Boekenplank:
Kies
  • Home
  • T
  • Hasan Ali Toptas

Boeken van Hasan Ali Toptas

Meer over Hasan Ali Toptas

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Turkije


Overzicht

  • De schaduwlozen - Gölgesizler
  • Verloren levens - Heba

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schaduwlozen

In een afgelegen dorp ergens in Anatolië verdwijnt de plaatselijke kapper. Het mooie meisje Güvercin wordt ook vermist - heeft de dorpsgek ze misschien gekidnapt? Er verdwijnen met de dag meer mensen. Algauw haalt het schandaal de voorpagina’s van de regionale kranten. Het vers herkozen dorpshoofd verkeert nog in een overwinningsroes en weet geen raad. Een nachtmerrie waart door het dorp.

Of is dit hele verhaal slechts een spelletje, het hersenspinsel van een fabulerende klant die in de spiegel van de kapper zijn fantasie de vrije loop laat?

Schrijver: Hasan Ali Toptas
Oorspronkelijke titel: Gölgesizler
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789045000978
Uitgever: Atlas Contact
Verloren levens

Dertig jaar na zijn militaire dienst ontvlucht Ziya het tumult van de stad, op zoek naar de rust van een dorp waar hij fantastische verhalen over heeft gehoord. Door zijn gruwelijke en vernederende diensttijd, en het verlies van vrouw en kind in een terroristische aanslag, is hij nooit echt in staat geweest de draad weer op te pakken. Tot hij zich losmaakt en vertrekt.

Aangekomen in het dorp wordt hij warm ontvangen door zijn oude strijdmakker Kenan en diens familie, maar zijn verblijf brengt hem niet de rust waar hij op had gehoopt. Herinneringen en dromen aan vroeger dringen zich steeds weer aan hem op. Terwijl hij met het verleden in het reine probeert te komen, merkt hij dat zijn vriend iets voor hem verbergt en dat zijn aanwezigheid niet door iedereen wordt gewaardeerd.

Schrijver: Hasan Ali Toptas
Oorspronkelijke titel: Heba
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789056724979
Ebook: 9789044971262
Uitgever: Signatuur