Boekenplank:
Kies

Boeken van Jonathan Sonnst

Meer over Jonathan Sonnst

Genre: Thriller / Spanning

Website: http://www.sonnst.be

Overzicht
  • Comeback
  • Exit
  • Mevrouw de dictator
  • Waterspuwer
Robinson Lansing
  1. Deadline
  2. Dansende asse
Tobias Pasko
  1. Razborka
  2. De pijnhandel

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Comeback
Steven Jespers was ooit een journalistieke ster, maar een overdaad aan drank, vrouwen en arrogantie kelderden zijn loopbaan sneller dan de politieke carrières van Kim Geybels en Anne De Baetzelier. Als laatste strohalm neemt hij een baan aan bij Ons Geheim, een ranzig roddelblad dat de vuile was van BV's buiten hangt. Een beruchte seriemoordenaar brengt zijn slachtoffers om met een zeis en laat op hun lichamen cryptische cijferboodschappen achter. Vijf jaar geleden sloeg '1337' voor het laatst toe. Nu maakt hij zijn comeback met een nieuwe reeks beestachtige moorden. Steven, dromend van zijn eigen comeback, ziet een weg naar een rentree door de grote poort, een plekje in alle talkshows en een uitgeefcontract met vijf nullen. Belust op eerherstel bijt hij zich vast in het onderzoek. Is de echte seriemoordenaar terug van weggeweest? Of hebben de media door hun sensatiehonger een copycat gecreëerd? En wat is de link met Vlaanderens populairste jonge tv-kok?
Schrijver: Jonathan Sonnst
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-223-2602-2
Uitgever: Manteau
Exit
Horden enthousiaste fans trekken de wacht op voor een duur Brussels hotel, in de hoop een glimp op te vangen van hun idool, de jonge zangeres Claire. Ze reageren uitzinnig wanneer de ster zelf op het balkon verschijnt en naar hen wuift. Maar wie is haar onbekende gezel? En waarom is ze met handboeien aan hem vastgeketend? Dan gebeurt het ondenkbare: Claire en de man springen de dood tegemoet. Een bizarre zelfmoord? Vergane glorie Emil Torck hecht als enige geen geloof aan de officiële versie. Ooit regen Claire en hij de top 10-hits en gouden platen aan elkaar met de popgroep Misery Loves Company (MLC), thans slijt hij zijn dagen eenzaam in een ontwenningskliniek. Hij besluit op eigen houtje een onderzoek in te stellen. Maar zal een handvol opzichtige dansroutines en playbacktalent hem helpen het hoofd boven water te houden?
Schrijver: Jonathan Sonnst
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-223-1899-0
Uitgever: Manteau
Mevrouw de dictator
Begin 20ste eeuw. Anna Korovin groeit op in de verstikkende schaduw van haar oom Rudolf. Deze wrede man is de dictator-voor-het-leven van een Europese uithoek. Anna rebelleert en gaat er vandoor met een knappe Russische officier. Ze krijgt een zoon die ze Joachim noemt. Maar tijdens de Oktoberrevolutie sterft haar grote liefde. Berooid en verstoten door haar moederland sluit Anna een verstandshuwelijk met een veel oudere, steenrijke magnaat. In 1934, tijdens een bezoek aan Argentinië, krijgt ze schokkend nieuws te horen: een sluipmoordenaar heeft Rudolf omgebracht en Joachim is de enige mannelijke opvolger. Hij kan de macht echter pas erven zodra hij meerderjarig wordt. Anna heeft op slag een nieuwe baan. Ze is nu 'mevrouw de dictator'. Als kersvers vrouwelijk staatshoofd krijgt Anna het hard te verduren. De geheime dienst en generale staf smeden complotten tegen elkaar. De joden in het land smeken om bescherming. Haar echtgenoot zeurt dat hij zich een nutteloos decorstuk voelt. Dan zijn er ook nog haar beide buurmannen die haar het leven zuur maken, genaamd Jozef Stalin en Adolf Hitler. Een nieuwe wereldbrand lijkt onafwendbaar.
Schrijver: Jonathan Sonnst
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-223-2398-4
Uitgever: Manteau
Waterspuwer
Een zware professionele fout beëindigt de wetenschappelijke carrière van stamcelonderzoekster Sandy Swerts. Het aansluitende faillissement dwingt haar terug naar haar slaperige geboortedorp, waar ze opnieuw intrekt bij haar vader. Noodgedwongen accepteert ze een nederige job als schoonmaakster bij farmagigant Brückner-Meinhardt, de grootste werkgever in de streek. Ze maakt er kennis met 'de waterspuwer'. Joris Allewaert heeft een gruwelijk mismaakt voorkomen en geeft BM de schuld van zijn conditie. Dagelijks posteert hij voor de deur met een bord 'Ze hebben me vermoord'. Wanneer een radicale actiegroep lucht krijgt van BM's nieuwe controversiële onderzoeksproject plant ze een reeks aanslagen tegen het bedrijf. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer er dodelijke slachtoffers zullen vallen. En wat heeft dit allemaal te maken met Sandy's broer, die jaren geleden spoorloos verdween?
Schrijver: Jonathan Sonnst
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-223-2149-2
Uitgever: Manteau

Robinson Lansing

Deadline
Hugo Ralston, bijgenaamd 'Brekebeen', is een wapenhandelaar en witteboordcrimineel op leeftijd, die voelt dat Justitie hem op de hielen zit. Hij bedenkt een vindingrijk plan dat hem strafrechtelijke immuniteit moet opleveren. Maar daar is geld voor nodig, veel geld. Ralston hoopt de fondsen bijeen te harken door de verkoop van de Scipio, een experimenteel wapen, aan de meestbiedende terrorist. Robinson Lansing werkt voor de schimmige organisatie Oberon. Haar werkgever, de enigmatische Gabriel LaVey, geeft haar de opdracht Ralstons operatie te infiltreren en de verkoop van de Scipio te verhinderen. Ze beseft al snel dat ze hulp nodig heeft om deze aartsmoeilijke missie te klaren en wendt zich tot haar voormalige minnaar. Hilton is een freelance huurmoordenaar, die bekend staat als 'een sterftecijfer op twee benen'. Momenteel zit hij in een Turkse dodencel, 24 uur voor hij opgehangen zal worden...
Schrijver: Jonathan Sonnst
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5617-298-0
Uitgever: Van Halewyck
Dansende asse
Robinson Lansing leeft teruggetrokken in een uithoek van Vlaanderen, op de vlucht voor een verleden als huurmoordenares in dienst van een schimmige organisatie. Haar vredige bestaan wordt verstoord als Andreas Lansing, haar oom en voormalige opdrachtgever, Robinson onderwerpt aan een perverse chantage. Hij injecteert een synthetisch gif in het lichaam van Robinsons aangenomen dochtertje. Daardoor heeft het kind nog maar één week te leven. Alleen wanneer Robinson met succes een laatste klus opknapt, krijgt ze het tegengif. De speciaal agente heeft zeven dagen om haar voormalige partner en minnaar Hilton op te sporen, die intussen een levensgevaarlijke terrorist is geworden. Onwillig gaat Robinson de confrontatie aan met de onberekenbare Hilton én met haar verleden in een zinderende race tegen de tijd...
Schrijver: Jonathan Sonnst
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5617-341-3
Uitgever: Van Halewyck

Tobias Pasko

Razborka
Het is twee uur 's middags en ergens ligt een smeris te sterven... Maak kennis met Tobias Pasko, ex-goochelaar, ex-gedetineerde en thans onwillig 'mobiel reinigingsassistent'. Zijn werkterrein zijn de geplaveide straten van St. Maura, een voormalige mijnstad getransformeerd in een allround gokparadijs. De Russische mafiya zwaait er de scepter. Haar heroinehandel gehoorzaamt maar één wet: de razborka. Misdaad loont niet, toch niet als je een kleine garnaal bent. Die bittere les leerde Tobias toen hij probeerde een graantje mee te pikken van de zwarte winsten die in St. Maura omgaan. Een onhandige overval mondde uit in een gezinsdrama. Nu scharrelt hij een mager kostje bij elkaar en probeert voor zijn bizarre zusje Raaf te zorgen nadat hun vader er vandoor ging. Zijn besmeurde verleden haalt hem in wanneer zijn corrupte reclasseringsambtenaar hem in contact brengt met een kleurrijke maar gewetenloze nachtclubexploitant. Tegen zijn zin raakt hij betrokken in een speurtocht naar de geheimen van een vermiste smeris. Voor hij het goed en wel beseft raakt hij opnieuw in het vaarwater van de georganiseerde misdaad. Dan trekt hij de aandacht van de oppermachtige peetvader van de stad en diens medogenloze entourage. De tijd voor de razborka is gekomen.
Schrijver: Jonathan Sonnst
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-223-1780-3
Uitgever: Manteau
De pijnhandel
Nadat hij tijdens een van zijn shows gewond raakt, moet illusionist Tobias Pasko een tijdlang afscheid nemen van het podium. Zijn werkgever, de flamboyante gangster Victor Le Fou, geeft hem een nieuwe opdracht als 'vrouwenoppasser'. Een veelbelovende jonge bokser bereidt zich voor op een kamp voor de wereldtitel en Tobias krijgt de taak een oogje te houden op zijn vriendin. Wanneer zij echter een vroegere geliefde blijkt te zijn, laaien oude hartstochten weer hoog op. Iemand heeft het op haar leven gemunt. Vastbesloten haar te beschermen, belandt Tobias in een onverkwikkelijke wereld van sportieve intriges, hebzucht en moord.
Schrijver: Jonathan Sonnst
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-223-1828-1
Uitgever: Manteau