Boekenplank:
Kies

Boeken van Douglas Terman


Overzicht

  • De vrees voor de voltreffer - First strike
  • Het spel met de hulzen - Shell game
  • Vrije vlucht - Free flight

Jeugdboeken

  • Met de ballon naar de Sahara - By balloon to the Sahara

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrees voor de voltreffer
Eén onschuldig zinnetje - slechts bekend aan een handjevol agenten van de KGB - kan het machtsevenwicht in de wereld drastisch uit balans brengen... Eén plan maakt een vaderlandslievende Amerikaanse politicus van de ene dag op de andere tot een marionet van de Russen... Eén komplot dat de agenten van vier landen opjaagt in een wereldomvattend kat-en-muis spel... Een werveling van gebeurtenissen waarin een eenzame Amerikaanse piloot en een beeldschone vrouw meegesleurd worden. Waar het allemaal om draait: de dreiging van een nucleaire vuurbal, heter dan de zon, die binnen een paar tellen voor miljoenen mensen het einde kan betekenen. Want slechts één voltreffer is voldoende...
Schrijver: Douglas Terman
Oorspronkelijke titel: First strike
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-229-5470-6
Uitgever: Bruna
Het spel met de hulzen
Cuba 1962. Fidel Castro heeft dictator Batista verdreven en is al drie jaar bezig een uiterst links, door de Sovjetunie geïnspireerd regime op het eiland te vestigen. Julio Alvarez en George Brocassie, twee vrienden die als broers zijn opgegroeid, hebben beiden deel uitgemaakt van het verzet tegen Batista. Ze reageren echter geheel verschillend op de koersverandering van Castro: Alvarez kiest diens zijde en belandt op een hoge post bij de contra-inlichtingendienst. Brocassie sluit zich aan bij het verzet tegen de man die hij als nieuwe dictator ziet. De boezemvrienden staan nu als vijanden tegenover elkaar. Een heftige strijd ontbrandt, niet in de laatste plaats om Alicia, de beeldschone aristocrate, hartsvriendin van beiden.
Schrijver: Douglas Terman
Oorspronkelijke titel: Shell game
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-449-2342-0
Uitgever: Bruna
Vrije vlucht
Vrije vlucht is een zenuwslopend verhaal over een mensenjacht, zich afspelend in Amerika tijdens de nasleep van de Derde Wereldoorlog. Gregory Mallen, een luchtmachtofficier, bevindt zich op vakantie in een afgelegen hut in Vermont als een totale nucleaire oorlog uitbreekt. Een jaar later, als hij de fall out en een dodelijke griepepidemie overleefd heeft, wordt hij als volksvijand door het nieuwe totalitaire regiem vervolgd. Dit is het verhaal van zijn poging naar Canada te vluchten in een sprotvliegtuig dat er niet op gebouwd is legerhelikopters te ontwijken. De hoofdfiguren zijn meesterlijk geportretteerd: McKennon - officier van het Vredeskorps, die er uitziet als een wiskundeleraar en denkt als een Gestapo-ondervrager; Baines - piloot, jager en beroepsdoder; Wyatt - een zwarte advocaat, die om zijn geweten balling wordt; Jeanne - een mooie Frans-Canadese vrouw, die een belangrijke rol speelt bij Mallens vluchtpogingen.
Schrijver: Douglas Terman
Oorspronkelijke titel: Free flight
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-6045-395-6
Uitgever: Hollandia

JeugdboekenMet de ballon naar de Sahara
Wat er allemaal gebeurt tijdens deze spannende reis, dat kies je zelf!
Je vaart hoog boven de aarde in een grote luchtballon. Onder je ligt de Sahara met de oneindige gouden zandvlakte, honderden kamelen en typische dorpjes. Plotseling zie je in de verte een grote zilveren koepel schitteren in de zon. Wil je landen met de ballon om te zien wat het is?
Misschien is het een vliegende schotel, dan kan het gevaarlijk zijn... Kies je liever het zekere voor het onzekere en blijf je met de ballon in de wolken?
Als je besluit om te landen, trek dan aan het touw en ga dalen naar bladzijde 16.
Als je besluit om in de lucht te blijven, vaar je rustig verder naar bladzijde 17.
Wat er verder gebeurt in het verhaal? Het hangt allemaal van jouw keuze af. Hoe loopt het verhaal af? Alleen jij kan dat uitvinden. En je kan het boek blijven lezen en opnieuw lezen en steeds weer nieuwe avonturen beleven.
Met de ballon naar de Sahara is een uitgave uit de jeugdserie Kies je eigen avontuur.
Schrijver: Douglas Terman
Oorspronkelijke titel: By balloon to the Sahara
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-6590-351-8
Uitgever: M & P