Boekenplank:
Kies
  • Home
  • T
  • Adrian Tchaikovsky

Boeken van Adrian Tchaikovsky

Adrian Tchaikovsky studeerde psychologie en zoölogie. Voordat hij - met groot succes - begon met schrijven, werkte hij in de juridische wereld. Tchaikovsky is een fervent LARP-er en amateur toneelspeler.

Meer over Adrian Tchaikovsky

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Adrian Tchaikovsky


Kinderen van de Tijd / Children of Time

  1. Kinderen van de tijd - Children of time
  2. Kinderen van de ondergang - Children of ruin
  3. Kinderen van de herinnering - Children of memory

gedetailleerd overzicht

Kinderen van de Tijd / Children of TimeKinderen van de tijd

De laatste overlevenden van het menselijk ras lieten een stervende aarde achter, terwijl ze wanhopig probeerden een nieuw thuis tussen de sterren te vinden. De voetstappen van hun voorouders volgend stuitten ze op een ondenkbare schat uit vervlogen tijden: een geterraformeerde wereld die is voorbereid op menselijk leven.

Maar dit nieuwe Eden is niet wat het lijkt. Tijdens de vele jaren die zijn verstreken sinds de planeet werd verlaten, heeft het werk van zijn architecten rampzalige vruchten afgeworpen.

De planeet wacht niet ongerept en onbezet op hen. Nieuwe meesters hebben het van een toevluchtsoord veranderd in de ergste nachtmerrie van de mensheid. Nu liggen twee beschavingen op ramkoers, waarbij ze allebei de grenzen aftasten van wat ze zullen doen om te overleven. Als het lot van de mensheid op het spel staat, is de vraag wie de echte erfgenamen van deze nieuwe aarde zullen zijn.

Schrijver: Adrian Tchaikovsky
Oorspronkelijke titel: Children of time
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789083267432
Ebook: 9789083354002
Uitgever: Iceberg Books
Kinderen van de ondergang

Duizenden jaren geleden lanceerde de mensheid een terravormingsprogramma richting de sterren. Op de wereld die ze Nod noemden, ontdekten wetenschappers buitenaards leven, maar het was hun missie om het te overschrijven met het geheugen van de aarde. Toen stortte het grote rijk van de mensheid in en gingen de beslissingen van het programma verloren in de tijd.

Eeuwen later ontdekten de mensheid en haar nieuwe spinbondgenoten fragmentarische radiosignalen tussen de sterren. Ze stuurden een verkenningsschip, in de hoop andere erfgenamen van de oude aarde te vinden.

Maar die oude terravormers hebben iets op Nod wakker gemaakt dat ze beter ongemoeid hadden kunnen laten. En het heeft op hen gewacht...

Schrijver: Adrian Tchaikovsky
Oorspronkelijke titel: Children of ruin
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789083319643
Ebook: 9789083354019
Uitgever: Iceberg Books
Kinderen van de herinnering

In een wanhopige poging te ontsnappen van de inmiddels onbewoonbare aarde, droeg het ruimteschip Enkidu onder leiding van kapitein Heorest Holt, zijn kostbare menselijke lading naar een potentieel nieuw paradijs vele lichtjaren verder. Generaties later is deze kwetsbare kolonie erin geslaagd te overleven en een taai bestaan op te bouwen. Toch is het leven er zwaar en is er veel technologische kennis verloren gegaan.

Dan verschijnen er vreemdelingen. Ze beschikken over ongeëvenaarde kennis en opwindende technologie, en ze zijn van een andere planeet gekomen om de koloniën van de mensheid te helpen. Maar niet alles is wat het lijkt, en de prijs voor de hulp van de vreemdelingen kan de kolonie zelf wel eens zijn.

Schrijver: Adrian Tchaikovsky
Oorspronkelijke titel: Children of memory
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789083319650
Uitgever: Iceberg Books