Boekenplank:
Kies

Boeken van Steven Voien

Meer over Steven Voien

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigde Staten


David Trowbridge

  1. Helse krachten - In a high and lonely place
  2. De dodelijke zijde van het paradijs - Black leopard

gedetailleerd overzicht

David TrowbridgeHelse krachten
Als de Amerikaanse veldbioloog David Trowbridge een expeditie wil organiseren naar Lhakrinor, een afgelegen streek in het uiterste noorden van Nepal, stuit hij op weerstand. Zo ontvangt hij niet alleen raadselachtige waarschuwingen van de Nepalezen zelf, maar ook buurland India bemoeit zich met zijn onderneming. Het is nog maar de vraag of Trowbridge zijn doel, het bestuderen van zeldzame diersoorten in dit hoogste bewoonde gebied ter wereld, zal kunnen realiseren.

Maar Trowbridge zet door. Geplaagd door de moessons in de laagvlakten en de snijdende kou in het bergland en met de onontbeerlijke hulp van zijn dragers, bereikt hij moeizaam zijn doel, waar hij zich met grote inzet wijdt aan datgene waarvoor hij is gekomen.

Tot het moment dat hij ruw gestoord wordt door een aantal gewelddadige incidenten en het tot hem doordringt dat het werkelijke gevaar in dit verlaten gebied niet ligt in de confrontatie met de nietsontziende elementen, maar in de genadeloosheid van degenen die Lhakrinor kost wat kost in bezit willen krijgen...
Schrijver: Steven Voien
Oorspronkelijke titel: In a high and lonely place
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022984291
Uitgever: Bruna
De dodelijke zijde van het paradijs
West-Afrika, de voormalige Belgische kolonie Terre Diamantée. Op het eerste gezicht een politiek stabiel en redelijk welvarend republiekje, dat voor het grootste deel bestaat uit tropisch regenwoud. Het land beschikt over een uniek natuurreservaat, waar zeldzame diersoorten ongestoord kunnen leven.

David Trowbridge, een Amerikaanse veldbioloog, verricht in deze jungle onderzoek naar een uitermate zeldzame luipaardsoort. Gewapend met de meest geavanceerde technologische apparatuur hoopt hij - voor het eerst in de geschiedenis - het leefpatroon van dit roofdier in kaart te brengen. Zijn thuisbasis moet hij delen met een groepje Belgische biologen - maar de sfeer is gespannen, ronduit vijandig zelfs.

Na een wekenlang verblijf in het oerwoud keert Trowbridge terug naar de basis, waar hij een bloedbad aantreft: de meeste biologen zijn afgeslacht. Onderzoek wijst in de richting van rituele moord door de lokale bevolking; David wordt gedwongen het land halsoverkop te verlaten.

Maar hij laat zich niet verjagen, daarvoor is zijn onderzoek te ver gevorderd. In het diepste geheim dringt hij weer door tot het oerwoud. Maar ook tot de gruwelijke waarheid die het in zich verbergt...
Schrijver: Steven Voien
Oorspronkelijke titel: Black leopard
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044928006
Uitgever: Bruna