Boekenplank:
Kies
  • Home
  • V
  • Micheliny Verunschk

Boeken van Micheliny Verunschk

Micheliny Verunschk is schrijver, dichter en historicus. Voor De brul van de jaguar ontving ze in 2022 de Jabuti Prijs, de belangrijkste en meest prestigieuze literaire prijs van Brazilië.

Meer over Micheliny Verunschk

Genre: Roman

Geboren: 1972

Geboorteland: Brazilië


Overzicht

De brul van de jaguar

Iñe-e is nog maar een jong meisje wanneer ze op een dag spoorloos is verdwenen. In de dichte jungle wordt uren naar haar gezocht en aan het eind van de dag wordt ze gevonden: ze zit langs de rivier, met naast haar een grote jaguar. Niemand begrijpt hoe het mogelijk is dat het gevaarlijke dier haar niet aanvalt.

Zoöloog Von Spix en botanicus Martius reizen naar Brazilië om de flora en fauna van het nog onontdekte binnenland in kaart te brengen. Ruim drie jaar later keren de onderzoekers terug naar Europa; ze nemen niet alleen planten en dieren mee, maar ook twee inheemse kinderen: Juri en Iñe-e. Eenmaal in München worden Iñe-e en Juri aan de universiteit bestudeerd en vol trots voorgesteld aan het hof van koning Maximiliaan Jozef I.

Josefa woont in het moderne Rio de Janeiro en net als veel andere Brazilianen heeft ook Josefa inheemse voorouders. In een museum ontdekt ze op een dag het verhaal van twee ontvoerde kinderen; ze voelt een verbinding en start een zoektocht naar deze geschiedenis, die ook een zoektocht is naar haar eigen identiteit.

Schrijver: Micheliny Verunschk
Oorspronkelijke titel: O Som do Rugido da Onça
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789460687020
Ebook: 9789460686986
Uitgever: Marmer