Boekenplank:
Kies

Boeken van Jon Skovron

Meer over Jon Skovron

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1976

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jon Skovron


Het keizerrijk der Stormen / Empire of Storms

  1. Hoop en Rood - Hope and Red
  2. Grim en Schaduw - Bane and Shadow
  3. Bloed en Storm - Blood and Tempest
Het keizerrijk der Stormen / Empire of Storms

gedetailleerd overzicht

Het keizerrijk der Stormen / Empire of StormsHoop en Rood
De een zoekt macht, de ander wraak...
In een gebroken keizerrijk verspreid over wilde zeeën vinden twee jonge mensen van verschillende culturen een gemeenschappelijk doel.
Een naamloos meisje is de enige overlevende nadat haar dorp is afgeslacht door biomancers, mystieke dienaars van de Keizer. Vernoemd naar haar verloren dorp wordt IJle Hoop in het geheim getraind door een Vinchen-meesterkrijger getraind tot een instrument voor wraak.
Een jongen komt als wees terecht op de smerige straten van Nieuw Laven nadat drugs en ziekte de levens heeft geëist van zijn lichtzinnige ouders. Hij wordt geadopteerd door één van de beruchtste vrouwen van de criminele onderwereld, krijgt de naam Rood en wordt getraind als dief en zwendelaar.
Als vervolgens de bendeleider Doodskop Drem een deal sluit met de biomancers om alle sloppenwijken van Nieuw Laven samen te voegen en er zo over te heersen, botsen de werelden van Hoop en Rood op elkaar.
Schrijver: Jon Skovron
Oorspronkelijke titel: Hope and Red
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024573721
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Grim en Schaduw
Rood wordt door de biospinners tegen zijn zin omgevormd tot een meedogenloze huurmoordenaar. Als persoonlijke vriend en bodyguard van de prins raakt hij steeds meer betrokken bij de politiek van het paleis, en daardoor leert hij al snel dat het leven tussen de adel net zo dodelijk kan zijn als dat in de straten van Nieuw Laven.

Ondertussen terroriseert Hoop de schepen van het Keizerrijk terwijl ze zich voordoet als de gevreesde piraat Torment Grim. Als ze een complot van de biospinners op het spoor komt waarbij het bloedbad in het dorp van haar jeugd niet meer dan een spelletje lijkt, besluit ze eens en voor altijd een einde te maken aan de wandaden van de biospinners.

Hoop en Rood worstelen echter steeds meer met hun nieuwe rollen en verantwoordelijkheden, en nu de biospinners hun macht over de keizer versterken, begint de tijd te dringen. Niet alleen hun eigen lot staat op het spel, maar dat van het hele keizerrijk.
Schrijver: Jon Skovron
Oorspronkelijke titel: Bane and Shadow
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024573745
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bloed en Storm

Nog draaierig van de gebeurtenissen bij Ochtendlicht, heeft Hoop moeite te begrijpen wat het betekent om een krijger te zijn die heeft gezworen nooit meer een zwaard op te pakken.
Rood geniet ondertussen van zijn rol als keizerlijke spion. Misschien zelfs een beetje te veel. Maar zijn loyaliteit zal op de proef worden gesteld als zijn leidinggevende, vrouwe Hempist, hem eindelijk de missie toebedeelt waar hij al zo lang om heeft gesmeekt: Hope en Brigga Lin rekruteren om hem te helpen het keizerrijk eens en voor altijd te ontdoen van de biospinners.

Het lot bracht ze samen... maar zal het hun keizerrijk vernietigen?

Schrijver: Jon Skovron
Oorspronkelijke titel: Blood and Tempest
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024573769
Uitgever: Luitingh-Sijthoff