Boekenplank:
Kies

Boeken van Randy Singer

Randy Singer is strafrechtadvocaat, schrijver en pastoor.

Meer over Randy Singer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1956

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Randy Singer


Overzicht

  • De bloedwreker - By reason of insanity
  • Dodelijk complot - Dying declaration
  • Dodelijke overtuiging - Fatal convictions
  • Het vonnis - Directed verdict
  • Laatste bekentenis - The last plea bargain
  • Schaduwjury - The justice game
  • Theofilus - The advocate
  • Valse getuige - False witness
  • Vermoorde onschuld - Irreparable harm
  • Zelfverdediging - Self incrimination

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bloedwreker
Quinn Newburg is topadvocaat in Las Vegas. Met juridische blufpoker windt hij de meeste jury's zo om zijn vinger. Maar deze moordzaak vraagt van hem het uiterste, en privé zit hij er tot zijn nek in.

Catherine, een cynische jonge journaliste, kent details van een moordzaak die alleen de dader kan weten. In een droombeeld ziet ze hoe een donker geklede figuur slachtoffers ombrengt en Bijbelteksten achterlaat op de plaats van het misdrijf. Wanneer ze hiermee naar de politie stapt, wordt ze tot haar verbijstering zelf bestempeld als hoofdverdachte. Al snel stapelen bewijzen zich tegen haar op en beschouwen vriend en vijand haar als de Bloedwreker.

Na de rechtszaak die hij voerde voor zijn eigen zus lijken alle geestelijk gestoorde verdachten van het land zich aan Quinn vast te klampen. Omdat alles erop wijst dat Catherine aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt, zoekt ook zij bij hem haar toevlucht. Quinn gaat door het vuur om haar ontoerekeningsvatbaar te verklaren - maar nooit eerder was de waarheid zo ongrijpbaar...
Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: By reason of insanity
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789043515986
Uitgever: Kok
Dodelijk complot

Thomas en Theresa Hammond geloven in een strenge opvoeding, bijbelse oplossingen voor problemen en in goddelijke genezing... niet in doktoren. Maar als ze hartstochtelijk voor de genezing van hun zieke zoontje Joshua bidden, slaat het noodlot toe. Hun zoontje sterft en zij worden aangeklaagd wegens doodslag door verwaarlozing.

Advocaat Charles Arnold raakt bij de zaak betrokken, samen met Nikki Moreno, die door de rechtbank tot voogd van de andere kinderen van Thomas en Theresa is benoemd. De zaak lijkt eenvoudig en kansloos, maar hoe dieper Charles en Nikki erin duiken, hoe meer duizelingwekkende vertakkingen er blijken te zijn. Ze stuiten op een duister en dodelijk complot, op hoger, juridisch niveau.

Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: Dying declaration
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789060676622
Uitgever: Gideon
Dodelijke overtuiging
De vrouw van een prominente moslimleider wordt op brute wijze om het leven gebracht nadat ze zich tot het christelijk geloof heeft bekeerd. En alle bewijzen lijken richting de imam te wijzen...

Alex Madison, parttime predikant en parttime advocaat, gelooft echter in zijn onschuld. Samen met zijn partner besluit hij hem te verdedigen. Maar al snel wordt duidelijk dat hij daarmee zowel zijn carrière als zijn predikantschap op het spel zet. De druk is groot, maar ontkomen is geen optie meer.
Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: Fatal convictions
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789043518765
Ebook: 9789043519151
Uitgever: Kok
Het vonnis
De idealistische, jonge advocaat Brad Carson spant een civiele rechtszaak aan tegen Saoedi-Arabië en het meedogenloze hoofd van de Muttawa. Maar het proces maakt onvermoede krachten los. Getuigen verdwijnen spoorloos of weigeren plotseling mee te werken, leden van de jury worden omgekocht en zelfs binnen Brads eigen team lijkt niet iedereen te vertrouwen.

Brad moet zijn weg zien te vinden in dit web van bedrog. Daarbij staat niet alleen zijn carrière op het spel: ook de mensen van wie hij houdt worden bedreigd. Niet in de laatste plaats zijn briljante medewerker en collega Leslie Conners, voor wie hij steeds meer is gaan voelen. Toch gaan ze door met hun gevecht tegen religieuze intolerantie en nemen ze het op tegen een hele natie, in een internationaal proces zonder precedent.
Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: Directed verdict
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789043506632
Uitgever: Kok
Laatste bekentenis

Aanklager Jamie Brock is fel tegen het pleiten voor strafvermindering in ruil voor een bekentenis. In de drie jaar die ze heeft gewerkt voor de officier van justitie heeft ze nog nooit een deal gesloten met een verdachte. Maar wanneer de invloedrijke advocaat Caleb Tate wordt aangeklaagd voor moord en hij een manier verzint om het rechtssysteem op de kop te zetten, moet ze al haar principes opzij zetten.

Een voor een beginnen verdachten deals af te wijzen. Terwijl rechtsinstellingen worden overweldigd en misdadigers vrijuit gaan door gebrek aan bewijs, probeert Jamie haar sterke tegenstander schuldig te verklaren.

Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: The last plea bargain
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789043511650
Ebook: 9789043511797
Uitgever: Kok


Schaduwjury
Justice Inc. verdient miljarden door grote rechtszaken na te bootsen. Met topadvocaten en een schaduwjury die griezelig veel lijkt op de echte, voorspelt het bedrijf het eindvonnis - en zit er zelden naast.

Een man dringt een televisiestudio binnen en schiet voor het oog van de camera een nieuwslezeres neer. Nabestaanden klagen het bedrijf aan dat het wapen heeft verstrekt: de enige partij die goed in de slappe was zit.

De zaak verdeelt het hele land in twee kampen. De jonge advocate Kelly Starling en de veelbelovende Jason Nobel zijn niet vies van de media-aandacht en nemen het tegen elkaar op. Het gaat hard tegen hard. Maar hoe kan het ook anders? Ze hebben beiden het vak geleerd bij Justice Inc.
Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: The justice game
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789043517195
Uitgever: Kok
Theofilus

Hij tartte keizers en stierf als martelaar...

Het is het 18e regeringsjaar van keizer Tiberius. Theofilus, een ambitieuze jonge Romein, staat aan het begin van zijn juridische carrière. Als pasbenoemd assistent van Pontius Pilatus is hij getuige van het proces tegen Jezus, en geschokt moet hij constateren dat er behalve waarheidsvinding nog vele andere belangen spelen. Hij geeft Pilatus een advies dat hij zijn leven lang diep betreurt. En zo sterft een onschuldige Jood de ergst denkbare dood: een Romeinse kruisiging.

Terug in Rome ervaart Theofilus dat het recht ook daar niet altijd zijn loop heeft. De prijs die hij als strafpleiter betaalt om te laveren tussen intriges, verraad en machtswellust is hoog: het brengt de vrouw die hij liefheeft, en ook hemzelf, in levensgevaar.

Dan meldt zich een cliënt die de herinneringen aan het proces tegen Jezus weer oprakelt - zijn naam is Paulus. Theofilus besluit hem te verdedigen voor Nero's gerechtshof. Zal het hem tegenover deze beruchte keizer lukken een verdediging op te bouwen die een onschuldig mens wél van de dood kan redden?

Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: The advocate
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023996743
Ebook: 9789023978503
Uitgever: Mozaïek
Valse getuige
Een Chinese wetenschapper heeft een formule ontdekt die alle internetcodes kan kraken. Hij is bang dat zijn ontdekking voor slechte doeleinden gebruikt zal worden. Lukt het hem te voorkomen dat de formule in verkeerde handen terechtkomt?

De Chinese maffia zet premiejager Clark Shealy onder druk om de Chinese wetenschapper aan hen over te leveren. Het lukt Shealy om zijn vrouw te redden en de formule veilig te stellen, maar hij betaalt daarvoor een hoge prijs.

Vier jaar later zit Shealy met zijn vrouw in een getuigenbeschermingsprogramma onder de nieuwe namen David en Stacie Hoffman. Als Shealy ontdekt dat zowel de Chinese maffia als de FBI achter hem aanzit vanwege de formule, wendt hij zich tot rechtenstudente Jamie Brock voor juridische bijstand.

Kan David uit de handen blijven van de maffia? Lukt het hem en de drie studenten om de code veilig te stellen? En hoe zuiver zijn de motieven van de FBI?
Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: False witness
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789043514866
Uitgever: Kok
Vermoorde onschuld
De intelligente maar onervaren advocaat Mitchell Taylor raakt verstrikt in een zaak met verstrekkende ethische gevolgen. Een zaak waarbij hij alleen maar kan verliezen...

Het kinderloze echtpaar Cameron en Nathan Brown gaat in zee met vruchtbaarheidskliniek GenTech. Enkele embryo's worden ingebracht bij een draagmoeder; de overige - gekloonde - embryo's worden ingevroren. Dan overlijdt Nathan. In zijn testament heeft hij bepaald dat de overgebleven embryo's moeten worden aangewend voor onderzoek naar medicijnen. Als echter de ongeboren baby het syndroom van Down blijkt te hebben, wil Cameron de zwangerschap afbreken en met een gezonde embryo opnieuw beginnen. Zij huurt Mitchell in om het testament aan te vechten.

Mitchell staat voor een groot dilemma. Als het ongeboren kind blijft leven, zullen de embryo's voor onderzoek gebruikt worden. Het alternatief is een abortus. Hoe kan hij ooit de embryo's én het kind beschermen?

Ondertussen schiet de koers van GenTech en die van de concurrerende bedrijven omhoog. Welk verwerpelijk spel wordt hier gespeeld?
Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: Irreparable harm
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789043507653
Uitgever: Kok
Zelfverdediging
Advocate Leslie Connors krijgt haar eerste moordzaak toebedeeld. Ze verheugt zich erop: het is haar kans om naam te maken. Maar ze is totaal niet voorbereid op wat haar te wachten staat.

De zestienjarige Tara wordt ervan beschuldigd haar stiefvader te hebben doodgeschoten, omdat hij haar mishandelde. Zelfverdediging, claimt ze, maar haar verhaal rammelt aan alle kanten. Wat is het geheim waarvoor ze zelfs bereid is de gevangenis in te gaan?

Haar advocate, Leslie Connors, probeert Tara vrij te pleiten, maar Tara's geheim blijkt nog schokkender dan de moordzaak zelf.

Ondertussen moet Leslie in haar privéleven ingrijpende beslissingen nemen. Zij zal de waarheid over zichzelf én over haar mysterieuze cliënte onder ogen moeten zien - voordat het verleden hen beiden vernietigt.
Schrijver: Randy Singer
Oorspronkelijke titel: Self incrimination
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789043513661
Uitgever: Kok