Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Samantha Stroombergen

Boeken van Samantha Stroombergen

Samantha Stroombergen groeide op in de Bollenstreek. Ze behaalde een bachelor Nederlandse taal en cultuur en een master Journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden. Naast het schrijven van boeken houdt ze zich bezig met het recenseren van boeken voor diverse websites.

Meer over Samantha Stroombergen

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1970

Nederland

Website: http://www.samanthastroombergen.nl

Léon Coeur

  1. De witte kamer
  2. Zij die zwijgt

gedetailleerd overzicht

Léon Coeur

De witte kamer

Er is niets om je heen. Alles is wit. Is ontsnappen nog mogelijk?

In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Rechercheur Léon Coeur is direct gefascineerd: het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter. Léon is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team hem nodig heeft. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.

Als blijkt dat de journalist is onderworpen aan een wrede Midden-Oosterse marteltechniek, opsluiting in een volledig witte kamer, vermoeden ze dat hij te veel wist over de recente terroristische aanslag in Amsterdam. Was hij een complot op het spoor? Zou het kunnen dat de werkelijke dader van de aanslag niet de vluchteling was die samen met de bom tot ontploffing kwam? Stukje bij beetje komen Léon en Hanna dichter bij de angstaanjagende waarheid.

Schrijver: Samantha Stroombergen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022583203
Ebook: 9789402311105
Uitgever: Boekerij
Zij die zwijgt

Een jonge vrouw is mishandeld. Ze weigert iets te zeggen. Waar is ze bang voor?

Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.

Ondertussen wordt het lichaam van de populaire YouTuber Ceyda Yilmaz in haar huis aangetroffen. Léon onderzoekt samen met zijn nichtje Hanna, studente criminologie, de plaats delict. Als ze daar een cryptisch bericht van de moordenaar vinden, komen ze erachter dat er misschien een verband is met de mishandelingszaak. Ceyda is waarschijnlijk niet het eerste dodelijke slachtoffer, en als Léon en Hanna niet opschieten ook niet het laatste…

Schrijver: Samantha Stroombergen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022583210
Ebook: 9789402313215
Uitgever: Boekerij