Boekenplank:
Kies
  • Home
  • V
  • Elisabeth Vincke

Boeken van Elisabeth Vincke

Elisabeth Vincke studeerde Germaanse talen. Ze schrijft over gewone mensen en dingen die níet voorbijgaan.

Meer over Elisabeth Vincke

Genre: Roman

Geboorteland: België


Overzicht

  • Buurtgetijden
  • Een man op maat

gedetailleerd overzicht

OverzichtBuurtgetijden

Wanneer de zussen Renée en Camille tijdelijk van huis ruilen met hun oma, komen ze in een buurt terecht waar iedereen elkaar, en zelfs hen, denkt te kennen. Ongewild raken ze betrokken in het buurtleven.

Terwijl Renée in het hier en nu lijkt te leven, worstelt Camille met de keuzes die ze gemaakt heeft. Ligt haar leven in een definitieve plooi? Of heeft ze nog steeds de controle over haar toekomst?

Schrijver: Elisabeth Vincke
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789052401737
Uitgever: Houtekiet
Een man op maat

Hij had het lang verdrongen, maar als hij eerlijk was tegen zichzelf, moest hij toegeven dat er niet iets in zijn leven ontbrak, maar iemand.

Hoewel Simon Van Kent bang is om gekwetst te worden, wil hij graag iemand ontmoeten om zijn leven mee te delen. Daarom gaat hij op zoek naar wat vrouwen aantrekkelijk vinden in een man. Het besluit is eenvoudig: hij moet veranderen. Maar hoever kan je gaan zonder jezelf te verloochenen? Dat is de vraag waarmee Simon worstelt terwijl hij een Edvard Munchtentoonstelling voorbereidt met als centrale thema ‘liefde en pijn’.

Een man op maat vertelt het verhaal van een situatie waarin meer en meer dertigers terechtkomen. Hun studententijd is voorbij. Vrienden trouwen en krijgen kinderen. Gelegenheden om nieuwe mensen te leren kennen worden schaarser. In tegenstelling tot wat datingapps beweren, blijft het moeilijk om in de vluchtigheid van deze tijd een onuitwisbare indruk te maken en zo een partner te vinden.

Schrijver: Elisabeth Vincke
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789089247926
Ebook: 9789089247933
Uitgever: Houtekiet