Boekenplank:
Kies
 • Home
 • T
 • Kim ten Tusscher

Boeken van Kim ten Tusscher

Meer over Kim ten Tusscher

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1979

Geboorteland: Nederland

Website: Kim ten Tusscher


Overzicht

 • Hydrhaga

Jager & Prooi

 1. Jager
 2. Prooi

Lilith Trilogie

 1. Gebonden in duister
 2. Verbroken in schemer
 3. Geboren in licht

Vertellingen van de Ondergang

 1. Bloed
 2. Macht
 3. Vuur 3.1: Het voeden van het vuur
 4. Vuur 3.2: De poort naar het lot
 5. Blind
Overzicht
Jager & Prooi

gedetailleerd overzicht

OverzichtHydrhaga

Iedereen heeft zijn eigen redenen om naar Hydrhaga te gaan. De stad waar dromen werkelijkheid worden, maar waar niet iedereen welkom is...

De jonge en rebelse Lumea probeert de beperkingen die haar thuisland haar oplegt te ontvluchten door in te gaan op een uitnodiging om de legendarische stad Hydrhaga te bezoeken. De stugge elf Elion verwacht geen paradijs te vinden en wil uitzoeken wat er werkelijk aan de hand is. Zijn wantrouwen wordt gedeeld door zijn vriend Siard, die desondanks de hoop koestert om achter de stadsmuren herenigd te worden met zijn verdwenen broer. De zoektochten van deze personen raken verstrengeld en gezamenlijk ontrafelen ze het geheim van deze mysterieuze stad.

Hydrhaga blijkt een instrument, de droom van een geest die zijn ras wil bevrijden van het slavenbestaan waartoe de mensheid hen veroordeeld heeft. Terwijl ze vluchten voor hun leven, moeten Lumea en haar twee metgezellen keuzes maken over waar zij staan met betrekking tot het conflict dat gaat uitbarsten.

Hydrhaga is een verhaal over contrasterende visies, vriendschap en de prijs van haat. Daarnaast is het ook het verhaal van Lumea die zich voor vele morele dilemma`s geplaatst ziet. Door haar keuzes vindt zij uiteindelijk haar plaats in de wereld. Maar tegen welke prijs?

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789490767273
Ebook: 9789463083232
Uitgever: Zilverspoor

Jager & ProoiJager

Met het tweeluik Jager & Prooi keert Kim ten Tusscher terug naar de wereld van Lilith, maar dan decennia voor de machtige drakenwisselaar wordt geboren.

Sinds de terugkeer van de Godin Margal naar de wereld, proberen haar Jagers de vrede te herstellen. Wisselaars worden gedood en halfbloedjes gezuiverd in een oorlog die geen inwoner van Naftalia ongemoeid laat.

Meaghun is Margals oudste zoon en haar meest gevreesde Jager. Maar kan hij het gevaar dat Ilahidir nadert tegenhouden? Of is hij het zelf die de idealen waar hij voor vecht omver zal werpen?

Met Jager en Prooi weet Kim ten Tusscher opnieuw een verhaal te spinnen, waarin mensen verschillend reageren op dezelfde gebeurtenissen. Morele keuzes, afkomst en overtuiging zetten vrienden, familie en volkeren tegenover elkaar. Terwijl het wel en wee van de personages aan je oog voorbij vliegt, kun je als lezer niet anders dan je afvragen 'Wat zou ik doen in een dergelijke situatie?'

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789490767617
Ebook: 9789463083249
Uitgever: Zilverspoor
Prooi

Goed overwint altijd kwaad. Maar wat als alles wat goed lijkt een illusie is?

Nu Meaghuns geheim is uitgekomen, kan hij niet meer terugkeren naar het leven dat hij had. Op de vlucht voor zijn broer Cighal en pontifex Kaban, de raadsheer van zijn moeder, wordt hij gedwongen om na te denken over zijn plek in de strijd tussen de Goden. Maar heeft hij wel een keuze of is hij uiteindelijk niet meer dan een pion in het spel?

Ondertussen is Margal op zoek naar Liis en de antwoorden die de voortvluchtige vrouw haar kan geven. Wanneer de nachtmerrie alsmaar erger wordt, moeten beide vrouwen hun kijk op de wereld herzien. Komen de nieuwe inzichten nog op tijd of zal Meaghun iedereen die hij liefheeft meesleuren in zijn val?

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789463080088
Ebook: 9789463083256
Uitgever: Zilverspoor

Lilith TrilogieGebonden in duister

Lilith, een jonge en zeldzame drakenwisselaar, is als baby door de onbuigzame profeet Kasimirh geroofd om haar gave. Hij wil de wereld te vuur en te zwaard bekeren tot het geloof van Jakob. Kasimirh zet Lilith, die niet beter weet, aan tot gruwelijke daden jegens zijn tegenstanders. Als Lilith na jaren door begint te krijgen tot wat voor gruwelijk wapen haar 'vader' haar gesmeed heeft, besluit zij te vluchten. Maar Kasimirh laat de verwrongen relatie tussen meester en dienaar niet zomaar tot een einde komen...

Wie kun je vertrouwen, als je het ultieme wapen bent?

In Gebonden in duister wordt de voortvluchtige Lilith gevangen genomen en te werk gesteld in het paleis van de koning van Merzia. Als de hofmagiër Ferhdessar in de gaten krijgt wat ze werkelijk is, beginnen de problemen pas echt. Hij wil haar inzetten als wapen tegen haar voormalige meester, zijn aartsrivaal Kasimirh, die op het punt staat Merzia binnen te vallen met zijn leger. Maar is de kille, afstandelijke Ferhdessar wel te vertrouwen?

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789490767020
Ebook: 9789463082365
Uitgever: Zilverspoor
Verbroken in schemer

Lilith vlucht voor haar wrede meester, om daarna van de regen in de drup te belanden. Heen en weer getrokken tussen twee magiërs, meegesleurd in een wereldwijd conflict, moet zij haar eigen weg zien te vinden of sterven.

Niemand blijft ongeschonden...

Verbroken in Schemer beschrijft de verdere lotgevallen van Lilith en de andere hoofdrolspelers uit Gebonden in duister. We volgen Kasimirh op zijn kruistocht, terwijl Ferhdessar allianties tegen de profeet probeert te smeden. Inmiddels is Lilith op de vlucht voor de twee dienaren die Kasimirh achter haar aan heeft gestuurd. De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op terwijl alle partijen, vaak tegen hun wil, op een bloederig conflict afstevenen. Tijdens het beleg van Merzia blijft geen van de personages ongeschonden...

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789460860188
Ebook: 9789463082372
Uitgever: Zilverspoor
Geboren in licht

Het einde nadert voor Merzia... en de wereld.

Lilith vindt tijdens haar zoektocht naar de laatste draken meer dan waar ze op gerekend had. Naast haar achtervolgers en een onverwachte bondgenoot krijgt ze nu ook te maken met de godheid Jakob, die op zijn zachtst gezegd niet blij is.

De steeds ambitieuzere Ferhdessar en Kasimirh zetten intussen hun oude vete voort ten koste van de bevolking van Merzia. Terwijl hun strijd tot een uitbarsting komt, keert Lilith terug. Niemand kan vermoeden welke verstrekkende gevolgen haar keus zal hebben, wanneer Jakob dreigt de wereld te vernietigen als hij zijn zin niet krijgt.

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789490767037
Ebook: 9789463082389
Uitgever: Zilverspoor

Vertellingen van de OndergangBloed

Bloed is het eerste deel van de Vertellingen van de Ondergang, een op zichzelf staande serie die verder gaat waar de Lilith Trilogie stopte.

Sinds Lilith - een machtige drakenwisselaar - de rol als profeet van Jakob accepteerde, is de vrede tussen Merzia en Naftalia hersteld. Hoe fragiel die vrede is, blijkt wanneer de erfgenaam van de troon terugkeert naar Nadesj. Terwijl Lilith aan de verwachtingen van haar God probeert te voldoen, maakt de jonge koning plannen om de Jakobanen voor- goed uit zijn rijk te verdrijven. Kan Lilith haar idealen in stand houden of moet ze opnieuw worden wat ze altijd heeft gevreesd?

Landvoogd Kiril moet door de terugkeer van de koning een stap terug doen. Hij ziet met lede ogen aan hoe de jongen het land meesleurt in een bloederige strijd, maar door zijn eed aan Merzia en het koningshuis kan hij niet anders dan het zwaard weer oppakken. De inzet van de strijd is echter vele malen hoger dan hij op het eerste gezicht kon vermoeden. Hij zal een keuze moeten maken, want trouw blijven aan Merzia is niet langer hetzelfde als trouw zijn aan de jonge koning.

En dan is er nog Nighram, een meisje dat een eenvoudig leven leidt in een afgelegen dorpje in de woestijn. Wanneer ook hier de gevolgen van de oorlog voelbaar worden, moet ze vluchten. Het geheim dat ze met zich meedraagt, garandeert haar veiligheid en die van haar ouders, maar Nighrams leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789463080835
Ebook: 9789463082396
Uitgever: Zilverspoor
Macht

Iedereen schrikt op als Lilith en een witte draak elkaar proberen te verwoesten boven het slagveld bij Nadesj. Hun strijd op leven en dood heeft verstrekkende gevolgen: een nieuwe magie lekt vrij de wereld in. Voor Tokala is deze makhma een godsgeschenk, voor de Merzianen is de magie het laatste redmiddel om hun land te redden.

De tijd dringt voor Nayaku en de enige persoon die hem kan helpen om deze nieuwe kracht te doorgronden, is Lilith. Zij is sinds het gevecht echter verdwenen.

In een versnipperd strijdtoneel moet iedereen opnieuw bepalen aan welke kant hij staat. Vijanden vormen wankele bondgenootschappen en vrienden komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789463081177
Ebook: 9789463082402
Uitgever: Zilverspoor
Vuur 3.1: Het voeden van het vuur

Een leven lang vechten heeft zijn tol geëist. Moegestreden richt Lilith zich op een rustige toekomst voor haar en haar gezin. De Inuuk zien in de Drakenvrouw en de ongekende magie die ze sinds kort bezit echter het middel om de balans in de wereld te herstellen. Als Jakob zijn aandacht op het poolvolk vestigt, besluit Lilith om haar familie en vrienden te verdedigen, ook al weet zij als geen ander dat een gevecht nooit zonder offers is.

Nighram is ternauwernood ontsnapt uit een brandend Kurush Kuru. De oorlog in het westen lijkt nog verder weg nu iedereen dreigt te sterven door een tekort aan water en voedsel. Nighram zet voorzichtig haar eerste schreden op het pad naar koningschap, maar niet iedereen is bereid om de oude rolverdelingen zomaar op te geven. Hoe meer invloed Nighram krijgt, hoe meedogenlozer haar tegenstander wordt.

De wereld verandert in een rap tempo, maar nog niet alles is verloren. Diep begraven ligt een kracht waarmee het lot van iedereen kan worden bepaald. De Goden geven hun geheimen echter niet gemakkelijk prijs.

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463081597
Ebook: 9789463082877
Uitgever: Zilverspoor
Vuur 3.2: De poort naar het lot

Nu de koningszoon is uitgeschakeld, ruikt Kiril kansen om zijn oude plannen alsnog uit te voeren. Hij trekt naar Mistas en verzamelt onderweg een leger om tegen de Jakobanen te vechten. Hoewel zijn bedoelingen op het eerste gezicht nobel lijken, schuilt er achter zijn beslissingen een persoonlijke vendetta. Deze zorgt er misschien wel voor dat de toekomst van iedereen op het spel komt te staan.

Tokala ziet zijn dromen steeds meer verwezenlijkt nu de God Jakob hem heeft aangewezen als zijn profeet. In Jakobs opdracht rukt hij op naar Kurush Kuru om te strijden tegen een nieuwe vijand. Wanneer Tokala denkt alles onder controle te hebben, barst de wereld open en wordt zijn loyaliteit aan de ultieme test onderworpen.

De strijd omvat meer dan het hier en nu. Om nog een kans te maken de oorlog te winnen, moeten geheimen die duizenden jaren lang verborgen zijn gebleven in een razend tempo ontrafeld worden. Als dit niet zorgvuldig gebeurt, zal juist de vijand zegevieren. Maar hoe weet je zeker wie de vijand is in een wereld die aan het begin staat van de ondergang?

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463081702
Ebook: 9789463082884
Uitgever: Zilverspoor
Blind

De wereld brokkelt steeds verder af nu Jakob sterker is dan ooit. Het einde van de mensheid lijkt onafwendbaar. Merzia wordt geteisterd door aardbevingen en overstromingen.

Dan wordt er gefluisterd over een nieuwe Godin... Vastbesloten om aan haar zijde de confrontatie met Jakob aan te gaan en een toekomst zeker te stellen, verzamelt Kiril zijn strijdmacht. Maar is er in haar plannen wel plek voor zijn mensen?

Ook Nayaku belooft het volk een laatste kans. Gewapend met de kennis die hij in de catacombe heeft opgedaan, presenteert hij zich als de verlosser. Zijn waanzinnige zoektocht naar meer macht resulteert echter in grote verdeeldheid.

Te midden van de chaos voelt Nighram zich genoodzaakt om haar plek op te eisen. Daarvoor moet zij de verschillen tussen vriend en vijand overbruggen. Niet iedereen kan echter voorbij haar leeftijd en haar afkomst kijken.

Blindheid komt in vele vormen. Leugens regeren als de wereld zijn laatste tijdperk ingaat...

Schrijver: Kim ten Tusscher
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463083447
Ebook: 9789463083355
Uitgever: Zilverspoor