Boekenplank:
Kies

Boeken van Åke Smedberg

Meer over Åke Smedberg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1948

Geboorteland: Zweden

Website: Åke Smedberg


John Nielsen

  1. Verdwijningen - Försvinnanden
  2. Bloed van mijn bloed - Blod av mitt blod

gedetailleerd overzicht

John NielsenVerdwijningen
De journalist John Nielsen schrijft een serie artikelen over nooit opgehelderde verdwijningen, waaronder die van de destijds negentienjarige Anna-Greta Sjödin. Zijn onderzoek naar haar verdwijning in 1972 lijkt haar moordenaar te doen 'ontwaken'.

Wie anders dan de moordenaar zou immers na dertig jaar het lichaam van een destijds spoorloos verdwenen meisje opgraven en als hij betrapt wordt op de vlucht en opnieuw aan het moorden slaan?
Schrijver: Åke Smedberg
Oorspronkelijke titel: Försvinnanden
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044502800
Uitgever: De Geus
Bloed van mijn bloed
De journalist John Nielsen loopt achter de doodskist van zijn beste vriend, de politieman Lasse Henning, die plotseling aan een hartinfarct is overleden. Hij voelt zich in de steek gelaten, door het onverwachte einde, zonder echt afscheid. In de maand voor zijn dood gedroeg Lasse zich eigenaardig volgens Gisela, zijn tweede vrouw. Hij blijkt vaak afwezig te zijn geweest op zijn werk.

Wat weet Nielsen nu eigenlijk over zijn vriend? En had zijn dood wel een natuurlijke oorzaak? Een foto van de jonge Lasse, zijn armen om een geheimzinnige vrouw geslagen, en een serie berichtjes op zijn mobiel zetten Nielsen op een spoor dat terugvoert naar het verleden.
Schrijver: Åke Smedberg
Oorspronkelijke titel: Blod av mitt blod
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044508741
Ebook: 9789044528787
Uitgever: De Geus