Boekenplank:
Kies

Boeken van Robyn Sisman

Meer over Robyn Sisman

Genre: Roman

Geboren: 1949 / Overleden: 2016

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Echte vrienden - Just friends
  • Een bijzondere relatie - A special relationship
  • Een weekend in Parijs - Weekend in Paris
  • Passie en pc's - Perfect strangers

gedetailleerd overzicht

OverzichtEchte vrienden
Jack en Freya zijn al tien jaar lang echte vrienden. Ze zijn nu allebei dertig-en-een-beetje en kennen elkaar heel goed. Véél te goed eigenlijk. En natuurlijk hebben ze ook wel eens flinke ruzie... Freya vindt Jacks smaak voor tienerstudentes van de Bubblegum-planeet namelijk een beetje zielig. En Jack heeft wat moeite met Freya's absolute minachting voor menselijke zwakheden - vooral als het Jack betreft. En dus lopen de spanningen tussen de 'echte vrienden' hoog op als Freya wordt gedumpt door haar vriend en tijdelijk bij Jack intrekt. Er dreigt zelfs ontploffingsgevaar als Jack voorstelt om voor Freya's partner door te gaan op het huwelijk van haar stiefzusje. Waarom kunnen ze nou ineens niet meer normaal met elkaar om gaan? Waarom kunnen ze niet gewoon echte vrienden blijven?
Schrijver: Robyn Sisman
Oorspronkelijke titel: Just friends
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-2860-X
Uitgever: Boekerij
Een bijzondere relatie
Hoe zou het zijn om je eerste grote liefde weer te zien? De toevallige vondst van een oude foto met daarop een jong stel zal voor de achttienjarige Tom ingrijpende gevolgen hebben. De gelukkige studente op de foto herkent hij direct als zijn moeder. Maar wie is die onbekende jongeman met die brede grijns op het gezicht die zijn arm om haar heen heeft geslagen? Niet zijn vader, dat is duidelijk, maar waarom kijkt zij dan zo verliefd? En wat moet hij denken van de tekst achterop: 'Voor Annie, mijn meisje van twee keer. Voor altijd je J.' Toms moeder Annie reageert verdacht wanneer hij haar er naar vraagt. En dus gaat hij op zoek naar de mysterieuze man van wie hij begint te vermoeden dat het wel eens zijn vader zou kunnen zijn. Zijn speurtocht leidt ertoe dat ook Annie het verleden niet langer kan laten rusten. Natuurlijk, we zijn allemaal wel eens nieuwsgierig naar hoe onze Grote Liefde van vroeger is vergaan. Maar voor Annie komt een mogelijk nieuwe ontmoeting met de Amerikaanse student, met wie ze in Oxford een kortstondige affaire had, op het verkeerde moment. Want J. staat net in het middelpunt van de internationale schijnwerpers en hun gezamenlijke verleden kan zijn toekomst voorgoed verwoesten.
Schrijver: Robyn Sisman
Oorspronkelijke titel: A special relationship
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-225-2018-8
Uitgever: Boekerij
Een weekend in Parijs
Molly Clearwater knalt op een vrijdagavond de deur van het kantoor achter zich dicht, vastbesloten daar nooit meer terug te komen. Na de zoveelste beledigende opmerking van haar baas dat ze 'alleen maar een stomme secretaresse' is, heeft ze haar ontslag ingediend. Wel jammer van de conferentie in Parijs, waar ze naar toe zou gaan. Maar Molly heeft de treinkaartjes nog op zak, en besluit uit wraak dan maar lekker alleen te gaan. Vanuit Gare du Nord stapt ze het betoverende Parijs binnen en even later racet ze al op een scooter langs de Seine. Ze ontmoet een wel zeer charmante Fransman, sluit vriendschap met een knettergekke Australische en beleeft het weekend van haar leven.
Schrijver: Robyn Sisman
Oorspronkelijke titel: Weekend in Paris
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3806-0
Uitgever: Boekerij
Passie en pc's
Suzannah Wilding, Suze voor vrienden, is vormgeefster bij de Londense afdeling van Schneider Fox, een groot Amerikaans reclamebureau. Moe van alle 'gezellige' dinertjes met vrienden die haar allemaal willen koppelen aan een of andere afgrijselijke vent, grijpt ze de kans om mee te doen met een werk-uitwisseling. Ze ruilt met Lloyd Rockwell van het New Yorkse hoofdkantoor en vertrekt - alleen - naar The Big Apple. Lloyd op zijn beurt reist met zijn vriendin naar Londen. Het resultaat: Suze belandt in een luxe, uitermate net appartement, en Lloyd, samen met zijn keurige Betsy, in een chaotisch, allesbehalve schoon flatje. Suze vermaakt zich prima in New York, zeker als ze iemand tegenkomt die in veel opzichten ideaal lijkt. Maar terwijl Suze de bloemetjes buiten zet, zit Lloyd diep in de nesten - en alleen Suze kan hem helpen...
Perfect Strangers - 2004
Regisseur: Robin Shepperd
Cast: Rob Lowe, Anna Friel, Khandi Alexander, e.a.
Schrijver: Robyn Sisman
Oorspronkelijke titel: Perfect strangers
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-2426-4
Uitgever: Boekerij