Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Andrew Stephenson

Boeken van Andrew Stephenson

Meer over Andrew Stephenson

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1946

Geboorteland: Venezuela


Overzicht

Nachtwacht
In 2006 fungeert de reusachtige en nog steeds groeiende internationale maanbasis als voorpost op weg naar het heelal. Zoals velen gaat ook Daniel Frome, de uitvinder van de sprekende, 'denkende' Golems, op de Maan werken. Maar al tijdens de reis begint hij te vermoeden dat men hem niet alles verteld heeft. Het lijkt of men andere plannen met zijn elektronische geesteskinderen heeft dan hem is voorgespiegeld... En waarom gaan er plotseling zo enorm veel mensen naar de Maan?

Als de groep van Frome op de Maan is gearriveerd, blijkt het de laatste lichting te zijn geweest. Het contact met de Aarde wordt verbroken en de bewoners van de maankolonie krijgen te horen dat ze de eerste jaren niet meer terug mogen en dat de taak van de basis radicaal veranderd is. De onder valse voorwendselen naar de Maan gelokte onderzoekers zien zich voor heel ander, en heel wat riskanter werk geplaatst dan ze verwachtten: de basis is intensief bezig met de bouw van een legioen robotforten. Waarom?

En Daniel Frome, die nu moet laten zien wat zijn Golems in de diepe ruimte waard zijn tegen een raadselachtige indringer, wordt op het laatste moment uitgestuurd om poolshoogte te nemen bij een geheimzinnige nieuwe ster die plotseling aan de hemel is ontbrand...
Schrijver: Andrew Stephenson
Oorspronkelijke titel: Nightwatch
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789029014816
Uitgever: Meulenhoff