Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Michael J. Sullivan

Boeken van Michael J. Sullivan

Michael J. Sullivan begon zijn carrière als kunstenaar en illustrator. Na talloze afwijzingen door uitgeverijen stopte hij met het opsturen van zijn manuscripten en schreef hij alleen nog voor zijn eigen plezier. Zijn vrouw vond zijn werk echter te goed om te laten versloffen en uiteindelijk werd besloten Sullivans boeken onder eigen beheer uit te geven. Tegen de tijd dat hij ruim 2500 boeken per maand verkocht, benaderde hij opnieuw een aantal uitgeverijen en dit keer wilde meerdere van hen met hem in zee. Sullivan heeft inmiddels meerdere nominaties en prijzen gewonnen met zijn boeken.

Meer over Michael J. Sullivan

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Michael J. Sullivan


De Openbaringen van Riyria / The Riyria Revelations

  1. Het koningscomplot - The crown conspiracy
  2. De elfentoren - Avempartha
  3. De opkomst van Nyphron - Nyphron rising
  4. Een storm van smaragden - The emerald storm
  5. Wintertij - Wintertide
  6. Percepliquis - Percepliquis

gedetailleerd overzicht

De Openbaringen van Riyria / The Riyria RevelationsHet koningscomplot

Geen kwade geesten die verslagen moeten worden, geen weeskind met een bijzondere gave. Twee gewone mannen op de verkeerde plek, op het verkeerde tijdstip. Hoewel, gewoon...?

De aartsschelmen Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater verdienen namelijk een aardige duit met het uitvoeren van gevaarlijke opdrachten, voor iedereen die zich hun diensten kan veroorloven.

Zullen ze een feilloze manier weten te vinden om zich uit de nesten te werken als ze onder valse voorwendselen betrokken raken bij een samenzwering om de koning te vermoorden? Of zal het deze keer anders uitpakken? Fataal?

Schrijver: Michael J. Sullivan
Oorspronkelijke titel: The crown conspiracy
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024553747
Ebook: 9789024553754
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De elfentoren

Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater worden ingehuurd door een boerenmeisje om haar dorp te beschermen tegen nachtelijke aanvallen van een moorddadig monster. Terwijl Rolf zich inspant om de geheimen van een oude elfentoren te ontrafelen, probeert Hadriaan de dorpsbewoners zover te krijgen dat ze zich wapenen tegen de onzichtbare vijand.

Maar wanneer vertegenwoordigers van de Kerk van Nyphron met een hele stoet edelen het dorp binnenvallen, blijken die heel andere plannen met het elfenmonster te hebben. Vastberaden blijven de twee kemphanen jagen op het gespuis, samen met een magiër, een dwerg en een prinses, en dat heeft gevolgen voor het hele land...

Schrijver: Michael J. Sullivan
Oorspronkelijke titel: Avempartha
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024553839
Ebook: 9789024553891
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De opkomst van Nyphron

Het is oorlog in Melengar - nu de ware Erfgenaam van het land is verdwenen en een valse koning de troon heeft weten te bestijgen, is het tijd voor drastische maatregelen. Prinses Arista besluit, tegen de wil van haar broer in, de dieven Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater in te huren om de rechtmatige troonopvolger op te sporen.

Rolf verdenkt tovenaar Esrahaddon van betrokkenheid, maar als hij de waarheid wil achterhalen, zal hij eerst diep in het verleden moeten duiken van zijn partner Hadriaan. Daarbij raakt hij verstrikt in een web van geheimen...

Schrijver: Michael J. Sullivan
Oorspronkelijke titel: Nyphron rising
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024560134
Ebook: 9789024560141
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een storm van smaragden

Een onderschept bericht verraadt een plan om het koninkrijk Melengar van de kaart te vegen - twee rasdieven zijn de enigen die dit kunnen voorkomen. Eigenlijk is het tweetal niet langer actief, maar Hadriaan Zwartwater ziet een verband met zijn zoektocht naar de verloren Erfgenaam van Novron en vaart uit naar een onbekende bestemming.

Ernstig bevreesd dat Hadriaan zonder hem zal sterven, besluit de schelm Rolf Molenbeek zijn ex-partner op diens zoektocht te vergezellen. Wat volgt is een aaneenschakeling van tegenslagen en verraad. En misschien wel het pijnlijkst van alles: Hadriaan wordt geconfronteerd met een verleden dat hij liever verborgen had gehouden.

Schrijver: Michael J. Sullivan
Oorspronkelijke titel: The emerald storm
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024560158
Ebook: 9789024560165
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wintertij

Het Nieuwe Keizerrijk is van plan haar overwinning op de Nationalisten met veel vertoon te vieren. De aanstaande heerser heeft zijn persoonlijke feestdag tot in de puntjes voorbereid: tijdens de Wintertijfestiviteiten zal hij eerst met de keizerin trouwen, daarna worden Degan Gaunt en de Heks van Melengar publiekelijk geëxecuteerd, en vervolgens zal hij zijn kersverse bruid om het leven brengen en het op een ongeluk laten lijken. Het is allemaal perfect gepland.

Er is echter één ding waar de nieuwe keizer niet aan heeft gedacht: het roversduo Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater. Het tweetal heeft eindelijk de verdwenen Erfgenaam van het rijk gevonden. En dat verandert alles...

Schrijver: Michael J. Sullivan
Oorspronkelijke titel: Wintertide
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024563760
Ebook: 9789024563777
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Percepliquis

In de verdwenen hoofdstad van het Oude Keizerrijk komt het allemaal samen... de elfen zijn tot de aanval overgegaan en de Erfgenaam blijkt niet de ware te zijn. De twee dieven gaan tot het uiterste om de wereld van zijn ondergang te redden...

'Ik voorzie een grootse reis. En daar, op de weg, zal zij die het licht draagt de weg wijzen. De weg die diep de aarde in zal voeren, de weg van hopeloosheid en verwarring. De stemmen van de dood zullen je stappen begeleiden... kou zal zich vastgrijpen aan de wereld, en de dood zal ons allen bezoeken. Er rest je nog slechts één keuze.'

- Fan Irlanu, Profeet van Oudorro

Schrijver: Michael J. Sullivan
Oorspronkelijke titel: Percepliquis
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024563784
Ebook: 9789024563791
Uitgever: Luitingh-Sijthoff