Boekenplank:
Kies

Boeken van Jens Vern

Meer over Jens Vern

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Sander Verheijen

Geboren: 1974

Geboorteland: Nederland

Website: Jens Vern


Overzicht

  • De macht van K.
  • Nevenschade

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe macht van K.

Als het net zich sluit, twijfel niet. Denk niet na. Vlucht.

Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en al snel komt hij erachter dat er inderdaad dingen niet kloppen en dat er mensen verdwijnen.

Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt. Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?

Schrijver: Jens Vern
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021418797
Uitgever: Volt
Nevenschade

Wat als er achter een deal tussen big pharma en de minister-president een beangstigend complot schuilgaat?

Na ruim een jaar in de greep te zijn geweest van het virus weet het Nederland van premier Koenen verrassend snel op te krabbelen. Zijn deal met de Amerikaanse farmaceut Fernstedt Chemicals voor het succesvolle vaccinatieprogramma wordt alom bejubeld, maar wat niemand weet is dat de prijs die daarvoor betaald wordt vele malen hoger is dan iemand zou kunnen vermoeden.

In een ziekenhuis in Den Haag doet arts Mark van Dinter een beangstigende ontdekking wanneer de patiënt wiens leven hij redde alsnog onverwacht overlijdt. Elders in de stad komt journalist Matthew Dawson in een lastig parket terecht als hij tijdens zijn onderzoek naar het verloop van de virusuitbraak wordt beschuldigd van een moord die hij niet heeft gepleegd. Ondertussen ontdekt vertaalster Sarah van der Horst in een Chinees rapport dat in handen is van het wereldwijde klokkenluidersnetwerk Cloud 7 schokkende informatie over het virus in Nederland. Ze besluit de inhoud van dit rapport met gevaar voor eigen leven openbaar te maken.

Als de paden van Mark, Matthew en Sarah elkaar kruisen begint er een race tegen de klok om de waarheid boven tafel te krijgen.

Schrijver: Jens Vern
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021423111
Uitgever: Volt