Boekenplank:
Kies

Boeken van Vidar Sundstøl

Meer over Vidar Sundstøl

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Noorwegen


De Minnesota trilogie

  1. Land van dromen - Drømmenes land
  2. De doden - De døde
  3. De raven - Ravnene

gedetailleerd overzicht

De Minnesota trilogieLand van dromen
Lake Superior, Minnesota. Politieman Lance Hansen krijgt een melding dat er illegaal wordt gekampeerd aan de oever van het meer. Als hij er gaat kijken, stuit hij op een naakte, bebloede en verwarde man die het bos in vlucht. Hansen volgt de man en vindt een tent met daarnaast het lijk van een andere naakte man met ingeslagen schedel.

De gevluchte man, de Noor Bjørn Hauglie, wordt gearresteerd. Hauglie had een relatie met het slachtoffer. De politie kan echter niet bewijzen dat Hauglie een crime passionnel heeft gepleegd en hij wordt vrijgelaten.

Hansen, een Amerikaan met Noorse voorouders en een enthousiast amateurhistoricus, duikt in de lokale geschiedenis. Is dit inderdaad de eerste moord in het district, zoals collega's beweren? In de archieven ontdekt Hansen dat lang geleden een medicijnman van de Ojibway, de oorspronkelijke bewoners van het gebied, spoorloos is verdwenen. Zijn lichaam is nooit gevonden. Wel kwam er een gewonde Noorse jongen uit het bos tevoorschijn.

De FBI gaat ondertussen door met het moordonderzoek. Twee mogelijke verdachten komen in beeld: Hansens broer Andy en Lenny Driver, een Ojibway-indiaan. Tijdens zijn eigen onderzoek stuit Lance Hansen op duistere familiegeheimen die zich tot in het heden uitstrekken. Door omstandigheden gedwongen moet hij uiteindelijk een dramatische keuze maken tussen plicht en familietrouw.
Schrijver: Vidar Sundstøl
Oorspronkelijke titel: Drømmenes land
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041415424
Ebook: 9789041416940
Uitgever: Ambo | Anthos
De doden
Lance Hansen is een Amerikaanse politieman met Noorse voorouders. Nadat hij aan de oevers van Lake Superior, Minnesota, een vermoorde toerist uit Noorwegen ontdekt wil hij de zaak uitpluizen. Het moordonderzoek laat hij over aan de FBI en zelf duikt hij in de geschiedenis. Hij stuit daarbij op duistere familiegeheimen die zich tot in het heden uitstrekken.

Na het proces rond de moord op de Noorse toerist Georg Lofthus komt Lance in gewetensnood. Hij is ervan overtuigd dat een onschuldige voor de moord is veroordeeld, maar probeert de schijn voor de buitenwereld op te houden. Want hoe ver is de moordenaar bereid te gaan als hij beseft dat Lance hem verdenkt? Wanneer wordt de jager de prooi?

Tegelijkertijd nadert de ontknoping van een honderd jaar oud moordmysterie.
Schrijver: Vidar Sundstøl
Oorspronkelijke titel: De døde
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041415431
Ebook: 9789041418340
Uitgever: Ambo | Anthos
De raven
Het is winter. In een motel dicht bij de Canadese grens houdt Lance Hansen zich schuil voor zijn broer. De moord op de Noorse toerist is nog altijd niet opgelost.

Dan vertelt zijn ex-schoonvader hem over de manier waarop leden van de Ojibway-stam dromen interpreteren. Voor het eerst in lange tijd droomt Lance weer. In zijn droom ontmoet hij de medicijnman Swamper Caribou, die hem belangrijke informatie geeft over de moord.

Bij zijn onderzoek komt Lance in contact met de zeventienjarige eigenzinnige dochter van zijn broer, Chrissy. Haar liefde voor de man die voor moord veroordeeld is blijkt de sleutel te zijn tot de oplossing van de zaak.

Maar als de moord op de Noorse toerist eindelijk is opgelost, staat Hansen voor een nog grotere uitdaging: de toekomst.
Schrijver: Vidar Sundstøl
Oorspronkelijke titel: Ravnene
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041415448
Ebook: 9789041420411
Uitgever: Ambo | Anthos