Boekenplank:
Kies

Boeken van Janette Seymour

Meer over Janette Seymour

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1924 / Overleden: 1986

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

Purity: ontluikende hartstocht
Goudgelokte Purity, van Engelse afkomst, beleeft haar prille jeugd op een chateau op het Franse platteland. Een idyllische tijd die wreed wordt verstoord als tijdens de Revolutie een rovende, verkrachtende en moordende bende het kasteel overvalt. Purity blijft gespaard en wordt later naar Engeland gesmokkeld door Captain Mark Landless, een man met een duister geheim in zijn verleden.

In Engeland beginnen de complicaties pas goed. De onschuldige Purity komt terecht op een kostschool waar een zeer verdorven sfeer heerst. Als zij op het punt staat - gedwongen - ingewijd te worden in de geheimen van de lichamelijke liefde, weet zij te ontsnappen, waarna een zwerftocht begint die het jonge meisje van de ene verschrikking in de andere doet belanden. Zij valt in handen van wrede kwelgeesten, moet zich onderwerpen aan de eisen van een chanteur en aan de duistere machten van een hypnotiseur.

Toch kent Purity ook gelukkige momenten - haar relatie met Gypsy Joe schenkt haar uiteindelijk veel voldoening. Door het hele verhaal echter speelt haar diepe liefde voor Mark Landless, de man die haar aantrekt en afstoot, de man met het verschrikkelijke geheim in zijn verleden.
Schrijver: Janette Seymour
Oorspronkelijke titel: Purity's passion
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789032500405
Uitgever: De Kern