Boekenplank:
Kies

Boeken van S.A. Swann

Meer over S.A. Swann

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): S. Andrew Swann, Steven Krane, S.A. Swiniarski, Steven Swiniarski

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: S.A. Swann


Wolfbreed

  1. Het wolvenmeisje - Wolfbreed
  2. Het wolvenkruis - Wolf's cross

gedetailleerd overzicht

WolfbreedHet wolvenmeisje
Lily is een weerwolfmeisje, achttien jaar nu. In haar wolvengedaante is ze supersterk en 'afgericht' om in opdracht van haar christenmeesters, die de enige Ware Kerk vertegenwoordigen, rebellerende of ketterende plattelanders in het gareel te krijgen. Lily leeft een dubbelleven, enerzijds is zij een getrainde moordmachine, anderzijds een eenzame puber die hunkert naar liefde.

Als zij door een ongelukkige samenloop van omstandigheden een groepje christensoldaten afslacht, rest haar geen andere keuze dan de wildernis in te vluchten. Udolf, de zoon van Jansburgs laatste heidense krijgsheer, ontfermt zich over haar.

Intussen heeft ridder Erhard von Stendhal, die vastbesloten is de vogelvrijverklaarde Lily aan zijn zwaard te rijgen, zich vastgebeten in haar spoor. Een harmonieus bestaan lijkt voor het wolvenmeisje niet weggelegd. Of is er nog hoop? Een sprankje, een waakvlam? In de persoon van Udolf misschien?
Schrijver: S.A. Swann
Oorspronkelijke titel: Wolfbreed
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024534371
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het wolvenkruis

Aan het rustige bestaan van Maria komt onverwacht een einde als een groep zwaarbewapende ridders aanklopt bij de vesting waar zij haar dagelijks brood verdient. De bezoekende ridders behoren tot de Wolvenjagers, een afdeling krijgermonniken van de Teutoonse Orde, speciaal opgericht om weerwolven uit te roeien.

Maria is, zonder het zelf te beseffen, een van de monsters waar zij op jagen. Zo weet zij niet dat de zilveren crucifix om haar hals dient om te voorkomen dat zij van een mens in een weerwolf verandert.

Kort nadat Maria in contact komt met Darien, een weerwolf die een persoonlijke rekening met de Wolvenjagers heeft te vereffenen, leert ze de waarheid over zichzelf kennen. En dan moet zij kiezen. Hoe zal ze de rest van haar leven doorbrengen, als mens of als weerwolf?

Schrijver: S.A. Swann
Oorspronkelijke titel: Wolf's cross
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024550234
Uitgever: Luitingh-Sijthoff