Boekenplank:
Kies
 • Home
 • V
 • Esther Vermeulen

Boeken van Esther Vermeulen

Esther Vermeulen is geboren en getogen in Rotterdam. Ze heeft economie gestudeerd en werkt parttime bij een IT-bedrijf.

Meer over Esther Vermeulen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): ED Vermeulen

Geboorteland: Nederland

Website: Esther Vermeulen


Bureau Marit

 1. Het verdwenen kind
 2. De zwarte weduwe
 3. De mysterieuze inbraken
 4. Een hete dood
 5. Een fatale vergissing
 6. De huismeester
 7. Het kattenpension
 8. De slag in het Kralingse Bos

gedetailleerd overzicht

Bureau MaritHet verdwenen kind

"Het bericht schokte haar. Op die koude winterse zaterdag werd een driejarig meisje vermist. Het was uitgebreid op het tienuurjournaal die avond. Die namiddag was ze zomaar verdwenen, haar speelgoed zorgeloos achterlatend op de vloer van de woonkamer. Haar ouders begrepen het niet. Maaike zou nooit zomaar weglopen. Bovendien was het koud, heel erg koud en het sneeuwde..."

Wanneer Marit Johansen haar detectivebureau 'Bureau MaRiT' opricht op het Rotterdamse Noordereiland, krijgt ze al snel met een aantal bijzondere zaken te maken. Ze ontmoet daarbij vreemde individuen, rijkelui met geheimen en een mysterieuze man.

Schrijver: Esther Vermeulen
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789048312931
Uitgever: Veltman
De zwarte weduwe

"De lucht zag dreigend donkergrijs boven het Haringvliet. Er was die ochtend slecht weer voorspeld, maar zij dacht dat het wel mee zou vallen en dus had hij toch besloten om de geplande zeiltocht door te zetten. Het was geen loos alarm geweest en zijn angstige voorgevoel werd bewaarheid, maar toen waren ze al te ver van de veilige kust verwijderd..."

Er is inmiddels een half jaar verstreken sinds de veelbelovende start van 'Bureau MaRiT', maar de opdrachten blijven uit. Het blijkt slechts stilte voor de storm.

Marit raakt verstrikt in een ingewikkelde affaire met Jack, een eigenzinnige privédetective. Aanvankelijk verloopt hun samenwerking stroef op het landgoed van een gepensioneerde landeigenaar met een wel heel verleidelijk dienstmeisje. Ondertussen wordt ze door een rijk echtpaar gevraagd hun verloren zoon op te sporen, een opdracht die meer blijkt te zijn dan een speurtocht alleen. Ook Dix, een bevriend rechercheur van de politie Rotterdam Rijnmond, heeft een interessante opdracht voor haar. Die blijkt echter complexer en gevaarlijker dan ze had gedacht.

Marit besluit om zelf de touwtjes in handen te nemen en overschrijdt zo een veilige grens. Zal ze het er zonder kleerscheuren van afbrengen bij haar zoektocht naar de waarheid over een vrouw met de dubieuze bijnaam 'de Zwarte Weduwe'?

Schrijver: Esther Vermeulen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789048312948
Uitgever: Veltman
De mysterieuze inbraken

"Ze lag te woelen in haar bed en voelde hoe het dekbed van haar afgleed. In haar slaap tastte ze ernaar, maar zij greep in een eindeloos niets. Het was stil om haar heen, doodstil. Traag opende ze haar ogen en keek verwonderd om zich heen, het dekbed zag zij niet. Slaapdronken stond ze op en liep in een roes naar de woonkamer. De verbindingsdeur met het kantoor stond open, zoals die ’s nachts altijd openstond, maar toch klopte er iets niet. Plotseling hoorde ze een zacht, knerpend geluid dat uit het stille vertrek leek te komen. Ze liep langzaam het kantoor binnen en tuurde in het duister om zich heen, alles leek normaal..."

Via een oude bekende krijgt Marit Johansen, een eigenzinnige privé-detective, de opdracht om op zoek te gaan naar een vermiste jonge vrouw. Na diverse omzwervingen komt Marit op het spoor van een commune waar de manipulatieve Emil Land de scepter zwaait.

Tegelijkertijd maakt een inbrekersbende de straten van Rotterdam onveilig en staat de politie voor een raadsel. Er is geen braakschade en omdat de gedupeerden daardoor soms veel te laat aangifte doen loopt Dix Boeks, een bevriend rechercheur van de politie Rotterdam, steeds achter de feiten aan. Totdat een inbraak volledig uit de hand loopt en Marit onbedoeld betrokken raakt bij de zaak...

Schrijver: Esther Vermeulen
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789048315390
Uitgever: Veltman
Een hete dood

"Het zweet gutste van zijn voorhoofd, van zijn oksels langs zijn brede lijf, maar hij merkte het niet. Door paniek bevangen, keek hij wild om zich heen, terwijl hij ondertussen de zweetdruppels uit zijn ogen wreef. Er moest een oplossing zijn, dit was te onzinnig voor woorden. Krampachtig probeerde hij na te denken, maar zijn gedachten waren troebel. Met zijn droge tong proefde hij zijn mond, voelde zijn opgezwollen keel. Hij moest water hebben, dit was niet langer goed voor zijn gezondheid. Die allesverzengende hitte. De warmte waarvan hij normaal zo kon genieten, leek nu veranderd in een bloeddorstige vijand. Hij moest vluchten uit deze nachtmerrie..."

Als de eigenzinnige privédetective Marit Johansen van het gelijknamige detectivebureau Bureau MaRiT en haar minnaar en collega Jack Stevens een romantisch weekend in Hotel New York doorbrengen, wordt de rust wreed verstoord door een mysterieuze vrouw met dubieuze bedoelingen.

Ondanks het koele jaargetijde houdt een hete dood in een vakantiepark in Zeeland de gemoederen flink bezig. Dat er heel wat meer aan de hand is wordt Marit al snel duidelijk als ze van een bevriend rechercheur een aanbod krijgt dat ze niet kan weigeren.

Schrijver: Esther Vermeulen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789048315765
Uitgever: Veltman
Een fatale vergissing

"Verwonderd keek hij achterom naar het lege fietspad en merkte tot zijn schrik dat er iemand op enkele meters afstand achter hem liep. De fiets lag afgedankt in het gras. Ontsteld keek hij voor zich uit, terwijl hij koortsachtig naar een verklaring zocht. Hoe kon de man hem zo dicht genaderd zijn zonder dat hij er iets van had gemerkt?"

Marit Johansen begeeft zich schoorvoetend op onbekend terrein, in een emotionele en soms schrijnende setting. Ze krijgt bezoek van een zonderlinge klant die weinig loslaat over de reden van zijn noodkreet. Langzaam maar zeker begint ze te twijfelen aan de oprechtheid van haar opdrachtgever. Als ze tenslotte het heft in eigen handen neemt, dringen de werkelijke beweegredenen van zijn stilzwijgen plotseling tot haar door.

Schrijver: Esther Vermeulen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048316038
Uitgever: Veltman


De huismeester

"Zijn blik verplaatste zich omhoog naar een opvallende kroonluchter, schitterend als een onbereikbare ster, zwevend in een enorme doorzichtige koepel waarin alleen de draagbalken zichtbaar waren. Hij had zich in een sprookje kunnen wanen als de sfeer niet zo beklemmend was geweest. Menselijke gedaanten wandelden ongedwongen langs hem heen, een schijnglimlach op hun gezicht, fluisterend tegen zichzelf of tegen een willekeurig iemand. Als gevangene van een denkbeeldige wereld leek hij één van hen, maar hij wist wel beter. Eén moment van onoplettendheid en hij zou het met de dood moeten bekopen."

De opdracht van een echtpaar uit Barendrecht om hun vermiste zoon op te sporen lijkt ook de sympathieke privédetective Marit Johansen van het gelijknamige detectivebureau MaRiT niet onberoerd te laten. Haar gebaar van goede wil om het leed van de ongeruste ouders te verzachten, dreigt zich tegen haar te keren als de zaak gecompliceerder blijkt te zijn dan ze dacht.

Schrijver: Esther Vermeulen
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789048314003
Uitgever: Veltman
Het kattenpension

"Plotseling viel de deur achter haar met een klap dicht en werd de sleutel omgedraaid. Ze had de sleutel in het slot laten zitten. Met een ruk draaide ze zich om en liep verdwaasd naar de deur. Hysterisch bonsde ze erop en schreeuwde dat ze de deur weer moesten openen. Maar de sleutel werd niet omgedraaid. Nog harder schreeuwde ze, uitzinnig van angst. Het bleef stil in de hal, alsof de deur uit zichzelf op slot was gegaan. Maar ze had het duidelijk gehoord, iemand had de deur op slot gedraaid..."

Privédetective Marit Johansen wordt door een van haar buurtgenoten om hulp gevraagd. Er wordt een huisdier vermist. Door het gebrek aan werk besluit ze op het verzoek van de ontredderde vrouw in te gaan en begint een zoektocht die gaandeweg steeds grimmiger wordt.

Een bevriende rechercheur, Dix Boeks, vertrouwt haar toe dat er de laatste tijd met regelmaat vuilniszakken met een lugubere inhoud uit de rivier worden gevist. Als een aantal louche individuen haar pad kruist, dreigt een ogenschijnlijk simpele opdracht volledig uit de hand te lopen...

Schrijver: Esther Vermeulen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789048316977
Uitgever: Veltman
De slag in het Kralingse Bos

In het Kralingse Bos in Rotterdam vindt een grimmige confrontatie plaats. Als privédetective Marit Johansen van een beroemd filmechtpaar een ogenschijnlijk ongevaarlijke opdracht accepteert, begeeft ze zich in een subcultuur waarvan de buitenwereld het bestaan niet kent. Op haar geheimzinnige speurtocht kruist haar pad zich met dat van Dix Boeks, rechercheur van de politie Rotterdam, die haar waarschuwt voorzichtig te zijn.

Samen met haar collega's in crime, de eigenzinnige maar onweerstaanbare Jack Stevens en de aan een rolstoel gekluisterde Olaf, lijken de vele nachtelijke uurtjes in het Erasmus MC beloond te worden. Of is niets wat het lijkt en is haar zoektocht nog niet ten einde?

Schrijver: Esther Vermeulen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789492078094
Ebook: 9789492078100
Uitgever: ED Vermeulen Books