Boekenplank:
Kies
  • Home
  • T
  • Quentin Tarantino

Boeken van Quentin Tarantino

Quentin Tarantino schreef en regisseerde meerdere films, waaronder Resevoir Dogs, Pulp Fiction en Kill Bill. Hij wordt gerekend tot de beste filmmakers aller tijden en is meervoudig Oscar-winnaar.

Meer over Quentin Tarantino

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Quentin Tarantino


Overzicht

  • Once upon a time in Hollywood - Once upon a time in Hollywood

Non-Fictie

  • Filmspeculatie - Cinema speculation
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtOnce upon a time in Hollywood

Hollywood, 1969.. je had er bij moeten zijn!

Tv-acteur Rick Dalton en zijn stuntdubbel Cliff Booth zijn terug! Dompel jezelf als nooit tevoren onder in de gouden jaren van het Hollywood van de jaren zestig…

Once Upon a Time in Hollywood van regisseur Quentin Tarantino werd genomineerd voor tien Oscars en wordt gezien als een van de beste films van de afgelopen jaren. Speciaal voor deze novelization nam de regisseur en scenarist zelf de pen in de hand om zijn personages en hun wereld verder uit te diepen.

Schrijver: Quentin Tarantino
Oorspronkelijke titel: Once upon a time in Hollywood
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024595938
Ebook: 9789024595945
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Non-FictieFilmspeculatie

Het langverwachte, eerste non-fictiewerk van de vermaarde cineast: een even onderhoudend als intelligent filmboek, dat net zo eigenzinnig en origineel is als zijn creaties op het witte doek. Naast het feit dat hij een van de meest gevierde eigentijdse filmmakers is, staat Quentin Tarantino bekend als misschien wel de aanstekelijkste liefhebber van het genre. Al sinds jaar en dag verklaart hij bij gelegenheid dat hij zich uiteindelijk wil gaan richten op het schrijven over film. Met Filmspeculatie is die tijd aangebroken, en het resultaat is precies waar zijn toegewijde fans - en filmliefhebbers in het algemeen - op hopen.

Het boek is opgebouwd rond tien Amerikaanse sleutelfilms uit de jaren zeventig, die hij allemaal als jonge filmbezoeker zag. Zijn essays zijn doordacht, bieden tal van nieuwe inzichten en zijn buitengewoon vermakelijk. Filmkritiek, filmtheorie, reportage en een prachtige persoonlijke geschiedenis: dit boek is het allemaal. In deze essays klinkt de unieke stem die we onmiddellijk herkennen als die van Tarantino, en we krijgen invalshoeken gepresenteerd over film die alleen een van de grootste beoefenaars van deze kunstvorm kan geven.

Schrijver: Quentin Tarantino
Oorspronkelijke titel: Cinema speculation
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789038813080
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar