Boekenplank:
Kies

Boeken van Midori Snyder

Meer over Midori Snyder

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Midori Snyder


Overzicht

  • De Innamorati - The Innamorati

De boeken van Oran / Oran Trilogy

  1. Nieuwe Maan - New Moon
  2. Sadars vesting - Sadar's keep
  3. Het vuur van Beldan - Beldan's fire
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Innamorati
Het leven in de Italiaanse stad Labirinto speelt zich af rond het geheimzinnige labyrint. Van heinde en ver komen de pelgrims toegestroomd om daar verlost te worden van hun vloek.

Het is niet eenvoudig binnen te komen, maar het blijkt nog moeilijker de uitgang te vinden. De pelgrims zien in het labyrint hun verlangens en nachtmerries uitgebeeld. Ze worden geconfronteerd met sprekende maskers, vuurspuwende draken, opgewonden saters en verleidelijke sirenen.

De personages lijken weggelopen te zijn uit de commedia dell'arte. We maken kennis met schurken, dwazen, en geliefden - de Innamorati van de titel - en bedelaars, die allemaal op zoek zijn naar de vervulling van hun persoonlijke wensen, elkaar voor de voeten lopen, elkaar dwarszitten of erger.

De hoofdpersonen zijn: een dichter die uit teleurstelling rechtsgeleerde is geworden; een stotterende acteur, een maskermaakster en haar dochter, een ontaarde priester die uiteindelijk zijn roeping ontdekt, een oudere prostituee en een norse huurling. Zullen ze hun dierbaarste wens in vervulling zien gaan of zullen ze hun streven met de dood moeten bekopen?
Schrijver: Midori Snyder
Oorspronkelijke titel: The Innamorati
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024528776
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De boeken van Oran / Oran TrilogyNieuwe Maan
Tweehonderd jaar geleden versloeg de Vuurkoningin haar rivaliserende koninginnen van Aarde, Lucht en Water in een allesverwoestende Verbranding, en trok alle macht naar zich toe. Geen enkel kind dat ook maar een flinter magie in zich had mocht in leven blijven. Nu, jaren later, siddert het rijk Oran nog steeds onder haar tirannieke bewind. Maar magie laat zich niet onderdrukken, magie zoekt altijd een uitweg...

In de hoofdstad heerst onrust en, voor het eerst sinds jaren, koestert de bevolking een sprankje hoop, een waakvlam die af en toe fel opflakkert. Het gerucht doet de ronde dat vier jonge vrouwen tijdens de Verbranding aan de eeuwenoude magie van de Vuurkoningin ontsnapten, vier vrouwen die beschikken over de macht van Aarde, Vuur, Water en Lucht. En die vrouwen zijn nu, zo wordt in de stad gefluisterd, op zoek naar elkaar om een machtig verbond te sluiten.

Het viertal vindt niet alleen elkaar, maar ook andere bondgenoten. In de hoofdstad ontstaat langzaam maar zeker een haveloos leger van kunstenaars en zangers, wezen en daklozen, dieven, hoeren en messentrekkers. Steeds vaker wordt op de muren van herbergen, stadsmuren en de paleizen van de macht hun teken aangetroffen. Dat van de Nieuwe Maan...
Schrijver: Midori Snyder
Oorspronkelijke titel: New Moon
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789024507559
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Sadars vesting
Tweehonderd jaar geleden versloeg de Vuurkoningin haar rivaliserende koninginnen van Aarde, Lucht en Water in een allesverwoestende Verbranding, en trok alle macht naar zich toe. Geen enkel kind dat ook maar een flinter magie in zich had mocht in leven blijven. Nu, jaren later, siddert het rijk Oran nog steeds onder haar tirannieke bewind. Maar magie laat zich niet onderdrukken, magie zoekt altijd een uitweg...

Tijdens de aardbeving en de slachting door de Sileanen die van het Vuurfeest een drama maken, komt meester Donal van Roepers Smidse, een van de belangrijkste leiders van het verzet, om het leven. Zijn zoon Wyer en Alwir Re Aston weten te ontsnappen.

Maar er gebeurt meer. Zo manifesteert de goed vermomde zakkenroller Klusser zich als niemand minder dan het vuurmeisje naar wie in de straten van Beldan al jarenlang wordt gezocht. Het gerucht gaat dat zij nu in gezelschap van Wyer en het geheimzinnige Ghazali-meisje Lirrel op weg is naar Sadars Vesting, in het Avadaresgebergte.

Maar als Klusser het vuurkind is, waar zijn dan de andere kinderen van de nieuwe viervoudige koninginnenknoop? Het kind van de aarde, het kind van de lucht, het waterkind? De Vuurkoningin, die haar macht ernstig bedreigt ziet, vraagt zich hetzelfde af...
Schrijver: Midori Snyder
Oorspronkelijke titel: Sadar's keep
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789024507573
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het vuur van Beldan
Jarenlang beefde het rijk Oran onder het wrede bewind van Vuurkoningin Zorah, die tweehonderd jaar eerder haar rivalen, de koninginnen van Aarde, Lucht en Water, in een allesverwoestende Verbranding had verslagen en de macht naar zich toe had getrokken. Maar ware magie laat zich niet onderdrukken.

Het verzet, de strijders van de Nieuwe Maan, behaalt bij Sadars Vesting een belangrijke overwinning op de Sileaanse legers, waardoor Zorah van de ene dag op de andere tientallen jaren ouder wordt en `s nachts niet meer kan slapen. En daar blijft het niet bij.

Het leger opstandelingen van de Nieuwe Maan valt verschillende handelssteden aan de rivier de Hamadar aan, waardoor het vermaarde Beldan wordt afgesneden van de aanvoer van levensmiddelen.

Nu is de winter in aantocht en bereidt de stad zich voor op een belegering. Zorahs grootste angst is evenwel dat de Nieuwe Maan een nieuwe viervoudige koninginnenknoop zal vormen die het einde van haar macht zou kunnen betekenen. Want bekend is dat drie van de vier benodigde elementen inmiddels door de Nieuwe Maan bijeen zijn gebracht: het vuurkind Klusser, het luchtkind Lirrel en het aardekind Shedwyn. Alleen weet nog niemand wie het vierde kind, het waterkind, zal zijn.

De enige zekerheid die beide partijen hebben, is dat de laatste confrontatie niet veraf meer is, en dat Zorah zich niet zomaar gewonnen zal geven.
Schrijver: Midori Snyder
Oorspronkelijke titel: Beldan's fire
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789024508426
Uitgever: Luitingh-Sijthoff