Boekenplank:
Kies
  • Home
  • V
  • Stefanie de Velasco

Boeken van Stefanie de Velasco

Stefanie de Velasco studeerde Europese Etnologie en Politicologie in Bonn, Berlijn en Warschau.

Meer over Stefanie de Velasco

Genre: Roman

Geboren: 1978

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

  • Geen deel van de wereld - Kein Teil der Welt
  • Tijgermelk - Tigermilch

gedetailleerd overzicht

OverzichtGeen deel van de wereld

Op een dag wordt de tiener Esther abrupt uit haar leven zoals ze dat kent weggerukt om een nieuw gemeenschapsgebouw op te bouwen in de geboorteplaats van haar vader. Terwijl haar ouders van deur tot deur gaan als Jehova’s Getuigen, mist Esther haar vriendin Sulamith verschrikkelijk. Sulamith begon steeds meer te rebelleren tegen het geloofssysteem waarin ze opgroeiden en verdween vlak voor Esthers verhuizing.

Terwijl Esther probeert uit te zoeken wat er met Sulamith gebeurd is, stuit ze op een deel van haar familiegeschiedenis dat tot dan toe voor haar verborgen is gehouden.

Geen deel van de wereld is een intelligente, ontroerende en scherp geschreven roman over hoe het is om op te groeien in een religieuze gemeenschap, gebaseerd op eigen ervaringen van de auteur die op haar vijftiende zelf uit zo'n gemeenschap stapte.

Schrijver: Stefanie de Velasco
Oorspronkelijke titel: Kein Teil der Welt
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789056726683
Ebook: 9789044979435
Uitgever: Signatuur
Tijgermelk

Soms kan de muziek niet hard genoeg staan, zodat je het leven niet hoort...

Nini en Jameelah scheppen hun eigen wereld en ze kleuren die met hun eigen taal en wetten. Hun vriendschap compenseert het gemis aan ouderliefde en zolang ze samen zijn, voelen ze zich onkwetsbaar. Dan zijn ze getuige van een gewelddaad in de familiesfeer en dat verandert alles.

Met een meeslepende, even lichtvoetige als onbarmhartige, even barokke als tedere sound vertelt Stefanie de Velasco het verhaal van twee meisjes die het leven omarmen, maar nog moeten leren het te verdragen. Urgent, onthullend en hartverscheurend.

Schrijver: Stefanie de Velasco
Oorspronkelijke titel: Tigermilch
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789056724986
Ebook: 9789044971385
Uitgever: Signatuur