Boekenplank:
Kies

Boeken van Les Standiford

Meer over Les Standiford

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1945

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Les Standiford


Overzicht

  • Giframp - Spill

John Deal

  1. Over mijn lijk - Done deal
  2. Bloedoogst - Raw deal
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtGiframp
Het beroemde Yellowstone Park in Amerika wordt geteisterd door een zware hittegolf. Het toeristenseizoen is in volle gang en opzichter Jack Fairchild komt handen te kort om zijn geliefde park tegen beginnende bosbranden te beschermen. Plotseling breekt de hel los: er gebeurt een afschuwelijk ongeluk.

Een tankwagen, geladen met een dodelijk biologisch gif, stort in een rivier. Razendsnel raken alle mensen en dieren die in contact komen met het besmette water geïnfecteerd en vele sterven een afschuwelijke dood.

PetroDyne, het bedrijf dat het vreselijke virus ontwikkelde in opdracht van de CIA, laat een groot gedeelte van park hermetisch afsluiten om een epidemie te voorkomen. Alle zieke kampeerders moeten worden opgevangen vóór heel Amerika wordt aangetast.

Parkopzichter Jack Fairchild en zijn vriendin Larraine zijn ook besmet en worden voor een 'behandeling' overgebracht naar een noodziekenhuis in het park. Daar ontdekken zij hoe PetroDyne de sporen van de ramp wil uitwissen. Geschokt, ziek, woedend en doodsbang vluchten Jack en Larraine de bergen in om aan hun zogenaamde 'redders' te ontkomen.

Maar onmiddellijk wordt de achtervolging ingezet door een tot de tanden toe bewapend leger huurmoordenaars...
Spill - 1996
Regisseur: Allan A. Goldstein
Cast: Brian Bosworth, Leah Pinsent, David Fox, e.a.
Schrijver: Les Standiford
Oorspronkelijke titel: Spill
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789051080841
Uitgever: Areopagus

John DealOver mijn lijk
Er was met de remmen van zijn auto geknoeid, geen twijfel mogelijk. Maar waarom en door wie?

John Deal, eigenaar van een kleine bouwonderneming in Miami, Florida, weet niet meer wie zijn vrienden of zijn vijanden zijn. Hij kan zich niet voorstellen waarom iemand hem uit de weg zou willen ruimen. Zijn eenmansbedrijf is bijna failliet en verder bezit hij niets van waarde. Behalve zijn vrouw Janice natuurlijk, die hun eerste kind verwacht.

Deal is er dan ook helemaal kapot van wanneer Janice verongelukt. De auto waarin ze reed wordt leeg teruggevonden in het water - van Janice geen spoor.

Wanneer Deal beseft dat de dodelijke val voor hemzelf was opgezet, laat hij het er niet bij zitten. Hij wil wraak voor de meedogenloze misdaad tegen zijn vrouw en zijn ongeboren kind...
Schrijver: Les Standiford
Oorspronkelijke titel: Done deal
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789051123807
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Bloedoogst
Wanneer hun woning door een felle brand totaal wordt verwoest, slaagt John Deal er ternauwernood in met zijn dochtertje te ontsnappen. Zijn vrouw Janice is zwaar gewond geraakt en Deal wordt door twijfels verscheurd: is zijn eigen bouwbedrijf nalatig geweest bij de constructie van het appartementencomplex?

Deals vriend, voormalig politieagent Vern Driscoll, ontdekt echter dat er een luchtje aan de hele zaak zit: een groep Cubaanse immigranten onder leiding van de machtige suikerbaron Vicente Torreno, blijkt verantwoordelijk te zijn voor de brand. Maar waarom?

Voordat ze het goed en wel doorhebben worden Deal en Driscoll betrokken bij de bloedige strijd van een groep terroristen. Ze raken verstrikt in een doolhof van hebzucht, corruptie en geweld.

Onder de dekmantel van een organisatie van Cubaanse vrijheidsstrijders speelt Torreno een sluw dubbelspel en Deal weet te veel...
Schrijver: Les Standiford
Oorspronkelijke titel: Raw deal
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789041006172
Uitgever: Van Reemst