Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Gustaf Skördeman

Boeken van Gustaf Skördeman

Gustaf Skördeman is scenarist, filmregisseur en producent.

Meer over Gustaf Skördeman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Zweden


Sara Nowak

  1. Geiger - Geiger
  2. Faust - Faust
Sara Nowak

gedetailleerd overzicht

Sara NowakGeiger

Als een oude vrouw net afscheid heeft genomen van haar kleinkinderen die even op bezoek waren, gaat de telefoon. Ze haast zich op te nemen. Uit de hoorn klinkt één woord: Geiger. Al tientallen jaren wacht ze op dit bericht, maar toch komt het onverwacht. Ze weet wat ze moet doen. De oude vrouw pakt een pistool, schroeft er een geluiddemper op en loopt naar haar man toe, die nietsvermoedend in zijn stoel zit. Ze zet de loop tegen zijn achterhoofd, haalt de trekker over, en verlaat haastig het huis.

De schokkende moord in Bromma valt buiten het werkgebied van politieagente Sara Nowak, maar haar collega's weten dat ze het slachtoffer kent, en tegen de wil van haar leidinggevenden sluit ze zich aan bij het onderzoeksteam. De vragen stapelen zich op en het is duidelijk dat de antwoorden in het verleden liggen - een verleden waarin ooit een verwoestend plan is gesmeed dat nu tot een uitbarsting komt.

Schrijver: Gustaf Skördeman
Oorspronkelijke titel: Geiger
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403108919
Ebook: 9789403111513
Uitgever: Cargo
Faust

‘Wat weet Sara Nowak?’

Het is de laatste vraag die priester Jürgen Stiller te horen krijgt. Zijn antwoord blijft uit en even daarna wordt hij geëxecuteerd door een terrorist met de codenaam Faust. Het zal het begin zijn van een verbeten jacht om Sara Nowak op te sporen en te vermoorden.

Sara zelf is zich echter niet bewust van het gevaar, ze is druk verwikkeld in persoonlijke sores. Tot de dag dat ze beschoten wordt in haar eigen huis. De aanslag mislukt, en ze gaat op onderzoek uit en komt zo op het spoor van een netwerk van radicale terroristen in het voormalige West-Duitsland. Uit die tijd stamt ook Operatie Wahasha, een meedogenloos plan dat de toekomst van Europa voor altijd kan veranderen. In een race tegen de klok moet Sara de ware identiteit van Faust achterhalen.

Schrijver: Gustaf Skördeman
Oorspronkelijke titel: Faust
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403109015
Ebook: 9789403172811
Uitgever: Cargo