Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Samantha Stroombergen

Boeken van Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen groeide op in de Bollenstreek. Ze behaalde een bachelor Nederlandse taal en cultuur en een master Journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden. Naast het schrijven van boeken houdt ze zich bezig met het recenseren van boeken voor websites Hebban en Readalicious. De witte kamer is haar debuut.

Meer over Samantha Stroombergen

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1970

Website: http://www.samanthastroombergen.nl

Overzicht

De witte kamer

In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Rechercheur Léon Coeur is direct gefascineerd: het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter. Léon is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team hem nodig heeft. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.

Als blijkt dat de journalist is onderworpen aan een wrede Midden-Oosterse marteltechniek, opsluiting in een volledig witte kamer, vermoeden ze dat hij te veel wist over de recente terroristische aanslag in Amsterdam. Was hij een complot op het spoor? Zou het kunnen dat de werkelijke dader van de aanslag niet de vluchteling was die samen met de bom tot ontploffing kwam? Stukje bij beetje komen Léon en Hanna dichter bij de angstaanjagende waarheid.

Schrijver: Samantha Stroombergen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022583203
Ebook: 9789402311105
Uitgever: Boekerij