Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Alain Claude Sulzer

Boeken van Alain Claude Sulzer

Meer over Alain Claude Sulzer

Genre: Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Zwitserland


Overzicht

  • Een volmaakte kelner - Ein perfekter Kellner
  • Het verkeerde moment - Zur falschen Zeit
  • Privélessen - Privatstunden
  • Uit de toon - Aus den Fügen

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen volmaakte kelner
'Monsieur Erneste' is al decennialang kelner in een Grand Hotel ergens in Zwitserland. Hij is attent, hoffelijk, onopvallend, onberispelijk: een volmaakte kelner. Maar achter die kreukloze façade brandt de herinnering aan een grote, verboden liefde van dertig jaar eerder.

In 1935 beleeft Erneste een zomer vol passie met de knappe, charmante leerling-kelner Jakob. Het zorgeloze geluk duurt echter maar kort. Jakob bedriegt Erneste met de beroemde en rijke Duitse schrijver Julius Klinger, die met zijn gezin in het hotel logeert. En als Klinger moet vluchten voor de nazi's, gaat Jakob met hem mee naar New York als zijn privé-secretaris en geheime minnaar.

Dertig jaar gaan voorbij, waarin Erneste niets van Jakob hoort maar nog wel elke dag aan hem denkt. Dan krijgt hij een brief uit New York, die hij pas na twee dagen durft te openen. Een brief van 'Jack', zoals Jakob nu heet. Het gaat slecht, hij heeft geld nodig. Erneste moet dat voor hem gaan halen, bij de man voor wie Jakob hem in de steek liet...
Schrijver: Alain Claude Sulzer
Oorspronkelijke titel: Ein perfekter Kellner
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041413307
Ebook: 9789041418982
Uitgever: Ambo | Anthos
Het verkeerde moment
Hij kent zijn vader alleen uit de verhalen van zijn moeder. En van een foto, gemaakt door een professionele fotograaf, die al zeventien jaar in de kamer staat. Dan wekt het horloge dat zijn vader op die foto draagt zijn nieuwsgierigheid: het staat op kwart over zeven. Welke fotograaf is dan nog aan het werk?

Op de achterkant van het portret vindt de zeventienjarige verteller een adres in Parijs, en hij stelt met verbazing vast dat de fotograaf zijn peetoom is, die na zijn doop plotseling verdween. Zonder zijn moeder en stiefvader op de hoogte te stellen vertrekt hij naar Parijs, op zoek naar de geschiedenis van zijn vader. Wat hij vindt doet zijn wereld op haar grondvesten wankelen.

Met grote fijngevoeligheid ontvouwt Alain Claude Sulzer in zijn roman het verhaal van een man die worstelt met zichzelf en de denkbeelden van zijn tijd. Het is een meeslepend verhaal over een vader die zijn vrouw moet bedriegen en verlaten om samen te kunnen zijn met zijn grote liefde, en over zijn zoon, die dat bedrog moet verwerken.
Schrijver: Alain Claude Sulzer
Oorspronkelijke titel: Zur falschen Zeit
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041416575
Ebook: 9789041419880
Uitgever: Ambo | Anthos
Privélessen

De jonge Oost-Europese Leo Heger vlucht eind jaren zestig naar Zwitserland terwijl zijn familie achterblijft. In zijn nieuwe vaderland kent hij niemand en hij spreekt de taal nauwelijks. Warmte en aandacht krijgt hij alleen van Martha, zijn vierendertigjarige lerares Duits, die door hem uit de sleur van haar troosteloze huwelijk wordt getrokken. Ze voelen een aantrekkingskracht waaraan geen van beiden weerstand kan bieden. Tot Leo zes maanden later plotseling naar Canada vertrekt en Martha zwanger achterlaat.

Op subtiele, ingetogen wijze vertelt Sulzer een verhaal over eenzaamheid en anderszijn, maar ook over momenten van geluk in een liefde die niet beleefd mag worden.

Schrijver: Alain Claude Sulzer
Oorspronkelijke titel: Privatstunden
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041413352
Ebook: 9789026330834
Uitgever: Ambo | Anthos
Uit de toon

Marek Olsberg is een wereldberoemd pianist. Dat hij in Berlijn een concert geeft, is voor veel mensen een belangrijke gebeurtenis. Midden in een fuga houdt hij ineens op met spelen en loopt weg, wat voor de vele aanwezigen een keerpunt in hun leven blijkt te zijn.

Schrijver: Alain Claude Sulzer
Oorspronkelijke titel: Aus den Fügen
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041422569
Ebook: 9789041424358
Uitgever: Ambo | Anthos