Boekenplank:
Kies

Boeken van Aino Trosell

Meer over Aino Trosell

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1949

Geboorteland: Zweden

Website: Aino Trosell


Overzicht

  • Hartstocht - Hjärtblad
  • Onder druk - Ytspänning

Siv Dahlin

  1. Als het hart nog slaat - Om hjärtat ännu slår
  2. Niet het kind, wel de vrouw - Tvångströjan

Non-Fictie

  • Vijf vrouwen - En gränslös kärlekshistoria
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtHartstocht

In het midden van de negentiende eeuw groeit Hulda op in een arm dorp. Er heerst hongersnood en de bewoners moeten alle zeilen bijzetten om te overleven. Maar Hulda komt uit een warm nest, en ze put kracht uit de levendige dorpsverhalen.

Geheel tegen de tijdsgeest in trekt ze als jonge, autonome vrouw naar Stockholm, waar ze aan het werk gaat als dienstmeid bij een rijke familie. Daar ondervindt ze dat weelde en rijkdom niet per se gelukkig maken, en dat je over het leven en zeker over de liefde nooit uitgeleerd raakt.

Schrijver: Aino Trosell
Oorspronkelijke titel: Hjärtblad
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044518832
Ebook: 9789044523409
Uitgever: De Geus
Onder druk
Als enige vrouw maakt Ingrid Larsen deel uit van een vijfkoppig duikteam dat op 180 meter diepte een olielek bij een platform moet onderzoeken. Het wordt haar eerste duik.

Terwijl het team zich in de duikkamer van het schip voorbereidt, komt een onderzeeër in aanvaring met het platform. Het duikteam krijgt opdracht de bemanning te redden. Ze slagen erin drie opvarenden uit de onderzeeër te halen.

Het blijken Russen te zijn die zich bezighouden met oliepiraterij. Met twee ampullen zeer besmettelijk gemuteerd pokkenvirus chanteren ze de duikers in de duikkamer. Onder water bewijst Ingrid hoe koelbloedig ze kan zijn.
Schrijver: Aino Trosell
Oorspronkelijke titel: Ytspänning
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044501216
Uitgever: De Geus

Siv DahlinAls het hart nog slaat
Nadat Siv haar man heeft betrapt met een andere vrouw, aarzelt ze niet. Ze verlaat hem, gaat op het platteland wonen in het huis van haar onlangs overleden tante, vindt een baan en begint aan een nieuw bestaan.

Op een dag komt een jonge collega in de leerlooierij om het leven door een val in een vat chemicaliën. Siv vermoedt dat het geen ongeluk is. De jongen heeft namelijk weleens gezinspeeld op het nazistische verleden van de fabriekseigenaar.

Siv ontdekt vervolgens dat haar tante tijdens de Tweede Wereldoorlog betrokken is geweest bij verzetsdaden en dat ook háár dood mogelijk geen natuurlijke oorzaak had.
Schrijver: Aino Trosell
Oorspronkelijke titel: Om hjärtat ännu slår
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044506204
Uitgever: De Geus
Niet het kind, wel de vrouw
Tijdens een schoolreisje naar de bergen van Noord-Zweden wordt een vijftienjarige jongen door een schot van een elandjager gedood. Is het een ongeluk of een kwaadaardige moord?

Siv Dahlin, die in de buurt aan het werk is wanneer het schot wordt gelost, besluit de zaak op eigen houtje te onderzoeken. Aan de basis van de moord blijkt een obsessieve liefde en langgekoesterde jaloezie te liggen. De jongen was geen doelwit, maar werd slachtoffer.
Schrijver: Aino Trosell
Oorspronkelijke titel: Tvångströjan
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044516210
Ebook: 9789044519594
Uitgever: De Geus

Non-FictieVijf vrouwen
Eli gaat als zevenjarig meisje met haar tante Hildur van vijftien mee om een plek als dienstmeid te zoeken, omdat het gezin niet langer alle monden kan voeden. De meisjes stappen in een onbekende wereld. Niemand die hen beschermt, het is ieder voor zich.

Trosell beschrijft de overlevingsdrift waarmee haar overgrootmoeder Eli, haar grootmoeder Stina en haar moeder Edit zich door het leven slaan. En ze schetst vervolgens haar eigen jeugd.
Schrijver: Aino Trosell
Oorspronkelijke titel: En gränslös kärlekshistoria
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044508628
Ebook: 9789044529166
Uitgever: De Geus