Boekenplank:
Kies
 • Home
 • T
 • Chinouk Thijssen

Boeken van Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen had al enkele boeken in eigen beheer uitgegeven voordat zij in 2017 een contract kreeg bij Clavis. In 2018 werd haar eerste Young Adult-thriller bij Clavis uitgebracht.

Meer over Chinouk Thijssen

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1983

Geboorteland: Nederland

Website: Chinouk Thijssen


Overzicht

 • Blindelings
 • Fataal spel
 • Gegijzeld
 • Happyland
 • Hij is van mij
 • Hopeloze prinses
 • Je hebt één nieuwe volger
 • Liefdesduivel
 • Museumnacht
 • Stroomstoring
 • Vlucht 703

Lúcia Flores

 1. Lúcia Flores en de vloek van de aaskevers
 2. Lúcia Flores en de behekste kermis
 3. Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek

Street Academy

 1. To lie for
 2. To kill for

Truth or Dance

 1. Truth or dance
 2. Break a leg
 3. Dance or die

Dubbel uitgegeven titels

 • Dubbelleven - zie Blindelings
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlindelings

Ivy Maron is bijna achttien en zit op de modevakschool. Vanaf het moment dat ze de mysterieuze Sander ontmoet, ontstaat er langzaamaan een afstand tussen Ivy en haar beste vriendinnen. Ze lijkt wel een dubbelleven te leiden en volgens haar omgeving heeft Sander haar compleet in zijn macht.

Als ook Ivy's veilige thuissituatie voor altijd dreigt te veranderen en ze het idee heeft dat ze bij niemand meer terechtkan, maakt ze gevaarlijke keuzes. Kan iemand Ivy nog redden of is het al te laat?

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789491884245
Uitgever: Scelta
Fataal spel

Wat voor een ziek spelletje is dit?

Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert.

Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044840612
Uitgever: Clavis
Gegijzeld

Een van de jongens staat met een pistool op het hoofd van Casper gericht. ‘Als hij over een half uur nog niet heeft gereageerd...’ Hij kijkt om zich heen en draait zich dan terug naar Casper. ‘Ik zweer het je, jongen, dan zijn jullie allemaal dood.’

Het is het einde van het schooljaar en Yasmine en Jason zijn uitgenodigd voor het feest van hun klasgenoot Casper in de enorme villa van zijn ouders. Het belooft het feest van de eeuw te worden.

De avond krijgt echter een onverwachte wending wanneer een groep oudere jongens binnenkomt. Ze verbieden iedereen om het huis te verlaten totdat ze hebben waar ze voor gekomen zijn. Langzamerhand verandert het droomfeest in een nachtmerrie...

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020609653
Ebook: 9789020631388
Uitgever: Kluitman
Happyland

Vijftien jongeren gaan de wildwaterbaan in, maar komen er niet meer uit...

In het saaie dorpje Zevenstroom wordt een nieuw pretpark geopend: Happyland. Iedereen is dolblij, maar Bodi en zijn vrienden Jeffrey, Maja en Ayden hebben al snel door dat er iets raars aan de hand is. Het clownsbeeld van het spookhuis lijkt tegen hen te praten en er gebeuren allerlei onverklaarbare dingen.

Steeds meer jongeren die het pretpark bezoeken, verdwijnen spoorloos. De populairste attractie, de wildwaterbaan, lijkt daar iets mee te maken te hebben. Bodi en zijn vrienden weten dat ze dit mysterie zelf moeten oplossen, want wie zou hen geloven als ze de waarheid over de legende van Zevenstroom zouden vertellen?

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020668322
Ebook: 9789020630497
Uitgever: Kluitman
Hij is van mij

Had ik deze baan maar nooit gekregen.
Had ik Arthur maar nooit ontmoet.
Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen.

Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken.

Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega's vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789491884269
Ebook: 9789491884276
Uitgever: Scelta


Hopeloze prinses

Deze verhalenbundel, waarin Chinouk haar scherpe mening niet onder stoelen of banken steekt, is voorzien van de nodige dosis zelfspot en doorspekt met humor. De dilemma's waar een shopaholic en chronisch single mee te maken krijgt in het dagelijkse vrouwenleven komen aan bod. Of het nu gaat over haar beestjesfobie, haar paranoia voor enge films of haar drang om tot beroemdheid uit te groeien, ze probeert natuurlijk met beide benen op de grond te blijven staan.

Haar hilarische zelfanalyse en kritische kijk op het tijdsbeeld van nu maken van deze observaties een vermakelijke bundel voor iedereen.

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789048410057
Uitgever: Free Musketeers
Je hebt één nieuwe volger

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden.

Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde...

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044840247
Uitgever: Clavis
Liefdesduivel

Carmen raakt bevriend met Jessie, de laatste verovering van haar gewelddadige ex-vriend Paul. Na een gezellige avond tussen de twee vriendinnen wordt Carmen wakker met een flinke snee in haar hoofd en een overhoop gehaalde kamer. Jessie en Paul zijn beiden verdwenen en Carmen denkt dat Jessie gevaar loopt. Wanneer niemand haar gelooft, gaat ze zelf op onderzoek uit.

Zodra Carmen alleen thuis is, beginnen de bedreigingen. Door middel van cryptische briefjes en aanwijzingen wordt Carmen van hot naar her geleid in de zoektocht naar Jessie, totdat haar eigen leven in gevaar dreigt te komen.

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789048405527
Uitgever: Free Musketeers
Museumnacht

Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu vijftigduizend euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen.

Wanneer acht vrienden de uitdaging aannemen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand van de groep?

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044846614
Uitgever: Clavis
Stroomstoring

Wat als je echt afgesloten zou zijn van de wereld én van je eigen leven?

Wanneer vijf leerlingen nog als laatsten op school zijn, gaat plots het luchtalarm af. In een fabriek aan de grens met Duitsland is na een stroomstoring een giftig gas vrijgekomen. Iedereen moet binnenblijven. Dat blijkt niet vanzelfsprekend voor de vrienden, die proberen te overleven én de rust te bewaren. Als ze een oude telefoon vinden, probeert Nova haar opa te bellen. Maar dan hoort ze dat haar opa vijfenveertig jaar oud is en haar niet kent...

* Geschreven door Saar Pannekeet en Chinouk Thijssen.

Saar Pannekeet is een van de winnaars van de verhalenwedstrijd Share your stories 2021, voor auteurs van 12 tot 18 jaar. Hoe jong ook, hun stem moet worden gehoord. Daarom werden ze gekoppeld aan ervaren Clavis-auteurs om samen het verhaal in boekvorm te gieten.

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044846751
Uitgever: Clavis


Vlucht 703

Iedereen wil overleven, maar niemand wil zichzelf opofferen...

Iris en Timon gaan met de klas naar een escape room in een vliegtuig: een Escape Flight. Doel van het spel: vind de bom en ontmantel hem binnen twee uur.

De groep van Iris en Timon checkt in op Vlucht 703. Iedereen neemt plaats op zijn stoel en maakt zijn riemen vast, klaar om het spel te beginnen. Maar dan stijgt hun vliegtuig ineens op. En de bom die ze moeten ontmantelen, blijkt echt te zijn. Lukt het hun om samen te werken, de bom te vinden en te voorkomen dat ze neerstorten?

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020609745
Ebook: 9789020630183
Uitgever: Kluitman

Lúcia FloresLúcia Flores en de vloek van de aaskevers

Welkom in het Land van Coleoptera...

Lúcia Flores hoort een bekende stem uit de koelkast komen. Is dat... abuelo Hugo? Ze strekt haar hand ernaar uit en staat dan opeens op een treinperron. De Welbefaamde Betoverde Limotrein zal Lúcia naar haar grootvader brengen, naar een wereld waarin verloren dierbaren verder leven. Tot ze door de aaskevers naar gene zijde worden gebracht. Maar koningin Polyphaga heeft de aaskevers vervloekt en Lúcia is de enige die de vloek kan opheffen. Hugo heeft haar hulp nodig!

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044841176
Uitgever: Clavis
Lúcia Flores en de behekste kermis

Lúcia Flores maakt zich op voor een nieuw avontuur met haar abuelo Hugo...

De Welbefaamde Betoverde Limotrein brengt haar naar een bijzondere kermis, betoverd door vier kwaadaardige heksen. Alle attracties zijn tot leven gekomen! Een slakkenachtbaan, neushoornbotsauto’s... Wie wil daar nu in? De eigenaar dreigt zijn levenswerk kwijt te raken. Alleen Lúcia kan de beheksing ongedaan maken, maar de heksen proberen er alles aan te doen om haar tegen te houden.

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044844191
Uitgever: Clavis
Lúcia Flores en de mysterieuze cadeautjesfabriek

Lúcia Flores zit in de les wanneer ze iets op de gang hoort. Abuelo Hugo heeft haar hulp weer nodig! Ze gaat erop af en ontdekt een grote doos met glanzend inpakpapier. Als Lúcia erin wordt gezogen, reist per ongeluk ook haar vervelende klasgenoot Dion mee naar het land van Donum. Daar is de grote cadeautjesmaker vermist, terwijl dé feestdag voor alle kinderen er net aan komt: Internationale Kinderdag. Kunnen Lúcia en Dion samenwerken om hem op tijd terug te vinden?

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044847208
Uitgever: Clavis

Street AcademyTo lie for

Shay, Tatum, Maeve, Gigi en Aysegül hebben niet veel, maar ze hebben er wel alles voor over om toegelaten te worden tot Street Academy. Wanneer ze auditie mogen doen, slaat de sfeer om.

De vriendinnen ontvangen dreigberichten van iemand die hen wil tegenhouden. De boodschap? Vertrouw niemand. Want de concurrentie is hard in een wereld vol streetdancers. Moordend zelfs.

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789044851441
Uitgever: Clavis
To kill for

Shay en haar vriendinnen zijn toegelaten tot hun droomopleiding: Street Academy. Maar hun clubje is niet meer compleet, en hun nieuwe thuis is misschien zelfs nóg onveiliger.

Wanneer blijkt dat ze ook niet goed in de groep liggen, lijkt de dreiging overal vandaan te komen. Wie wil hen dood hebben? En wie zal het einde van het jaar niet redden?

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789044851526
Uitgever: Clavis

Truth or DanceTruth or dance

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing.

Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044834116
Uitgever: Clavis
Break a leg

Dachten jullie dat het nu was afgelopen? Think again. Truth or dance begint nu pas echt...

Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen.

Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anonieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten - nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044836219
Uitgever: Clavis
Dance or die

Ik ben nog lang niet klaar met jullie. We zullen eens zien hoelang jullie het gaan volhouden. Spoiler: niet lang...

Het einde van India’s dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan.

India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

Schrijver: Chinouk Thijssen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044837438
Uitgever: Clavis

Dubbel uitgegeven titelsDubbelleven

Zie voor de beschrijving van dit boek: Blindelings.

Schrijver: Chinouk Thijssen
Oorspronkelijke titel: zie Blindelings
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044837131
Uitgever: Clavis