks het dreigende gevaar weigert Perry te vluchten. Vastbesloten de confrontatie met zijn tegenstander aan te gaan, voelt hij hoe het net zich langzaam om hem sluit...
A Line in the Sand - 2004
Regisseur: James Hawes
Cast: Ross Kemp, Saskia Reeves, Mark Bazeley, e.a.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: A line in the sand
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022525296
Uitgever: Boekerij
De infiltrante
Charlotte Parsons, een jonge Britse vrouw, krijgt van het Italiaanse gezin waar ze al eerder met veel plezier au-pair is geweest, het verzoek om weer voor hen te komen werken. Het is een aanlokkelijk voorstel, maar het is uit zeer onverwachte hoek dat Charlotte met klem wordt gevraagd het baantje aan te nemen...

De Amerikaanse overheid, met name de federale drugsbestrijding, de DEA, heeft veel interesse in de familie Ruggerio. Men heeft een infiltrant nodig, iemand die het vertrouwen van de Italianen heeft, iemand die zonder enige argwaan te wekken deel gaat uitmaken van de Ruggerio-clan en die de DEA op de hoogte houdt van wat er speelt. Iemand als Charlotte Parsons...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Killing ground
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022527825
Uitgever: Boekerij
De IRA-getuige
Na twee jaar betrekkelijke rust wordt ex-terrorist Sean McAnally weer door de IRA voor een klus opgetrommeld. De aanslag verloopt vlekkeloos.

Tijdens de vlucht van de plaats van het misdrijf wordt McAnally echter door een Engelse militair herkend. Hij wordt gearresteerd, maar het vooruitzicht van levenslange gevangenisstraf en groeiende zorgen om het bedreigde bestaan van zijn vrouw en kinderen, doen hem besluiten het met de Engelsen op een akkoordje te gooien en tegen de IRA-top te getuigen. En dan breekt de hel los...
The Informant - 1997
Regisseur: Jim McBride
Cast: Anthony Brophy, Cary Elwes, Timothy Dalton, e.a.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Field of blood
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789022509135
Uitgever: Boekerij


De jager en zijn prooi
Een Engelse minister wordt in Londen op uiterst koelbloedige wijze vermoord. Geheim agent Harry wordt na een drie weken durende topgeheime spoedopleiding op het spoor van de vermoedelijke dader gezet: de Man, een van de fanatiekste IRA-terroristen.

Harry moet zijn klus klaren zonder medeweten van de Engelse Geheime Dienst, die al door IRA-terroristen zou zijn geïnfiltreerd. In het kolkende Belfast, waar het vergeven is van strijdlustige Ieren, IRA-terroristen en verbeten scherpschutters, moet Harry zijn Man weten te vinden.
Harry's Game - 1982
Regisseur: Lawrence Gordon Clark
Cast: Ray Lonnen, Geoffrey Russell, Nicholas Day, e.a.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Harry's game
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789022508282
Uitgever: Boekerij
De onaantastbare
Albert William Packer is de baron van de Londense misdaad en hij regeert met ijzeren, wrede hand. Voor degenen om hem heen, aan weerszijden van het recht, is hij de Onaantastbare.

Nu loopt Packer weer ongestraft weg, wederom is hij samen met zijn advocaat de Britse douane en accijnsdienst te slim af geweest. Verveeld als hij is door zijn eigen succes, besluit Packer zijn macht uit te breiden naar het buitenland. Zijn kernactiviteit is heroïne, die hij koopt van de Turken in Noord-Londen. En waar kan hij de tussenpersoon beter uitschakelen dan op het aloude smokkelkruispunt van Europa - de Balkan?

Ondertussen worden nieuwe mensen ingezet bij de douane en accijnsdienst, met als doel het aanhouden van Packer. Slechts één lid van het oude team blijft: de jongste, Joey Cann, alleen behouden vanwege zijn haast obsessieve kennis over de man die zichzelf 'Mister' noemt.

Als Packer vertrekt naar Sarajevo is het onontkoombaar dat Cann achter hem aan wordt gestuurd. De opdracht: het bewijs in handen krijgen om Packer eindelijk achter de tralies te kunnen zetten.

In Londen zelf was het geen eerlijke strijd geweest. Maar hier, in de door oorlog verwoeste straten van een stad waar de wetten van gangsters gelden, is Packer ver van huis en van zijn vertrouwde omgeving. Wie zal in deze nieuwe situatie de Onaantastbare zijn? Wie zal uiteindelijk vrij weglopen?
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: The untouchable
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022531365
Uitgever: Boekerij
De onbekende soldaat
Bijna onzichtbaar in de grote leegte van de woestijn van Saudi-Arabië beweegt een kleine karavaan van vluchtelingen en kamelen zich moeizaam voort. In de extreme hitte, en geteisterd door venijnige zandstormen, overleven slechts de sterkste en meest vastberaden mannen. En diep in het zand, aan het oog onttrokken, verschuilen zich de leiders van Al-Qaida, klaar om zich te hergroeperen en terug te slaan.

Eén man binnen de groep bedoeïenen en Arabieren onderscheidt zich duidelijk van de anderen. Hij bezit kracht en discipline, die hem tot een geboren leider maken. Hij wordt de Buitenstaander genoemd. Wie te goed naar zijn gezicht kijkt, speelt met de dood. Zijn identiteit is versluierd, zijn verleden uit zijn geheugen gewist. Zijn loyaliteit aan de zaak is grenzeloos.

Amerikaanse en Britse terrorisme-experts jagen op hem in de eindeloze zandheuvels van de woestijn. De meest geavanceerde apparatuur staat tot hun beschikking, en boven hen hangt onzichtbaar een Predator-vliegtuig dat zware bommen met zich meedraagt.

Maar hij is geen gemakkelijke prooi. Als zij falen, als hij zijn doel bereikt en zijn orders door kan geven, zal de Buitenstaander opduiken in een grote westerse stad met een koffer die een helse nachtmerrie zal veroorzaken...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: The unknown soldier
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022550199
Uitgever: Boekerij
De vechter
De vechter staat voor het gevecht van zijn leven - een strijd die hij niet kan winnen, maar die hij zeker niet mag verliezen...

Gord Brown is een verbitterd man. Hij kan maar niet vergeten hoe hij zijn missie voor de Britse SAS, de Special Air Services, in Zuid-Irak heeft moeten opgeven. De SAS heeft hem eruit gegooid, maar dat hij de bedreigde Shia-bevolking aan haar lot heeft moeten achterlaten, dat maakt Brown tot een verbitterd man.

Dan wordt zijn hulp ingeroepen door het verzet in Guatemala. In een laatste poging om de militaire junta daar de fatale klap toe te brengen, trekt Brown met een samengeraapt legertje door het oerwoud en de bergen van het door een bloedige burgeroorlog geteisterde land. Ondanks de moeizame vorderingen die de vechter en zijn medestanders maken, lijkt het doel verder dan ooit...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: The fighting man
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022517055
Uitgever: Boekerij
Engelen van de hel
Drie Palestijnse terroristen lopen 's nachts in Noord-Frankrijk in een hinderlaag van de Israëlische geheime dienst. Ze waren op weg naar Londen om daar een briljante Israëlische atoomgeleerde te vermoorden.

De jonge student Abdul-el-Famy weet echter te ontsnappen en arriveert in Londen. Hij maakt daar contact met een IRA-moordenaar die het Palestijnse zelfmoordcommando van wapens zou voorzien. De twee terroristen, nog bijna kinderen, besluiten de aanslag te plegen tijdens een lezing van de geleerde aan de universiteit van Londen.

De Israëlische regering, op de hoogte van de moordplannen, laat het bezoek toch doorgang vinden. Op de schouders van de Britse geheime dienst rust nu de zware taak twee anonieme moordenaars, wie het niet kan schelen of ze zelf bij de aanslag omkomen, in een chaotisch Londen tegen te houden.
The Glory Boys - 1984
Regisseur: Michael Ferguson
Cast: Rod Steiger, Anthony Perkins, Joanna Lumley, e.a.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: The glory boys
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789022509890
Uitgever: Boekerij


In het hart van de strijd
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft gezworen dat de internationale gemeenschap alle oorlogsmisdadigers van het voormalige Joegoslavië zal berechten en dat er voor hen geen uitweg zal zijn. Mooie woorden, maar wanneer het lichaam van een jonge Engelse vrouw uit een massagraf in Kroatië wordt opgediept, kan haar moeder thuis niet lijdzaam afwachten of er gerechtigheid zal geschieden.

Zij schakelt Bill Penn in - afgedankt medewerker van MI5, de Britse geheime dienst, nu privédetective - om de omstandigheden rond de dood van haar dochter uit te zoeken en de schuldigen aan te wijzen. Penn aanvaardt de opdracht en stort zich in de waanzinnige oorlog. Voor hij er erg in heeft, belandt hij in de vuurlinie en bevindt hij zich in het hart van de strijd...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: The heart of danger
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022525043
Uitgever: Boekerij
In het vizier
Gus Peake had gewoon zijn baan als transport-manager moeten houden en thuis moeten blijven...

Maar wanneer een oude vriendschap hem naar de verlaten vlakten van Noord-Irak brengt, komt hij terecht in een wrede, vergeten oorlog tussen Koerdische guerrilla's en het leger van Saddam Hoessein. Peake is een uitmuntend scherpschutter... op de schietbaan. Hij heeft echter geen enkele militaire ervaring.

Toch moet hij nu doden om te overleven. Op het slagveld is geen plaats voor fouten en twijfel is fataal. Alleen door keihard te vechten kan hij de guerrilla's helpen met het bereiken van hun doel: het bevrijden van de stad Kirkuk, de oude hoofdstad van de Koerden.

Maar dan stuurt Baghdad majoor Karim Aziz, de meest toegewijde en professionele scherpschutter van Saddams leger. Het duel dat volgt tussen Peake en Aziz wordt voor beiden een ware obsessie. Eén schot dat zal weerkaatsen tussen de bergen en in de valleien, is genoeg om de zaak te beslechten...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Holding the zero
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022528099
Uitgever: Boekerij
Judaskus
Officieel is de Koude Oorlog verleden tijd. Voor het oog van de camera's worden er handen geschud door voormalige vijanden. Maar achter de schermen gaat de spionage gewoon door.

Een Engelse trawler dwaalt af naar Russische wateren. Als de boot terugkeert heeft de kapitein een pakketje bij zich voor de Britse geheime dienst. Het is afkomstig van een hooggeplaatste Russische marineofficier, Victor Archenko, die vier jaar lang belangrijke informatie door blijft geven. Dan stopt de informatietoevoer ineens. Zijn contacten in Londen weten niets over hem - behalve dat de Russische veiligheidsdienst hem op het spoor was. Het is dus de hoogste tijd hem te vinden en in veiligheid te brengen.

Maar er is een nieuwe lichting in de wereld van de spionage, met mensen zoals Gabriel Locke. Zij zijn niet geïnteresseerd in Koude Oorlog-tactieken, noch in de risico's van een spionageschandaal. Er moeten deals worden gesloten, en allianties worden gesmeed. Zij zouden Archenko liever aan zijn lot overlaten.

Slechts één agent van de oude stempel realiseert zich dat er meer op het spel staat dan een mensenleven. Hij is de enige die de belangrijkste vraag durft te stellen: 'Als de oorlog over is, wie bevecht dan de vrede?'
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Traitor's kiss
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022535622
Uitgever: Boekerij
Koud vuur
Willi Guttmann, tolk van de Russische delegatie in Gèneve, loopt over naar het Westen. Maar in de jonge Willi is men niet zo geïnteresseerd... wèl in zijn vader, dr. Otto Guttmann, wetenschapper en directeur van een Russisch militair onderzoekscentrum.

John Donoghue, een door een mislopen actie uitgerangeerde geheim agent, krijgt tot taak samen met Willi vader Guttmann naar het Westen te lokken. De oude man lijkt er vooralsnog niets voor te voelen, maar voor Donoghue, wiens reputatie met deze opdracht valt of staat, is de maat al vol. Vastberaden trekt hij zijn eigen plan...
The Contract - 1988
Regisseur: Ian Toynton
Cast: Kevin McNally, Stephan Meyer-Kohlhoff, Bernard Hepton, e.a.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: The contract
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789022508275
Uitgever: Boekerij
Moed der wanhoop
Jeez Curwen werkt al jaren voor de Britse Inlichtingendienst in Zuid-Afrika. Zijn baan heeft hem zijn huwelijk gekost. En nu staat zijn leven op het spel.

Jeez is voor de Dienst geïnfiltreerd in het Afrikaans Nationaal Congres en rapporteert Londen over de militante vleugel van het ANC. Hij doet mee aan een ANC-actie en wordt samen met vier zwarten opgepakt. Het vonnis luidt: dood door ophanging.

Jack Curwen, de enige zoon van Jeez, heeft zijn vader sinds zijn tweede jaar niet gezien. Nu, na vijfentwintig jaar, ontvangt Jack een afscheidsbrief uit de zwaarbewaakte gevangenis van Pretoria. Jack is niet politiek geïnteresseerd, weet niets over het ANC en waar het voor staat, maar de gedachte dat zijn natuurlijke vader ver weg, moederziel alleen, de strop zal krijgen, is voor hem ondraaglijk.

De Dienst in Londen wast zijn handen in onschuld. Voor Jack het sein om het vliegtuig naar Zuid-Afrika te nemen.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: A song in the morning
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789022506868
Uitgever: Boekerij


Noodsprong
Kiëv, 1976. Wanneer een van de vier Russische studenten van het kleine verzetsgroepje wordt gearresteerd, besluiten de drie overgebleven leden het land te ontvluchten, de vrijheid tegemoet. Hun rest geen andere weg dan die van geweld...

Direct na het opstijgen kapen David, Izaak en Rebecca de Iljoesjin. Zowel Duitsland als Nederland weigeren het toestel te laten landen. Heel Europa houdt de adem in. De brandstof van het gekaapte toestel raakt op en de wijzers in de cockpit slaan op tilt. Op de laatste druppels kerosine weet de piloot het vliegtuig in Essex, Engeland, aan de grond te zetten.

Charlie Webster van de Engelse inlichtingendienst, Rusland-kenner en veteraan in het bestrijden van terroristen, houdt vanuit de verkeerstoren contact met de kapers. Een bloedige afloop lijkt echter onafwendbaar...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Kingfisher
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789022511190
Uitgever: Boekerij
Oog om oog
Na een politieke rel worden een Britse minister en een vrouwelijke diplomaat door een Palestijns commando vermoord.

Young Holt, een jonge Engelsman in diplomatieke dienst, wordt door de Engelse geheime dienst, de SIS, op een vergeldingsmissie gestuurd. Holt, militair niet getraind, trekt samen met een Israëlische scherpschutter naar het broeinest van het Palestijnse terrorisme, de absolute hel: de Libanese Bekaa-vallei, waar het wemelt van Syrische militairen en terroristen.

Holt en Crane, beiden gedreven door wraakgevoelens en tot de tanden gemotiveerd, bereiken de gevreesde vallei - gewapend, maar zonder communicatiemiddelen en zonder enige dekking...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: At close quarters
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789022508619
Uitgever: Boekerij
Rode Vos
Harrison, Brit, manager van het wereldwijd opererend chemisch concern ICH, wordt in Italië door de maffia ontvoerd. Er wordt een enorm losgeld gevraagd.

Ongeveer tegelijkertijd arresteert de Italiaanse politie de beruchte terroriste Franca Tantardini. Haar jonge strijdmakker en minnaar, Giancarlo, bijnaam Rode Vos, probeert in een wanhopige eenmansactie zijn geliefde vrij te krijgen: hij ontvoert Harrison uit de klauwen van de maffia en eist een mensenruil: Harrison tegen Tantardini.
Red Fox - 1991
Regisseur: Ian Toynton
Cast: Jane Birkin, Brian Cox, John Hurt, e.a.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Red fox
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789022509401
Uitgever: Boekerij
Siberische roulette

Michael Holly - een uit Russische ouders geboren Engelsman - wordt door de Engelse geheime dienst verzocht op zijn volgende reis naar de Sovjet-Unie een pakje mee te smokkelen. Holly stemt toe, maar wordt in Moskou gearresteerd en veroordeeld tot vijftien jaar strafkamp. Op weg naar Barasjeva, één van de strengste kampen in de Sovjet-Unie, probeert Holly te vluchten, hetgeen hem direct bestempelt tot een uiterst gevaarlijke gevangene.

Majoor Krypov, de kampcommandant, en kapitein Rudakov van de KGB merken meteen dat hij uit ander hout is gesneden dan de andere gevangenen: hij is trotser, moediger en strijdlustiger. Tussen zijn medegevangenen valt Holly op als eenling tegen wie men opkijkt en die men vreest.

Juist als Holly's weerstand na diverse periodes van eenzame opsluiting gebroken lijkt, breekt de hel in het kamp los: een joodse politieke gevangene gaat in hongerstaking en de anderen weigeren bij het appèl hun naam te noemen. Het verzet wordt algemeen en de muiterij mondt uit in een complete veldslag - een strijd waarvan de afloop van tevoren al vaststaat...


 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Archangel
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789022508695
Uitgever: Boekerij
Sluiproute
Elk spoor van zelfvertrouwen is verdwenen bij Malachy Kitchen, een inlichtingenofficier die gestationeerd is in Irak. Hij wordt beschuldigd van lafheid. En in het leger bestaat er geen grotere misdaad. Hij zou zijn weggevlucht nadat hij met zijn onderdeel tijdens een patrouille in een hinderlaag terechtkwam.

Malachy is vernederd en gebroken als hij uit het leger wordt geschopt, en zakt weg in een depressie. Hij gaat een teruggetrokken leven leiden in een Londense achterstandsbuurt. Maar een brute overval op zijn bejaarde buurvrouw door een stel junkies wakkert een vlam bij hem aan, die ervoor zorgt dat hij zijn vechtlust weer terugkrijgt. Zijn nieuwe doelwit: het netwerk van drugsdealers in zijn buurt.

Aan het hoofd van dit netwerk staat Ricky Capel, een onaantastbare misdadiger die zijn geld verdient met het importeren van heroïne. Dit keer zal Ricky het echter moeten opnemen tegen een veel gedrevener vijand dan de politie - die hij altijd met succes heeft weten te misleiden.

Als zijn Albanese partners ook nog eisen dat hij zijn drugsroute gebruikt om een islamitische extremist het land in te smokkelen, wordt het hem te heet onder de voeten...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Rat Run
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022543849
Uitgever: Boekerij


Stille getuigen
Een ijskoude nacht. In een klein kustplaatsje aan de Oostzee wordt een jonge man door een kogel gedood. Getuigen wordt het zwijgen opgelegd, maar een jonge vrouw die het schot hoort dat haar vriend heeft geveld, ontspringt de dans.

Tien jaar later. De Muur is geslecht en vroegere vijanden zijn nu goede vrienden. Dieter Krause, voormalig agent van de Oost-Duitse contraspionage, is te gast op het hoofdkwartier van de Britse militaire inlichtingendienst.

Tracy Barnes, werkzaam bij de Dienst, weet wat hij is. Een moordenaar... Tracy is ervan overtuigd dat Krause verantwoordelijk is voor de dood van haar vriend en gaat op zoek naar getuigen van het drama. Maar Dieter Krause heeft haar door...
The Waiting Time - 1999
Regisseur: Stuart Orme
Cast: Zara Turner, Hartmut Becker, Colin Baker, e.a.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: The waiting time
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022523681
Uitgever: Boekerij
Tot elke prijs
Matthew Furniss is al jaren hoofd van de sector Iran van de Britse geheime dienst. De val van de sjah en de islamitische revolutie hebben zijn netwerk van agenten flink uitgedund. Reden genoeg voor zijn superieuren om Matthew naar Iran te sturen. Onder valse naam en met een archeologisch onderzoek als dekmantel vertrekt Matthew naar de explosieve brandhaard.

Ook de jonge Iraniër Charlie Eshraq, een in Londen wonende politieke vluchteling en een waardevol contact van Matthew, bevindt zich in Iran. Door wraak gedreven maakt hij zich sterk voor het verzet. Hij financiert zijn gewapende guerrilla met het smokkelen van heroïne.

Matthew, onwetend van die praktijken, neemt in Iran contact op met Charlie. Onderwijl is een speciaal team van de Engelse douane Eshraq en de heroïnelijn op het spoor. Hun opdracht is de smokkellijn en een ieder die daarbij betrokken is onschadelijk te maken. Tot elke prijs...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: Home run
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789022510087
Uitgever: Boekerij
Vallei des doods
Barney Crispin - een jonge Britse luchtmachtofficier, gestationeerd in Oman - wordt door zijn superieuren naar de Afghaans-Pakistaanse grens gestuurd. Crispins opdracht is een squadron Mi-24's, de ultramoderne gevechtshelikopter die het Russische leger tegen het Afghaanse verzet heeft ingezet, buiten gevecht te stellen.

Zijn eerste poging mislukt faliekant. De groep guerrilla's die hij erop uit heeft gestuurd, wordt in de pan gehakt. Crispin rest geen andere mogelijkheid dan de instructies van zijn baas te negeren en zélf de aanval te openen. Voorzien van een handjevol verouderd wapentuig en een ijzeren wil de agressor op de knieën te krijgen, trekt Crispin door het vrijwel onbegaanbare Afghaanse bergland.

Zijn taaie, verbeten tegenstander is Pjotr Medev, de commandant van het Mi-24 squadron, die vastbesloten is de Britse saboteur te liquideren...
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: In honour bound
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789010053084
Uitgever: Elsevier

Dubbel uitgegeven titelsDe aartsengel
Zie voor de beschrijving van dit boek: Siberische roulette.
Schrijver: Gerald Seymour
Oorspronkelijke titel: zie Siberische roulette
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789010048752
Uitgever: Elsevier