Boekenplank:
Kies

Boeken van Gard Sveen

Meer over Gard Sveen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Noorwegen


Tommy Bergman

  1. De doden hebben geen verhaal - Den siste pilegrimen
  2. De hitte van de hel - Helvete åpent
  3. Dansen met de duivel - Blod i dans

gedetailleerd overzicht

Tommy BergmanDe doden hebben geen verhaal
Enkele weken nadat er in het bosrijke gebied rond Nordmarka drie oude skeletten werden gevonden, vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog, wordt de oude verzetsman Carl Oscar Krogh dood aangetroffen in zijn huis. Zijn lichaam is gruwelijk toegetakeld.

De Oslose inspecteur Tommy Bergmann en zijn team onderzoeken het verband tussen beide zaken. Ze ontdekken dat Krogh tijdens de oorlog de rechterhand was van de legendarische verzetsstrijder Kaj Holt. Hij was tevens een van de laatste personen die probeerde de toedracht van Holts mysterieuze dood in 1945 te achterhalen. Alle historische documentatie is echter spoorloos verdwenen.

Bergmanns onderzoek onthult een web van leugens, mythes en bedrog en voert hem terug in de tijd, naar een oorlog waarin de waarheid telkens als eerste sneuvelde en de liefde hand in hand ging met verraad.

Schrijver: Gard Sveen
Oorspronkelijke titel: Den siste pilegrimen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400505452
Ebook: 9789044973341
Uitgever: Bruna
De hitte van de hel
Als inspecteur Tommy Bergmann een zwaargewonde prostituee aantreft in een appartement in Oslo, voert zijn herinnering hem terug naar een zaak tijdens zijn beginjaren bij de politie. De verwondingen van de jonge vrouw lijken namelijk verontrustend veel op die van de slachtoffers van seriemoordenaar Anders Rask, een onderwijzer die in de jaren tachtig dood en verderf zaaide. Rask zit echter opgesloten in een van de zwaarst bewaakte tbs-klinieken van het land en kan dus de dader niet zijn.

De moeder van een van de vermoorde meisjes leest in de krant over de zaak van de prostituee. Ze is er zeker van dat Rask, haar dochters toenmalige onderwijzer, ten onrechte veroordeeld is, en ze weet wie de echte dader is. Maar hoe zeker ze ook van haar zaak is, ze kan er met geen mens over spreken. Want als ze dat doet, zullen ook haar eigen geheimen naar boven komen, van die noodlottige avond in 1988 toen haar dochter voor altijd verdween.

Schrijver: Gard Sveen
Oorspronkelijke titel: Helvete åpent
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400507296
Ebook: 9789044975048
Uitgever: Bruna
Dansen met de duivel
Wanneer nét na de verdwijning van de dertienjarige Amanda het verkoolde lichaam van seriemoordenaar Jon-Olav Farberg wordt gevonden, is Tommy Bergmann de enige die gelooft dat hij nog leeft. Bergmann wordt op non-actief gesteld door de leiding van de Oslose recherche, dus is hij gedwongen alleen op onderzoek uit te gaan. Alle aanwijzingen leiden naar Litouwen en een tsaristische sekte aldaar, wier leden geloven dat een moordenaar gered kan worden door een jong meisje te verminken dat onder het sterrenbeeld Ram geboren is. Een meisje als Amanda.

In de hoerenbuurt van Oslo vindt Susanne Bech, Bergmanns partner, een filmpje van Amanda die door een mysterieuze vrouw een hotelkamer uit wordt gevoerd. Op de spiegel in de badkamer staat met lippenstift een boodschap geschreven: Zij zal hem verlossen.

Schrijver: Gard Sveen
Oorspronkelijke titel: Blod i dans
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400509207
Ebook: 9789044976618
Uitgever: Bruna