Boekenplank:
Kies

Boeken van Julia Stagg

Meer over Julia Stagg

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Julia Chapman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Julia Stagg


De Fogas Kronieken / The Fogas Chronicles

  1. Met de Franse slag - l'Auberge
  2. De dorpswinkel van madame Josette - The Parisian's return
  3. Tour d'amour - The French postmistress

gedetailleerd overzicht

De Fogas Kronieken / The Fogas ChroniclesMet de Franse slag
De bewoners van het dorpje Fogas in de Franse Pyreneeën zijn helemaal van slag door een schokkende onthulling. Hun 'auberge' is verkocht aan een Engels! echtpaar. Dat wordt een gastronomische ramp want iedereen weet dat de Engelsen niet kunnen koken (met uitzondering van Jamio Le Vert).

De heethoofdige burgemeester Serge Papon belegt een spoedberaad om de nieuwe eigenaren Lorna en Paul Webster het leven zuur te maken voordat zij hun eerste pastis hebben geserveerd. Maar niet iedereen is gecharmeerd van de vertragingstactieken van de burgemeester. De dorpsroddel wordt opgeklopt tot astronomische proporties.

Ondertussen hebben Lorna en Paul zo hun eigen problemen, waaronder een ernstig lekkend dak, miljoenen muizenkeutels, en hun 'au minimum' beheersing van de Franse taal. Kortom, er moet nog heel veel gebeuren voordat er überhaupt gekookt kan worden - en daar is geen woord Frans bij...
Schrijver: Julia Stagg
Oorspronkelijke titel: l'Auberge
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044330779
Ebook: 9789044331875
Uitgever: The House of Books
De dorpswinkel van madame Josette

Het dorpje Fogas in de Franse Pyreneeën wordt opgeschrikt door een vreemde snoeshaan. Gelukkig zijn de spullen in de dorpswinkel niet al te vers en kan Stephanie de indringer zowat de hersens inslaan met een oudbakken baguette. Maar het slachtoffer blijkt een oude bekende. Fabian is teruggekomen uit Parijs om de winkel grondig te moderniseren.

Helaas worden al zijn pogingen daartoe met een luidkeels non! weggehoond. Hij wil de moed bijna opgeven wanneer hij opnieuw onverwacht wordt getroffen. In een meeslepend 'chanson d'amour', met meer onverwachte wendingen dan een bergweg vol haarspeldbochten, blijkt de liefde voor meerdere inwoners uit Fogas net om de hoek op de loer te liggen.

Schrijver: Julia Stagg
Oorspronkelijke titel: The Parisian's return
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044343410
Ebook: 9789044335538
Uitgever: The House of Books
Tour d'amour

Het postkantoor in Fogas is helemaal afgebrand. Véronique, de postjuffrouw, hoopt dat het zo snel mogelijk heropend zal worden. Maar de eigenzinnige dorpsbewoners hebben het veel te druk om haar te helpen.

Burgemeester Papon heeft zijn joie de vivre verloren. Zelfs de dorpspolitiek laat hem koud. En het lijkt erop dat locoburgemeester Christian (die een oogje heeft op Véronique) zijn boerderij moet verkopen. Dan is er nog een fel omstreden plan uit Parijs om beren te herintroduceren in het gebied.

Het wordt de dorpsbewoners allemaal te veel. Ze gaan in verzet. Zelfs de heilige Tour de France moet eraan geloven!

Schrijver: Julia Stagg
Oorspronkelijke titel: The French postmistress
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044343564
Ebook: 9789044343571
Uitgever: The House of Books