Boekenplank:
Kies

Boeken van Martin Suter

Meer over Martin Suter

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Zwitserland


Overzicht

  • De donkere kant van de maan - Die dunkle Seite des Mondes
  • De duivel van Milaan - Der Teufel von Mailand
  • De kok - Der Koch
  • De laatste Weynfeldt - Der letzte Weynfeldt
  • Een perfecte vriend - Ein perfekter Freund
  • Small world - Small world

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe donkere kant van de maan
Urs Blank, advocaat, heeft alles wat zijn hart begeert: een goede reputatie, een villa met een Jaguar voor de deur en zijn vriendin is een veelbelovende zakenvrouw. Dan ontmoet hij Lucille, een jonge, hippe vrouw die hem tijdens een weekend overhaalt tot een trip. De ooit zo contentieuze advocaat raakt zijn geweten kwijt en ondergaat een radicale persoonlijkheidsverandering. Met alle gevolgen van dien. Urs verschuilt zich in het woud, maar hij is zich ervan bewust dat hij de 'omgekeerde' trip moet maken om zich uit deze nachtmerrie te kunnen bevrijden.
Schrijver: Martin Suter
Oorspronkelijke titel: Die dunkle Seite des Mondes
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 978-90-5672-231-9
Uitgever: Signatuur
De duivel van Milaan
Na haar scheiding van de bankier Frédéric Forster heeft Sonia Frey maar één wens: de nachtmerrie vergeten en tot zichzelf komen. Maar na een onbedoelde lsd-trip glipt de realiteit haar door de vingers: ze ziet geluiden, hoort kleuren en proeft objecten. Sonia ontvlucht de stad en vindt werk in een gloednieuw welness-hotel in Val Grisch, een gemeenschap die haar deuren altijd potdicht heeft gehouden voor buitenstaanders en toeristen. Dan vinden er plotseling vreemde gebeurtenissen plaats.... Sonia, toch al overgevoelig door de zintuiglijke verwarring na haar trip, voelt zich allerminst op haar gemak in de sombere vallei met zijn gesloten, wantrouwige bewoners. Als ze op een boek stuit met daarin een oude streeklegende over de duivel van Milaan, slaan wantrouwen en onbehagen om in regelrechte angst voor haar eigen veiligheid en die van de mensen om haar heen. In de sage staan zeven mysterieuze geboden, die iemand in Val Grisch lijkt na te spelen. Op het eerste gezicht lijkt het onschuldig, maar al gauw blijkt dat de bedoelingen boosaardig zijn. Is dit het werk van de duivel?
Schrijver: Martin Suter
Oorspronkelijke titel: Der Teufel von Mailand
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-5672-230-2
Uitgever: Signatuur
De kok
Maravan is een uiterst getalenteerde, gepassioneerde kok. Op Sri Lanka heeft zijn oudtante hem ingewijd in de kunst van het koken, onder meer in het bereiden van lustopwekkende gerechten. Maar hij werkt ver onder zijn niveau als kokshulpje in een Zürichs sterrenrestaurant, want hij is asielzoeker. Als hij ontslagen wordt omdat hij af en toe een duur stuk keukengereedschap leent voor experimenten thuis met moleculair koken, stelt zijn heethoofdige collega Andrea hem voor gezamenlijk een cateringbedrijfje voor liefdesmenu's te starten. Aanvankelijk koken ze voor stellen die door een seksueel therapeute worden aangedragen. Maar het succes van Love Food spreekt zich rond en een veel kapitaalkrachtigere clientèle dient zich aan: politici en mensen uit het bedrijfsleven - en hun grijszones. Maravan is bezorgd dat hun zaak 'onfatsoenlijk' wordt. En dat wordt het ook. Maar hij heeft het geld dringend nodig om zijn familie in Sri Lanka te ondersteunen.
Schrijver: Martin Suter
Oorspronkelijke titel: Der Koch
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-5672-377-4
Uitgever: Signatuur
De laatste Weynfeldt
Een zeer welgestelde vrijgezel, die van de liefde niets meer wil weten. Een mooie, jonge vrouw met een duister verleden. Een schilderij en de waarde ervan. Een veiling die de kunstwereld in rep en roer brengt. Adrian Weynfeldt, halverwege de vijftig en vrijgezel, is de laatste telg uit een vermogende familie. Hij woont in een kolossaal huis in het centrum van de stad en hoeft er weinig voor te doen om in zijn levensonderhoud te voorzien. Puur uit passie werkt hij als kunstexpert bij een groot internationaal veilinghuis. De liefde heeft hij al jaren geleden de rug toegekeerd, de kunst is zijn leven. Tot hij op een avond Lorena ontmoet, een jonge vrouw die hem overhaalt haar mee naar huis te nemen, geheel tegen zijn gewoonte in. De volgende ochtend staat ze echter op zijn balkon, klaar om te springen. Adrian weet haar ervan te weerhouden, maar vanaf dat moment acht zij hem verantwoordelijk voor haar leven. Daarbij komt dat zij hem herinnert aan zijn verongelukte vriendin Daphne. Als Adrian vervolgens ook nog via een vriend een schilderij van dubieuze herkomst in handen krijgt, is zijn eens zo geregelde leven geheel uit zijn voegen geraakt: wat is echt, en wat een kopie?
Schrijver: Martin Suter
Oorspronkelijke titel: Der letzte Weynfeldt
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-5672-313-2
Uitgever: Signatuur
Een perfecte vriend
Fabio Rossi, 33 jaar, journalist, wordt wakker in het ziekenhuis. Met een ernstige hoofdwond en in zijn herinnering een zwart gat van vijftig dagen. De blonde, jonge vrouw aan zijn bed... sinds een aantal weken zijn nieuwe vriendin? Hij heeft haar in elk geval nog nooit gezien. Zijn levensgezellin Norina daarentegen weigert hardnekkig elk contact. Heel langzaam volgt Fabio het spoor terug naar zijn vroegere leven, waarbij hij het pad kruist van een steeds raadselachtiger wordend alter ego. En daarbij komt hij ook op het spoor van een schandaal, waarvan niemand iets te weten mag komen.
Schrijver: Martin Suter
Oorspronkelijke titel: Ein perfekter Freund
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5672-081-3
Uitgever: Signatuur


Small world
In Small World beschrijft Suter op beklemmende en geraffineerde wijze de schimmige wereld waarin Konrad Lang terechtkomt nadat bij hem de ziekte Alzheimer is geconstateerd. Een wereld die steeds kleiner wordt naarmate het web van intriges en leugens het web van intriges en leugens zich rond hem sluit.
Schrijver: Martin Suter
Oorspronkelijke titel: Small world
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-295-3753-1
Uitgever: De Arbeiderspers