Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Maggie Shipstead

Boeken van Maggie Shipstead

Meer over Maggie Shipstead

Genre: Roman

Geboren: 1983

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Maggie Shipstead


Overzicht

  • De grote cirkel - Great circle
  • De vooravond - Seating arrangements
  • Verbaas me - Astonish me

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe grote cirkel

Nadat de tweeling Marian en Jamie Graves in 1914 als baby’s zijn gered van een schipbreuk, worden ze opgevoed door hun excentrieke oom in Montana. Tijdens een ontmoeting met enkele piloten die over de stad vliegen in versleten dubbeldekkers, begint Marians levenslange fascinatie voor vliegen. Op haar veertiende stopt ze met school en vindt ze een onwaarschijnlijke en gevaarlijke beschermheer, een rijke dranksmokkelaar. Hij zorgt voor een vliegtuig en vlieglessen, in ruil voor haar diensten. Met zijn hulp kan Marian haar droom waarmaken maar de deal zal haar voor altijd blijven achtervolgen, zelfs als zij eenmaal de wereld rondreist, hoog in de lucht.

In 2014 wordt Hadley Baxter gecast om Marian te spelen in een film die draait om haar verdwijning op Antarctica. Hadley wil zichzelf en haar carrière opnieuw definiëren, nadat ze jarenlang de hoofdrol heeft gespeeld in een romantische filmfranchise. Ze dompelt zich volledig onder in het karakter van Marian, waardoor de parallellen tussen hun levens zichtbaar worden. Hun verhalen leggen de honger naar zelfbeschikking van beide vrouwen in totaal verschillende geografische gebieden en tijden bloot.

Schrijver: Maggie Shipstead
Oorspronkelijke titel: Great circle
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029095877
Ebook: 9789402319095
Uitgever: Meulenhoff
De vooravond

Winn Van Meter is negenenvijftig en op weg naar zijn zomerhuis op een eiland voor de kust van New England. Dit anders zo kalme toevluchtsoord zal drie dagen lang worden overspoeld door familie en vrienden vanwege de bruiloft van Winns dochter Daphne. De hoogzwangere Daphne is blij dat ze een goede partij heeft gevonden. Haar zus Livia is minder gelukkig. Livia's hart is gebroken door Teddy, de zoon van een man bij wie haar vader zich al sinds hun studietijd in de schaduw voelt staan.

Winns vrouw Biddy heeft de bruiloft met militaire precisie voorbereid. Winn houdt van haar, maar is dat genoeg? Zijn broeierige verlangen naar Daphnes vriendin Agatha stijgt naar het kookpunt als zij hem ertoe verleidt zijn morele grenzen te overschrijden.

Winn begint zich vragen te stellen over zijn leven. Is hij met de juiste vrouw getrouwd? Was zijn jeugd wel zo gelukkig? En, het allerbelangrijkst, waarom krijgt hij steeds maar geen uitsluitsel over zijn aanvraag voor het lidmaatschap van de plaatselijke golfclub?

Schrijver: Maggie Shipstead
Oorspronkelijke titel: Seating arrangements
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023473862
Ebook: 9789023474661
Uitgever: De Bezige Bij
Verbaas me

Verbaas me is het verhaal van Joan, een jonge Amerikaanse ballerina die in 1975 Arslan Roesakov, de ster van het Russische Kirovballet, helpt over te lopen naar het Westen. Er volgt een korte doch vurige liefdesaffaire. Als Joan beseft dat ze qua talent niet eens in de schaduw van haar minnaar kan staan, verlaat ze haar balletgezelschap en sticht ze met haar jeugdvriend Jacob een gezin. Ze verhuizen naar Californië, waar Joan balletles gaat geven.

Haar zoon Harry blijkt een uitzonderlijk talent en hij krijgt een aanstelling bij Joans vroegere gezelschap in New York. Op dat toneel monden de gebeurtenissen langzaam maar zeker uit in een hartverscheurende, maar onvermijdelijke ontknoping.

Heen en weer springend door de tijd en in de beleving van diverse personages ontspint zich een intrigerend en ontroerend verhaal over mensen die kunst - in dit geval dans - boven alles stellen, desnoods ten koste van (slacht)offers op het persoonlijke vlak.

Schrijver: Maggie Shipstead
Oorspronkelijke titel: Astonish me
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023487494
Ebook: 9789023488699
Uitgever: De Bezige Bij