Boekenplank:
Kies

Boeken van Brady Udall

Meer over Brady Udall

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De buitensporige lotgevallen van Edgar Mint - The miracle life of Edgar Mint
  • De eenzame polygamist - The lonely polygamist
  • Laat de honden los! - Letting loose the hounds

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe buitensporige lotgevallen van Edgar Mint
Als Edgar Mint zeven jaar oud is, wordt hij overreden door de postbode. Wanneer hij na drie maanden uit zijn coma ontwaakt, is zijn moeder spoorloos verdwenen. Edgar gaat naar kostschool en houdt met moeite stand in deze harde jongenswereld. Zijn enige toevluchtsoord is een oude typemachine waarop hij al zijn gedachten en belevenissen kwijt kan.

Na verloop van tijd ontfermt een mormonengezin zich over hem, en Edgar realiseert zich dat God hem om een speciale reden in leven heeft gehouden: om op zoek te gaan naar de postbode en hem te vertellen dat hij nog leeft. Dit is het begin van zijn buitengewone zoektocht.
Schrijver: Brady Udall
Oorspronkelijke titel: The miracle life of Edgar Mint
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789069743448
Ebook: 9789460235238
Uitgever: Arena
De eenzame polygamist
Golden Richards, echtgenoot van vier vrouwen en vader van achtentwintig kinderen, gaat gebukt onder een enorme midlifecrisis. Het gaat bergafwaarts met zijn bouwbedrijf en zijn gezin is uitgedijd tot een overbevolkt mini-hertogdom dat ten onder dreigt te gaan aan opstand en rivaliteit. Zijn drie huizen veranderen van veilige havens in vijandige forten waarin het hem moeite kost niet te verdwalen.

Ondanks de vele mensen om hem heen kan hij zijn verdriet om de dood van een van zijn dochters, die bij een ongeluk omkwam, met niemand delen. Langzamerhand begint hij te twijfelen aan zijn eigen vermogen tot liefhebben.

Brady Udall, een van de beste jonge Amerikaanse schrijvers, vertelt in De eenzame polygamist het tragikomische verhaal van een diepgelovige man die verstrikt raakt in een affaire die de toekomst van zijn gezin op het spel zet. Zoals bij John Irving en Richard Yates raken Udalls personages ons tot in het diepst van onze ziel, als ze worstelen met hun behoefte aan liefde en hun verlangen om ergens bij te horen.
Schrijver: Brady Udall
Oorspronkelijke titel: The lonely polygamist
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029086325
Ebook: 9789460231216
Uitgever: Boekerij
Laat de honden los!
Laat de honden los! is een meesterlijk debuut dat de lezer meevoert naar het zinderde, uitgestrekte landschap van Arizona en Utah, waar cowboys in pick-ups rondrijden, indianen in caravans wonen en de woestijn ieders achtertuin is.

De verhalen in deze bundel beschrijven de lotgevallen van eenvoudige mensen, die zich in het nauw gedreven voelen en letterlijk of figuurlijk de remmen losgooien. Soms uitbundig, dan weer in sobere ironie beschrijft Brady Udall deze onvergetelijke momenten vol bitterzoete emotie, maar ook vol humor en plezier.
Schrijver: Brady Udall
Oorspronkelijke titel: Letting loose the hounds
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789069743288
Uitgever: Arena