Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Grant Sutherland

Boeken van Grant Sutherland

Meer over Grant Sutherland

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Australië

Website: Grant Sutherland


Overzicht

  • Embargo - The consignment
  • Het loon van verraad - Due diligence
  • Onschendbaar - Diplomatic immunity

gedetailleerd overzicht

OverzichtEmbargo
Ned Rourke van de U.S. Rangers weet dat oorlog een hel is, maar nooit had hij kunnen vermoeden dat hij en zijn mannen in het Midden-Oosten met Amerikaanse wapens bestreden zouden worden.

Vastbesloten de zaak tot op de bodem uit te zoeken, treedt hij als salesmanager in dienst van Haplon Systems, een wapenfabrikant die geen scrupules heeft en aan iedereen levert die betaalt. Rourke weet dat hij met deze stap niet alleen zijn carrière, maar ook zijn huwelijk op het spel zet.

Wanneer zijn vriend Dimitri Spandos - een oude studiegenoot van hem die nu voor Haplons grootste concurrent werkt - tijdens een wapenbeurs wordt neergeschoten, beseft Rourke dat hij een wereld is binnengestapt die minstens zo gevaarlijk is als het slagveld.

Met als inzet een wapenarsenaal ter waarde van twaalf miljoen dollar dat in verkeerde handen dreigt te vallen, begeeft hij zich in de duistere krochten van de samenleving. Hier geldt slechts één regel: wie niet wint, zal sterven...
Schrijver: Grant Sutherland
Oorspronkelijke titel: The consignment
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022987452
Uitgever: Bruna
Het loon van verraad
In de financiële wereld zeggen ze dat je je vrienden moet koesteren, maar je vijanden nog meer. Een goede raad - als je tenminste de een van de ander kunt onderscheiden...

Raef Carlton, directeur van de Londense handelsbank Carlton Brothers en tevens enige zoon van de eigenaar, bevindt zich op het dieptepunt van zijn leven. De relatie van de bank met haar belangrijkste cliënt verslechtert in snel tempo. Er wordt gefluisterd dat de bank rijp is voor een overname. Bovendien staat Raefs huwelijk op springen.

Als zijn beste vriend en financieel directeur van Carlton, Daniel Stewart, wordt neergeschoten, stort Raefs wereld in. De politie zoekt naar een motief voor de moord op Stewart. De geruchten dat er iets mis is bij Carlton Brothers gaan als een lopend vuurtje door de City, en maken de bank ongekend kwetsbaar voor een overname.

Wil Raef Carlton redden en zijn erfenis veiligstellen, dan zal hij eerst moeten weten waarom Stewart vermoord werd - en snel. Als hij op zoek gaat naar de waarheid in een labyrint van samenzwering en verraad, ontdekt hij dat de waarheid juist zijn grootste vijand is...
Schrijver: Grant Sutherland
Oorspronkelijke titel: Due diligence
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789055014040
Uitgever: BZZTôH
Onschendbaar
In het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York wordt het lichaam gevonden van de Japanse diplomaat Toshio Hatanaka. De vermoedelijke doodsoorzaak: een overdosis.

Het incident had niet op een slechter tijdstip kunnen plaatsvinden. Op de agenda staat een politiek zeer omstreden punt: de toetreding van Japan tot de Veiligheidsraad. De uitslag van de stemming kan het internationale machtsevenwicht op zijn kop zetten en de verdeeldheid is dan ook groot. Belangrijkste tegenstander is Frankrijk, dat lijnrecht tegenover Amerika staat. Maar de sterke man achter de lobby tegen de Japanse toetreding was niemand minder dan Toshio Hatanaka.

Omdat de Verenigde Naties geen bemoeienis van buitenaf duldt, wordt er een intern onderzoek ingesteld. Juridisch adviseur Sam Windrush krijgt de onmogelijke opdracht om binnen één week de zaak op te lossen zonder een diplomatieke rel te veroorzaken. Vastbesloten om de moordenaar van zijn vriend Toshio Hatanaka te vinden, concentreert Sam zich op het onderzoek naar corruptie waar Hatanaka mee bezig was toen hij werd vermoord. Maar hoe dichter Sam bij de waarheid komt, hoe meer hij van alle kanten onder druk wordt gezet.

En dan neemt het onderzoek een onverwachte wending. Er wordt een verdachte aangehouden met wie Sam absoluut geen rekening had gehouden: zijn eigen dochter...
Schrijver: Grant Sutherland
Oorspronkelijke titel: Diplomatic immunity
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022985496
Uitgever: Bruna