Boekenplank:
Kies

Boeken van Barbara Voors

Barbara Voors groeide op in Iran, waar haar Nederlandse vader werkzaam was op de Zweedse ambassade. Tegenwoordig woont ze met haar gezin in Stockholm.

Meer over Barbara Voors

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • De aardbeibeet - Smultronbett
  • De zussen van mijn dochters - Mina döttrars systrar
  • Dooi - Islossning
  • Kind van me - Fantomsmärtor
  • Slapeloos - Sömnlös
  • Vertrouwen in jou - Tillit till dig
  • Zusje van me - Syster min

Jeugdboeken

  • Van een mama die zeurde tot ze erbij neerviel - Mamman som tjatade så att hon dog

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe aardbeibeet
Molly en haar vijftien jaar oudere man hebben alles: zij een carrière als celliste, hij een grote naam als dirigent, twee kinderen, geld, een huis aan zee, auto's. Maar als Molly haar man betrapt met de oppas, vallen haar wereld en haar gezin in duizend stukken uiteen. Ze probeert te begrijpen wat er aan de hand is.

Dat de scheiding niet op zichzelf staat, maar slechts een onderdeel is van de ineenstorting, wordt duidelijk als Molly haar dagboek terugleest en er vreemde berichten bij haar worden bezorgd die op lugubere wijze haar dood aankondigen.
Schrijver: Barbara Voors
Oorspronkelijke titel: Smultronbett
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044512335
Ebook: 9789044527827
Uitgever: De Geus
De zussen van mijn dochters
In de vroege zomer van 2000 wordt de negenentwintigjarige Lucy wegens een overdosis een New Yorks ziekenhuis binnengebracht. Acht jaar daarvoor was ze verdwenen. Af en toe gaf ze een teken van leven door een ansichtkaart te sturen vanaf wisselende plaatsen in de wereld.

Haar zus Annie reist vanuit Zweden naar New York om bij haar bewusteloze zus te waken. Op aanraden van de behandelend arts vertelt Annie haar levensverhaal aan Lucy. Hun andere zus, Mimmi, stuurt per e-mail haar verhaal, zodat Annie ook dat voorlezen. Dit alles in de hoop dat Lucy het hoort en zal bijkomen.

Beetje bij beetje wordt het beeld van de jeugd van de zussen en hun alleenstaande, hardwerkende moeder duidelijk. Een beeld dat ook bepaald wordt door de vriendinnen van de drie zussen, die door hun moeder steevast 'de zussen van mijn dochters' worden genoemd.
Schrijver: Barbara Voors
Oorspronkelijke titel: Mina döttrars systrar
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044506433
Uitgever: De Geus
Dooi
Een mysterieuze verdwijning legt een web aan leugens, verborgen relaties en heimelijke verlangens bloot...

Op een winterdag lopen Fredrik en zijn dochtertje Elin het ijs op om spoorloos te verdwijnen. De wereld van Iris, sinds tien jaar gelukkig getrouwd met Fredrik, lijkt te vergaan. Ook het leven van familie en vrienden wordt bruut opgedeeld in vóór en ná de verdwijning.

Volgens de politie is er sprake van een ongeluk, maar Daniël, een bevriende officier van justitie, heeft zijn twijfels en begint op eigen houtje aan een onderzoek. Wie ook verteerd wordt door verdriet is buurvrouw Sofie. Zij blijkt in het geheim een verhouding met Fredrik te hebben gehad. Ondertussen legt Daniël de puzzelstukken geleidelijk op hun plaats.
Schrijver: Barbara Voors
Oorspronkelijke titel: Islossning
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044511529
Uitgever: De Geus
Kind van me
Alba Modig, 41 jaar, is ongepland zwanger van de veertien jaar jongere Seth. Haar zwangerschap gooit haar tot dan toe zo kalme leventje compleet overhoop. Ze heeft tien dagen om te beslissen welk leven voorgaat: dat van haarzelf of dat van haar ongeboren kind.

Een complicerende factor is dat uit onderzoek blijkt dat Alba zwanger is van een kind met het syndroom van Down. Bovendien moet Alba in het reine zien te komen met de keuzes van haar eigen moeder voordat ze zelf moeder kan worden.
Schrijver: Barbara Voors
Oorspronkelijke titel: Fantomsmärtor
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044518207
Uitgever: De Geus
Slapeloos
Savanna Brandt, 36 jaar, lijdt aan slapeloosheid. Al ruim twee maanden heeft ze nauwelijks geslapen en haar wereld begint uiteen te vallen. Savanna's sociale leven staat op een laag pitje. Ze rouwt nog altijd over de dood van haar zesjarige zoontje Martin, dat vijf jaar geleden overleed.

's Nachts, terwijl ze achter haar computer werkt aan haar proefschrift over een Britse schrijfster, komen er vreemde e-mails binnen, 'liefdesbrieven'. Er is iemand die haar bedreigt en met minachting over vrouwen schrijft. Savanna heeft geen idee wie de afzender is, noch waarom zij het doelwit is. Maar het is haar wel duidelijk dat de afzender haar verleden kent...
Schrijver: Barbara Voors
Oorspronkelijke titel: Sömnlös
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789052269559
Uitgever: De Geus


Vertrouwen in jou
Saga en Zacharias gaan naar Normandië om hun relatie nieuw leven in te blazen. Op weg daarnaartoe rijden ze 's nachts een man dood. Ze leggen hem aan de kant van de weg, wissen hun sporen uit en rijden door.

Wie zat die nacht achter het stuur? Saga en Zacharias weten allebei zeker dat zijzelf niet reden. Beiden denken dat de ander langzaam gek aan het worden is.

Ze besluiten uiteindelijk toch aangifte te doen en rijden terug. Dan blijkt dat de weg ten tijde van de aanrijding afgesloten was en dat er bij de politie niets bekend is over een dode of een vermiste...
Schrijver: Barbara Voors
Oorspronkelijke titel: Tillit till dig
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789052268729
Uitgever: De Geus
Zusje van me
De tweeling Saskia en Klara deelt alles met elkaar. Tot op een dag Klara spoorloos verdwijnt.

Tien jaar later keert Saskia vanuit haar woonplaats Amsterdam terug naar het zomerhuis van de familie op een eilandje voor de kust van Stockholm. Daar vindt ze de aan haar gerichte dagboeken van haar verdwenen tweelingzus. En een krantenknipsel uit 1984, waarin een mogelijk verband wordt gelegd tussen Klara's verdwijning en een dubbele moord op een man en een vrouw die Klara kende.

Is Saskia in staat om tien jaar na dato de raadsels rond Klara's verdwijning te ontrafelen?
Schrijver: Barbara Voors
Oorspronkelijke titel: Syster min
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789052266626
Uitgever: De Geus

JeugdboekenVan een mama die zeurde tot ze erbij neerviel
Van een mama die zeurde tot ze erbij neerviel vertelt het grappige verhaal van een zeurende moeder en haar ondeugende kinderen Frida en Ellen. Op een koude ochtend verdwijnt mama in de sneeuw.

Eindelijk geen gezeur meer, denken Frida en Ellen. Maar geleidelijk aan beginnen ze hun moeder te missen. Nooit je haar kammen of je tanden poetsen, ook dat wordt vervelend...
Schrijver: Barbara Voors
Oorspronkelijke titel: Mamman som tjatade så att hon dog
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789058383594
Uitgever: De Eenhoorn