Boekenplank:
Kies

Boeken van Jan Siegel

Meer over Jan Siegel

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Amanda Hemingway

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


De kinderen van Prospero / Fern Capel

  1. De kinderen van Prospero - Prospero's children
  2. Drakendwinger - The dragon charmer
  3. Heksenkoningin - Witch's honour

gedetailleerd overzicht

De kinderen van Prospero / Fern CapelDe kinderen van Prospero
Een mysterieus landhuis in de moeren van Yorkshire wacht op de zestienjarige Fern en haar broer Will Capel. Het heeft al lang gewacht en geeft zijn geheimen niet gemakkelijk prijs. Buiten, in de moeren, kijkt een steen uit op het huis, maar niet altijd op dezelfde plaats. Binnen bevindt zich een sinister beeld dat soms kwaadaardig gloeit. 's Nachts proberen vreemde dieren binnen te komen. En een van de gasten is gevaarlijker dan ze lijkt. Want het huis verbergt een oeroude talisman, een voorwerp dat de tijd kan vervormen, beschavingen vernietigen, misschien zelfs de dood overwinnen. Meedogenloze machten dorsten er al eeuwen naar. Terwijl de magie hun leven binnenstroomt, moeten Fern en Will besluiten wie en wat te geloven.
Schrijver: Jan Siegel
Oorspronkelijke titel: Prospero's children
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-3445-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Drakendwinger
Sinds de traumatische gebeurtenissen uit De kinderen van Prospero zijn er twaalf jaren verstreken. Fern Capel lijkt er bijna in geslaagd de herinnering aan die magische, angstaanjagende zomer van zich af te zetten, waarin ze streed tegen een heks, verliefd werd en een pact sloot met een demon. Sterker nog, ze heeft de oeroude erfenis van haar Gave schenkt weggedrukt uit haar gedachten en haar herinneringen. Maar het verleden is bezig haar in te halen. Fern staat op het punt te trouwen met de bekende wetenschapper Marcus Grieg - die zo'n twintig jaar ouder is dan zij - en hij heeft bedacht dat het leuk zou zijn de bruiloft te vieren in het zomerhuis van de Capels in Yorkshire. Als Fern met haar beste vriendin Gaynor naar het huis terugkeert, merkt ze dat ze wederom heen en weer wordt geslingerd tussen de liefde en het lot. Want haar aankomst wekt niet alleen de hernieuwde belangstelling van Azmordis, de Oudste Geest, maar brengt haar ook onder de aandacht van een wezen dat nog gevaarlijker is dan hij. Gevangen in een tijd buiten de tijd, onder een kolossale boom die beladen is met vreemde vruchten, wacht iemand die al millennialang naar Fern op zoek is en die haar zinnen heeft gezet op de Gave die haar ban zal verbreken. Wanneer haar achtervolgers steeds dichterbij komen, moet Fern een keus maken: ofwel ze trouwt met Marcus en gaat een leven zonder magie en wonderen tegemoet, ofwel ze koestert haar Gave, waardoor ze belandt in een bovennatuurlijk conflict waarbij de levens van degenen die haar dierbaar zijn op het spel worden gezet. Als de tijd dringt, is de dodelijke, hypnotische en legendarische drakendwinger haar enige hoop.
Schrijver: Jan Siegel
Oorspronkelijke titel: The dragon charmer
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-3455-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Heksenkoningin
Het rijk der mythen en magie en onze realiteit vloeien samen: in kelders vol rokerige schaduwen wordt gedanst op primitieve ritmes, gezichtsloze motorrijders patrouilleren als slechte ridders, advertentiecampagnes zitten vol oeroude symbolen, en computers vallen ten prooi aan ongeprogrammeerde boodschappen. Na vele eeuwen heeft de heksenkoningin een weg teruggevonden naar onze wereld. Deze Morgus is herboren uit de rivier des doods, jonger, machtiger en gevaarlijker dan ooit. Maar haar diepste wezen is onveranderd amoreel, hongerig naar macht en eindeloos wraakzuchtig. Kan haar oude leerling Fern haar aan? Fern weet als geen ander dat magie een prijs heeft...
Schrijver: Jan Siegel
Oorspronkelijke titel: Witch's honour
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-3465-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff