Boekenplank:
Kies

Boeken van Priscilla Uppal

Priscilla Uppal was dichteres, toneel- en romanschrijfster. Ze was tevens professor literatuur en creative writing aan York University in Toronto.

Meer over Priscilla Uppal

Genre: Roman

Geboren: 1974 / Overleden: 2018

Geboorteland: Canada


Overzicht

Het goddelijk plan
Wanneer haar moeders gezondheid steeds verder aftakelt, wordt de veertienjarige Angela naar een katholieke kostschool gestuurd. Ze voelt zich eenzaam en verwaarloosd, en vindt troost bij een groepje opstandige meiden dat zich Het Zusterschap noemt.

Op de drempel van volwassenheid tergen en tarten de meisjes elkaar met hun ontluikende seksualiteit. De rituelen van Het Zusterschap nemen een wrede wending tijdens de inwijding van nieuwkomer Bella.

Angela bevindt zich nog steeds in het beschermde wereldje van het klooster als er vijfentwintig jaar later verborgen bewijs voor Bella’s gewelddadige dood opduikt.

Terwijl ze zich vertwijfeld afvraagt wie haar zou willen verraden, ziet Angela haar heftige schuldgevoelens ten aanzien van Bella en haar verdriet om het verlies van haar moeder onder ogen. Ze trekt de aard van haar eigen geloof in twijfel en vraagt zich af of een mens ooit verlossing kan vinden voor zijn zonden uit het verleden.
Schrijver: Priscilla Uppal
Oorspronkelijke titel: The divine economy of salvation
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041407542
Uitgever: Ambo | Anthos