Boekenplank:
Kies

Boeken van Mária Szepes

Meer over Mária Szepes

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1908 / Overleden: 2007

Geboorteland: Hongarije


Overzicht

De rode leeuw
De rode leeuw vertelt de zoektocht van de ongelukkige Hans Burgner, die na de dood van zijn vader een angst ontwikkelt voor het onafwendbare: de dood. Geobsedeerd door geruchten over een levenselixer gaat hij in de leer bij een mysterieuze geneesheer en alchemist. Door zijn gekmakende behoefte het elixer te bezitten vermoordt hij zijn leermeester.

Spiritueel onervaren als hij is, brengt het elixer hem geen verlossing, maar juist vervloeking. Na het gedronken te hebben begint Hans' reis door de tijd waarbij hij iedere eeuw opnieuw geboren wordt, maar wel met dezelfde ziel en dus ook met dezelfde ervaringen en herinneringen. De lezer wordt meegetrokken in de labyrintische zoektocht naar de verlossing van zijn vloek.

Wanneer Hans zich in de achttiende eeuw aansluit bij de magiërs van graaf St. Germain bepaalt het lot een nieuwe straf voor zijn vroegere zonde: hij wordt herboren aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

Deze ambitieuze en spirituele roman werd voor het eerst gepubliceerd in 1946, toen het communisme in Hongarije welig tierde. De rode leeuw werd als non-conformistisch werk neergesabeld en verboden; alle exemplaren dienden vernietigd te worden. Toch wist men het werk Hongarije uit te smokkelen, waarna het veertig jaar later op een bureau belandde bij uitgeverij Heyne in Duitsland, die het in 1984 opnieuw uitgaf - De rode leeuw werd een wereldwijde bestseller in het esoterische genre.
Schrijver: Mária Szepes
Oorspronkelijke titel: A Vörös Oroszlán
Eerste uitgave: 1946
ISBN/EAN: 9789049500955
Ebook: 9789049501891
Uitgever: De Vliegende Hollander