Boekenplank:
Kies

Boeken van Karen Sturges

Meer over Karen Sturges

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

De dood van een bariton
De Varovna Opera Colony geeft 's zomers op Long Island cursussen aan zanger en zangeressen in spe. Het kamp staat onder leiding van de legendarische Anna Varovna, bijgestaan door een aantal vakdocenten, vaak succesvolle ex-leerlingen.

Om fondsen te werven starten de docenten elk zomerseizoen met een opera, ditmaal is Mozarts Cosi fan tutte aan de beurt. De rol van Guglielmo valt ten deel aan bariton Frank Palermo. Palermo is jong en talentvol, maar ligt niet goed in de groep, zeker niet nadat hij lid is geworden van de sekte De kinderen van de Waarheid. Hij wordt echter nog vóór de eerste uitvoering dood aangetroffen. Hij is het slachtoffer geworden van een tussen z'n vitaminepreparaten verstopte penicillinepil. Iedereen in zijn omgeving wist dat Frank allergisch was voor penicilline...

Phoebe Mullins, sinds kort weduwe van een beroemd dirigent, is op zoek naar een baan. Ze wordt door Anna Verovna aangesteld als administrateur. Als Palermo's overlijden door de politie als moord wordt beschouwd, doet Anna een beroep op Phoebe om, als enige buitenstaander, haar diplomatieke gaven aan te wenden en op discrete wijze inlichtingen in te winnen. Phoebe stuit hierbij op heel wat spanningen binnen de groep. Ze komt terecht in een gezelschap waar liefde, lust, genialiteit en schuld welig tieren.

Terwijl de interne spanningen verder oplopen, slaat de moordenaar opnieuw toe...
Schrijver: Karen Sturges
Oorspronkelijke titel: Death of a baritone
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789055018376
Uitgever: BZZTôH