Boekenplank:
Kies

Boeken van Keith Stuart

Keith Stuart is journalist en schrijver.

Meer over Keith Stuart

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Blokkenjongen - A boy made of blocks
  • Het hele leven in één keer - Days of wonder

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlokkenjongen

Alex (dertig-en-een-beetje) is ten einde raad. Hij houdt van zijn vrouw Jody (ook dertig-en-nog-wat), maar toch loopt hun huwelijk spaak. Hij houdt ook van zijn zoon Sam (acht), maar het lukt hem niet een echte band met hem op te bouwen. Sam is autistisch, dus voor hem is de wereld een puzzel die hij niet in zijn eentje kan oplossen. Er moet iets veranderen. Alex moet nú iets doen om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Langzaam maar zeker leren vader en zoon met elkaar communiceren, op een manier die nog niemand eerder had bedacht.

Schrijver: Keith Stuart
Oorspronkelijke titel: A boy made of blocks
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402700817
Ebook: 9789402751468
Uitgever: HarperCollins
Het hele leven in één keer

Tom, alleenstaande vader, is theatermaker bij een noodlijdend theatertje in de Engelse stad Somerset. Hannah, zijn dochter, heeft cardiomyopathie - hartritmestoornissen - en zal niet oud worden. Ieder jaar voert het kleurrijke theatergezelschap een verjaardagsstuk voor Hannah op. Ze slaan geen jaar over, omdat ieder jaar haar laatste kan zijn. En nu ze volwassenheid nadert, komt die dag steeds dichterbij.

Terwijl Hannahs gezondheid achteruitgaat, wil ze ook gewoon puber zijn; lachen om haar vaders mislukte Tinderdates, uitgaan met haar eerste vriendje, stripboeken lezen. Bovendien heeft zij zo haar eigen ideeën over hoe ze haar vader en zijn theater kan redden.

Het hele leven in één keer gaat over een heel bijzondere vader-dochterband. Vanuit beide perspectieven en door middel van dialogen waarbij de twee elkaar aftroeven in gevatheid en grappigheid, zien we Tom en Hannah worstelen met ziekte, relaties en opgroeien. Samen ontdekken ze dat het vertellen van verhalen ons zelfs staande kan houden in de donkerste tijden.

Schrijver: Keith Stuart
Oorspronkelijke titel: Days of wonder
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402730500
Uitgever: HarperCollins