Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Thomas

Julie Thomas werkte zeven jaar aan De jongen, de viool en de meester naast haar fulltime baan als tekstschrijver en producer voor film en tv. Thomas heeft het boek eerst in eigen beheer uitgegeven en ontving veel vijfsterrenrecensies waarna een aanbod van een uitgever snel volgde.

Meer over Julie Thomas

Genre: Roman

Geboorteland: Nieuw-Zeeland


Horowitz

  1. De jongen, de viool en de meester - The keeper of secrets
  2. Rachels verzet - Rachel's legacy
  3. Levi's strijd - Levi's war

gedetailleerd overzicht

HorowitzDe jongen, de viool en de meester

Berlijn, 1939. Simon Horowitz bevindt zich in een wereld vol muziek. Zijn familie bezit een enorme collectie instrumenten, met als pronkstuk zijn vaders Guarneri del Gesú-viool. Maar de verzameling valt uiteen als de nazi's binnenvallen en Simon met zijn vader en broer naar kamp Dachau wordt gestuurd.

Nieuw-Zeeland, 2008. De veertienjarige Daniel Horowitz is een bijzonder getalenteerde violist. Tijdens een prestigieus muziekconcours trekt hij de aandacht van de Spaanse dirigent Rafael Gomez, die hem uitnodigt voor zijn jaarlijkse symposium in Washington DC.

Maar dan zegt Daniel plotseling dat hij geen viool meer wil spelen. Gomez is teleurgesteld en probeert hem op andere gedachten te brengen. Als hij ontdekt dat Daniels grootvader Simon ooit een bijzondere viool bezat, denkt hij te weten hoe hij Daniel weer aan het spelen kan krijgen. Terwijl hij verder in Daniels familiegeschiedenis duikt, ontspint zich een onvoorstelbaar verhaal dat reikt tot Gomez' eigen podium.

Schrijver: Julie Thomas
Oorspronkelijke titel: The keeper of secrets
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029721912
Ebook: 9789029721929
Uitgever: Voorhoeve
Rachels verzet

De Australische Kobi Voight, een docent kunstgeschiedenis, verruilt voor een zomer Melbourne met Berlijn. Vlak voor zijn vertrek krijgt hij van zijn moeder een pakketje met oude brieven uit de erfenis van zijn grootmoeder. Ze zijn geschreven in het Hebreeuws en bevatten prachtige tekeningen. Zijn nieuwsgierigheid is meteen gewekt en hij laat de brieven in Berlijn vertalen. Hij ontdekt dat ze samen een liefdesbrief vormen van een moeder aan haar kind, dat ze voor haar eigen bestwil heeft afgestaan.

Wie is deze 'Ruby', de schrijfster van de brieven? En wat is er geworden van haar en haar kind?

Terwijl Kobi al lezend ronddwaalt door Berlijn, bekruipt hem het gevoel dat hijzelf ook deel uitmaakt van deze geschiedenis - van het wonderlijke web dat zich uitstrekt van de holocaust tot nu en dat nieuw licht werpt op zijn familie en zijn eigen identiteit.

Schrijver: Julie Thomas
Oorspronkelijke titel: Rachel's legacy
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029724845
Ebook: 9789029724852
Uitgever: Voorhoeve
Levi's strijd

'Mijn naam is Levi Horowitz en dit is het verhaal van mijn oorlog. Ik zal het één keer vertellen. Daarna zal ik er nooit meer over spreken.'

Levi Horowitz is van nature niet het type om soldaat te worden. Maar als hij Duitsland moet ontvluchten in 1938, nemen de omstandigheden een wending die hij nooit had kunnen voorzien. Zijn niet-Joodse uiterlijk en uitzonderlijke muzikale talent worden opgemerkt door de Britse geheime dienst, die hem vraagt voor hen te spioneren in Berlijn.

Zo wordt Levi's alter ego Hauptman Werner Schneider geboren. Zijn virtuoze pianospel valt in de smaak bij de nazi's. Werner wordt uitgenodigd om te komen spelen in het buitenverblijf van Adolf Hitler, en heel even is hij zelfs in de positie om het verdere verloop van de oorlog te beïnvloeden.

Levi's familie denkt ondertussen dat hij veilig in Londen is. Pas na zijn overlijden, decennia later, horen zijn nabestaanden van zijn heldendaden en komt het geheim dat Levi al die tijd met zich meedroeg aan het licht.

Schrijver: Julie Thomas
Oorspronkelijke titel: Levi's war
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029728188
Ebook: 9789029726801
Uitgever: Kok